Re: A duhet te bashkohen Shqiperia dhe Kosova?
Se pari Shqiperia dhe Kosova jane aq te ndryshme, si psh. Gjermania dhe Zvicera. Nga mentaliteti ne ne Shqiperi jemi shume ndryshe nga ato kosovaret.
Kam ndegjuar ketu ne Zvicer nga shume (jo nga te gjithe, por afro nga 90%) kosovar dhe shqiptaro-maqedonas neve ne Shqiperi te na shajne. Na quajne neve TE GJITHE hajdute, rebela, mafioze, etj etj. Dhe nga ana tjeter duan te bashkohen me neve. Po nese ne qenkem TE GJITHE njerez te tille, me ke duan ta bashkohen ato!?!?!?
Perse te bashkohemi neve me njerez qe na shajne dhe s'na duan?
C'fare te mirash do te kishte nje "bashkim" i tille per Shqiperine? Ekonomikisht --> asgje, sepse Kosova eshte shume me e varfer se Shqiperia.
Politikisht --> me shume probleme, sepse do te trashegonim problemet e kosoves me serbine dhe malin e zi.
Kulturor --> asgje, sepse kultura kosovar eshte shume e afert me kulturen tone verore (tropojane dhe kuksiane).
E pra, perse te bashkohemi?
Nga ana tjeter duhej pyetur, perse kosova don te bashkohet me Shqiperine?
Ekonomikisht --> nuk do kishte shume perparesi nje bashkim, por do vlente per kosovaret me shume se per neve. Me gjithe ate qe Shqiperia eshte e varfer, kosova do te kishte shume perparesi nga eksperienca jone.
Politikisht --> problemin me serbine dhe malin e zi kosova do tia transferonte Shqiperise dhe keshtu nuk do te ishte vetem problemi i tyre, por i gjithe shqiptareve (gje qe per mendimin tim sot nuk eshte).
Kulturor --> nuk e di a do mund te trashegonte kosova diçka nga kultura jone, sepse siç dihet kopjimi i nje kulture nuk eshte vetem primitive, por nuk do te vlente per asgje.
PS: Drejtuar te gjitheve. Secili ne kete forum ka te drejte te thote mendimin e tij dhe une nuk toleroj kur disa thone qe mendimi i ndonje tjetri eshte TURP. Aj per te cilin e kam fjalen do ta dij se e kam fjalen per te (Per Drenicakun). Shihet se deri ku shkon toleranca e disa njerezeve, dhe me kete shihet po ashtu deri ku shkon edukimi i disa njerezeve!
PPS: Nese do te vinte ne nje "bashkim" te tille (gje qe nuk e besoj as ne enderr te ndodhi), atehere kurre nuk do ta kishte shteti i perbashket emrin kosove, sepse kosova do te ishte pjesa me e vogel teritoriale e atij shteti te perbashekt.