A duhet legalizuar mariuana?

zana_e_malit

Primus registratum
A duhet legalizuar mariuana?

Ka mendime te ndryshme dhe ligje te ndryshme ne vende te ndryshme te Evropes per sa i perket qendrimit ndaj mariuanes. Megjithate tashme dihet qe eshte me pak dipendente se alkoli dhe cigarja dhe me pak e rrezikshme se keto te dyja.
Ne hollande dhe zvicer njerezit bashkejetojne normalisht dhe qetesisht me mariuanen sikurse ne vendet e tjetra me cigaren, por kjo sdo te thote qe gjithe populli e perdor mengjes dreke darke;)
Duke e shtrire ceshtjen me gjere.Ligji gjithmone ka kahun tjeter: Njerezit tentojne ti thyejne rregullat .A duhet te nderhyje ligji ne ceshtje te tilla te cilat mund te zgjidhen nepermjet reformave edukative etj etj Nese nuk legalizohet mariuana a do arrijme ndonjehere te fitojme ndaj drogave te verteta si kokaine , heroine etj

zana_e_malit

Primus registratum
Re: A duhet legalizuar mariuana?

sa jam lodh sot e. tre tema kam hapur. jo per gje po per juve po mundohemi /pf/images/graemlins/wink.gif hajde tashi derdhini ato mendimet tuaja te vyera ne forum se keni per cfare te flisni. Megjithate mos shpresoni kot. Mariunna do jete e ndaluar gjithmone te ne edhe kur te tjeret ta kene legalizuar lol

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga zana_e_malit:
[qb]sa jam lodh sot e. tre tema kam hapur. jo per gje po per juve po mundohemi /pf/images/graemlins/wink.gif hajde tashi derdhini ato mendimet tuaja te vyera ne forum se keni per cfare te flisni. Megjithate mos shpresoni kot. Mariunna do jete e ndaluar gjithmone te ne edhe kur te tjeret ta kene legalizuar lol[/qb]
Na vjen keq qe je lodhur /pf/images/graemlins/frown.gif Po c'lidhje ka filozofia me mariuanen?

Ps: Shih edhe tek diskutimet shoqerore.
70 mije te vdekur ne vit nga duhani. Flmnd.

zana_e_malit

Primus registratum

goce une fola per mariuanen jo per duhanin. E kupton jane ndryshe,hehhehe.Sa per ato te vdekurit(Se na tmerrove) ato 70 mije vetet i perkasin vetem nje vendi apo gjithe botes se prape raporti eshte ndryshe. Megjithate njof njerez qe e kane pire deri 75 vjec edhe nuk kane vdekur. Nejsee Sdua te flas fare per cigaren. Po flas per mariuanen. Sjell me pak deme se cigarja po prape eshte e ndaluar ketu ta kisha llafin. Edhe sa per temen le ta vendosin administratoret ku te duan. Ska hic fare rendesi.Megjithate per ate qe do te shikoje ceshtja eshte me e gjere. Perdorimi i ligjit per te edukuar te tjeret.ketu ta kisha llafin.

personazh

Valoris scriptorum

e dashur zanke...une si fillim po t'hudhem ne qafe pa leje...po deshe me shkun po deshe me ler aty /pf/images/graemlins/laugh.gif

per mendimin tim mariuana ne kete pike konsumimi qe eshte sot ,si te legalizohet,si jo,eshte e njejta gje.per te edukuar brezat qe do vijne nuk besoj se do kete shume rendese nji ligj aprovus.mariuana eshte gje qe mesohet vetvetiu,si puna sexit dhe e duhanit.dashur pa dashur pra une e vura ne te njejtin plan me sex e duhan e ku di un se ça tjeter.

papo....edhe majoneza mi lal shkakto te vdekur pavarsisht se efektet mund ti japi me vone se duhani.jetojme ne kohet kur domatja i ngjan gjithnji e me shume nji bostani, e per menimin tim te merren mbi te gjitha me ndotjen e ajrit nga gazrat.nuk dua te them ktu qe duhani nuk eshte prob. te kuptohemi....

gjekec

Primus registratum

Tashi pse duhet te shkojn ato para ne duart e trapave, me mir t'ja japim shtetit.Nga ana tjeter nqs legalizohet ,konsumimi sigurisht qe do rritet dhe kjo ,sigurisht perseri, nuk esht gje e mire,... nuk e di pergjigjen e kesaj pyetje.

