A duhet te falesh apo te falesh?

ASI

Primus registratum
A duhet te falesh apo te falesh?

Ne nje shoqeri qe pretendon se eshte perfekte(por qe realiteti tregon ndryshe), ndodh qe te kete dhe gervishtje midis nje shoqeje dhe nje shoku te ngushte. Nese shoku u ngushte i nje vajze ben nje gabim dhe tregohet jo i kujdesshem per nje porosi qe shoqja i jep, c'duhet te beje kjo e fundit? Shoku i kerkon te falur, dhe i kerkon ti japi nje tjeter mundesi. Si mendoni, a duhet te fal shoqja ketu?

Sqarim: Nuk ka lidhje pervecse jane shoke e shoqe te ngushte.

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: A duhet te falesh apo te falesh?

Tema nuk ka lidhje me forumin ku eshte hapur, ndaj trasferohet tek Diskutime Shoqerore!

Me respekt,
Kordelja

P.s.Asi-Lexo me pare c'permbjtje ka Forumi ku po hap temen, me pas vepro.

P.p.s.Me duket s'e ekzton nje teme me permbajtje te ngjashme tek Diskutime Shoqerore.

shkrimi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga ASI:
[qb] Ne nje shoqeri qe pretendon se eshte perfekte(por qe realiteti tregon ndryshe), ndodh qe te kete dhe gervishtje midis nje shoqeje dhe nje shoku te ngushte. Nese shoku u ngushte i nje vajze ben nje gabim dhe tregohet jo i kujdesshem per nje porosi qe shoqja i jep, c'duhet te beje kjo e fundit? Shoku i kerkon te falur, dhe i kerkon ti japi nje tjeter mundesi. Si mendoni, a duhet te fal shoqja ketu?

Sqarim: Nuk ka lidhje pervecse jane shoke e shoqe te ngushte. [/qb]
...une mendoj se falja eshte menyra me e mire qe pas gabimit ,njeriu te tregoj sinqeritetin e vet ... mosfalja tregon joreciprocitetin...

b.k.

Primus registratum

nganjehere genjeshtra eshte me pak e dhimbshme se e verteta, keshtu qe jo gjithmone thenja e te vertetes duhet pare si dicka kurajoze. mund te behet per te hequr peshen nga vetja dhe per te vene te tjeret ne pozita qe te marrin vendime per ty..

Mendoj se gjithcka eshte relative:

kush eshte arsyeja e gabimit,
justifikimi mbi gabimin,
sa rendesi ka shoqja/shoku per ty,
si eshte sjelle ne te kaluaren,
si eshte sjelle ne moemnte te veshtira me ty

etj... /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

une nuk kam falur. e kujtoj gjithmone mikun tim. e uroj per festat ditelindje por miqesi si dikur nuk mund te kete me.
ka humbur ai besimi meparshem.E dua, me mungon por nuk mund te kerkoj nje miqesi si dikur pasi ajo cka ishte smund te perseritet.

bimba81

Primus registratum

varet se cfare te ka bere.po une zakonisht jam shume korrekte me shoqerine dhe pretendoj te njejten gje.ka gjera qe i kaloj persiper dhe bej gjasme sikur se kam kuptuar po kur eshte dicke e rendesishme nuk arrij te fal.

Guest

varet trendy! varet nga njeriu...une me kete mikun tim beme llafe per nje budallek dhe per nje fjale nje fjale qe une vete e perdor dhe ma kane thene edhe te tjere...por nga ai mu duk ofendim. :shrug: me vjen keq qe akoma sot e shoh te tille.

nga miqte ngelemi keq se nuk i presin disa gjera nga ata. Ndoshta i idealizojme! /pf/images/graemlins/smile.gif

bimba81

Primus registratum

:shrug: e di se edhe mua me ka ndodhur. :shrug: jane nganjehere disa shprehje qe te vrasin.po mua me ka ndodhur qe kur kam ardhur ketu ne itali kam marre vetem perplasje nga te tjeret dhe per fatin tim te keq nuk konsideroj asnje shok ose shoqe.ndoshta eshte faji im qe ja bere permalosa po te siguroj qe me mua shume persona nuk jane sjellur mire,dhe ndoshta dhe une me ta pa e kuptuar nuk jam sjellur mire :shrug: shume gjera behen padashje po dhe shume te tjera behen te te demtojne /pf/images/graemlins/frown.gif :shrug:

romeo

Forumium maestatis

une mendoj se te falesh dike do te thote qe je nje njeri me zemer, dhe besoj se falja eshte nje nga virtytet me te medhenj qe nje njeri mund te kete. /pf/images/graemlins/smile.gif

lira malo

Primus registratum

Nuk besoj se qe te falesh 1 njeri do te thote qe je njeri me virtyte te medha,eshte e kunderta le qe te tjereyt te te vene kembet ne koke.Pak tolerance duhet por falje per gjera kapitale nuk ka sepse do te thote qe personi qe ka gabuar ka humbur respektin per ju.

-Zana-

e...Thjeshte
Te falesh ...por mos te harrosh. Gjeja me e mire Sipas meje ... eshte qe ne rastet extreme .. te falesh dhe ne te njenten kohe te largohesh nje here e mire .

Seyfert

Valoris scriptorum

Me falni per injorancen po ku eshte ndryshimi ne kete fjali?

Seyfert

Valoris scriptorum
Ka dashur te thote , po ose jo... Te falesh Apo mos te falesh - e ka harruar fjalen lidhese :p

Ne kete rast po e shpreh dhe une mendimin tim. Nuk arrij te fal nje tradheti, nje vrasje. Tjerat i fal me gjithe shpirt. Do genjeja te thoja qe keto 2 raste do i falja, nuk dua te jem egoist. :)

-Zana-

e...Thjeshte
E kuptoj, une sdo u jepja mundesi te dyte dhe as nuk do i falja. Ndoshta thjesht do pajtohesha me idene qe ma bene kete gje dhe kaq, por faljen nga shpirti nga ana ime nuk e kane. :)

Ne rregull ... Por nese nje person/e nuk ka me rendesi per ty.... Pse mos ta falesh dhe t'ja mbyllesh deren nje here e mire ?

Kur dikush mban inat Thelle e Thelle , veshtireson emocionet e tija/Saja .. Te Cilat ne pergjithesi Thelle e Thelle ne nje fare forme demtojne nje lidhje tjeter tenden ne te ardhmen.

Seyfert

Valoris scriptorum
Ne rregull ... Por nese nje person/e nuk ka me rendesi per ty.... Pse mos ta falesh dhe t'ja mbyllesh deren nje here e mire ?

Kur dikush mban inat Thelle e Thelle , veshtireson emocionet e tija/Saja .. Te Cilat ne pergjithesi Thelle e Thelle ne nje fare forme demtojne nje lidhje tjeter tenden ne te ardhmen.

Nuk ja jap ate kenaqesi. Me vjen keq!

-Zana-

e...Thjeshte
E c'do besh me veten tende ? Gjithe ajo Brenge /trishtim/inat qe permban brenda teje ?

Nuk ka te Beje me kenaqesine e pales tjeter, perkundrazi ... Ne k'te rastin tend, tregon qe ai/ajo te ka akoma nen veten e tij/ saj .. Ne nje fare menyre.