bulkthi

Primus registratum

nga statistikat e bëra në vendet ku lejohet mariuana përdoret më pak sesa aty ku nuk lejohet .
Besoj se në Shqipëri nuk kanë për ta bërë legale ndonjë herë .... absurde sepse në Shqipëri ka shumë plantacione .
Megjithatë .... nuk është e thënë që po pive mariuanën ke dëshirë të provosh droga të tjera ...
help.gif

zana_e_malit

Primus registratum

prandaj thashe dhe une bulkthi mbase lejimi apo legalizimi i saj mund te conte ne parandalimin e drogave te tjera me te renda /pf/images/graemlins/tongue.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Problemi eshte se Njerezit bejne gjithmone me shume ate qe eshte e ndaluar . Sado te legalizohet apo jo ne shqiperi nuk besoj se do behet kjo gje . Ktu ne Shqiperi te pakten . Sa Per demet qe jep Me Pak se Duhani vertet Demton me Pak Por te Dalldis Me shume ... Por per Mua pak rendesi ka qe Legalizohet apo jo se nuk e perferoj as ate as ndonje lloj tjeter . Dmth Duhan dhe Alkol i konsumoj sa namin u bej po mjaftohem vetem me keto nuk kaloj me tutje...

zana_e_malit

Primus registratum

nazhuku, po te maj ne qafe po dy minuta kohe ke /pf/images/graemlins/wink.gif se ste mbaj dot :smash:

^SHIU^

Primus registratum

mendoj se po deshen ta legalizojne marjuhanen duhet te vendosin nje moshe minimale per perdorimin e saj dhe gjithashtu te vendosen vende te vecanta ku mund te perdoret marjuhana dhe te njihen perdoruesit e saj.

zana_e_malit

Primus registratum

mendoj se ke thene nje gje me mend shiu keshtu te dua /pf/images/graemlins/tongue.gif

GaP

Primus registratum

une mendoj se eshte akoma heret per legalizim marjuanes pasi po te ishte e ligjeruar atehere do te shtohej shume nr i perdoruesve pasi tani nr nuk eshte aq i madh (te paktan nga ato qe kam lexuar une se nuk e di si eshte nga statistikat) megjithate jam dakort me shiun kur thote qe te njihen shperndaresit dhe te kete nje limit moshe per perdorim nqs do ligjerohet /pf/images/graemlins/smile.gif

ROMANTICO

Primus registratum

jam mese dakort me shiun edhe me zanen ne aspektin e lejimit te kontrolluar ashtu sic eshte edhe ne usa pak a ashume puna a eduhanit apo jo?
ata qe duan ta pine le ta pine edhe pse politika kunder tij eshte e gjere po keshtu edhe per marihuanen te kete tavan moshe , vete nuke kam provuar edhe nuk besoj se do ta bej se e di qe do me pelqeje po ta provoj so e le me mire zana hallall per temen ciaaaaaooooooooo :thumbsup:

I

insane

Guest

merrni shembull shtetet qe e kane legalizuar
krahasoni perdorimin e marjuanes.
krahasoni krimet qe behen per te grumbulluar leke per te blere marjuane ...etj etj
(mos harroni nese legalizohet bie cmimi...)
seeya

Le_Routard

Forumium maestatis

te ndalosh dicka do te thote ti hapesh rrugen trafikut mafjoz. Mariuana njihet me teper per veti kuruese e qetsuese sesa per demtime qe mun ti sjelli shendetit te njeriut.

Zana, me nga cdi une ne Geneve mriuana eshte e lejuar por ama vetem per nje periudh prove... Sido qe te jet eshte fakt se ne ato vende ku eshte e lejuar mariuana konsumohet me pak sesa ne ato vende ku ndalohet. Ne Holland ka me shume te huaj qe shkojn te pin 'joints'sesa hollandez.

bulkthi

Primus registratum

O SHIU
PO PERDORUESIT E MARIUANES NUK KANE NDONJE SEMUNJE NGJITESE QE T'I VENDOSIM NE VENDE TE CAKTUARA .
DHE SIPAS TEJE DHE TE NJIHEN.
NUK JANE TOKSIKOMANE .

/pf/images/graemlins/laugh.gif

bulkthi

Primus registratum

[

Zana, me nga cdi une ne Geneve mriuana eshte e lejuar por ama vetem per nje periudh prove... Sido qe te jet eshte fakt se ne ato vende ku eshte e lejuar mariuana konsumohet me pak sesa ne ato vende ku ndalohet. Ne Holland ka me shume te huaj qe shkojn te pin 'joints'sesa hollandez.[/QB][/QUOTE]

Përsa i përket Gjenevës unë nuk kam dëgjuar që të jetë mariuana në provë .
Por dihet që me 2 gram nuk të bëjnë problem.
Por në Zvicër nr i përdoruesve është më i lartë në kantonet ku nuk lejohet mariuana sesa në kantonet e tjera .
Por duke qenë e legalizuar është më mirë .
sepse çmimi bie dhe malli është i kontrolluar .
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif
help.gif
:confused: