A duhen perbuzur femrat mbipeshe?

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: A duhen perbuzur femrat mbipeshe?

Ne fakt po ti shikosh gjonat mire del se kanibalet nuk i kan perbuzur kurr femrat mbi peshe, perkundrazi. Kshu qe i pjes e mire ketu nuk jan kanibal /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pastaj, ne kohen e Rilindjes femra model ishte nje femer e beshme, nje nga ato qe 'hhëëëëë, ta mbushin shtepin me kalamaj'. Ndersa burrat e majmur dhe qaf trash tregonin qe e kishin edhe xhepin e majmur /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kurse sot në epokën e silikonit imazhi i femres ka ndryshuar, sa më shumë të jenë elegante, dhe sa me më gjoks e vithe te bëshme te kenë aq më top modele jan.

Le_Routard

Forumium maestatis

Nje femer nuk vleresohet nga pesha

Ketu ke te drejt, se po te kishte qene kushtu ateher ato te hollat nuk do bonin as i lek!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Rrugaci ne perpjestim te zhdrejte ka admiruar Botticellin dhe ka zbrazur xhepat /pf/images/graemlins/wink.gif

olti

Neo

Per t'i perbuzur sigurisht qe jo, ndersa per t'i vlersuar nga pikpamja e bukurise sipas parametrave te sotem, atehere duhet marre parasysh dicka, qe nuk jane te bukura dmth. Sidoqofte ne shume raste nga c'kam vene re shume femra qe jane mbi pesha kane fytyre shume te bukur. Secili e ka nje mangesi dhe per kete askush nuk duhet urryer, apo perbuzur. :idea:

fallen angel

Primus registratum

femrat mbipeshe jane si shpirt,dhe nuk duhen gjykuar asnjehere keq!
- po shkel pikën 2 te rregullores së AF-

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ne realitet ndodh kjo; ne nje klase te çfaredoshme shkolle, vajzat e shendosha ne 99.99 % te rasteve jane pa te dashur. [/qb]
Kjo s'eshte hic e vertete ne rastin e shoqerise angleze, femra mbipeshe kane partnere ne peshe dhe shpesh terheqes :wink:
Mos kjo ndodh sepse atje te vetmet te dobta jane spanjollet, francezet dhe ato qe shohim ne tv :devil:

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb]
Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] un thom qe femrat mbi pesh duhen fut ne kampe perqendrimi dhe atje ta shofin ato masanej metabolizmin :sleep: [/qb]
shpresoj qe ne te ardhmen do te te jepet mundesia te shijosh egzistencen e ndjenjave ne zemren tende, perndryshe do te me vinte shume keq per ty.

[/qb]
Njerez pa principe! Gjykoni dhe paragjykoni njerezit nga nje fjali e vetme apo nga nje emer ( per Paridin e kam kete te fundit) duke mos i ber asnje favor perpjekjeve tuaja per te luftuar paragjykimet e te tjereve. Paragjykimet luftohen me parime te drejta (shendosha /pf/images/graemlins/laugh.gif )jo me paragjykime te tjera. Nejse! Ku eshte idea e saj qe thashe une?

E kisha fjalen per metabolizmin qe u perdor aq shume ketu per te justifikuar mbipeshen. Kur na intereson perdorim genet trashegimine apo metabolizmin per te justifikuar dicka per te cilen te tjeret na kritikojne duke krijuar nje gjendje fataliteti. Kur nuk na intereson gjejme mbeshtetje tek kushtet sociale e te tjera. Metabolizmi apo genet natyrisht qe luajne rolin e tyre. Ne rast se ke metabolizem te tille natyrisht qe je i predispozuar per t'u bere i shendoshe, por kjo NUK eshte destini. Ne rast se ushqehesh ne menyre te shendetshme dhe mbi te gjitha ushtrohesh fizikisht (personalisht nuk besoj ne dieta) eshte provuar se mund te kufizosh peshen tende ne masa normale.

Nuk mendoj se persona mbi peshe duhen perbuzur por besoj se ata duhen ndihmuar per te humbur ne peshe. Por per kete ata duhet te ndihmojne veten e tyre ne rradhe te pare, duke kontrolluar kalorite qe marrin duke mos ngrene me teper se sa harxhojne, duke evituar yndyrnat apo sheqernat( zot na rujt guzhina shqiptare eshte nga skandalozet ne kete drejtim), duke mos mbytur deshperimin me koke te frigoriferi dhe me nje jete sa me aktive. Ne rast se ne Shqiperi eshte tabu te dalesh te vraposh apo mundesite nuk i ke per te vajtur ne gym ka plot menyra te tjera edhe duke ndejtur ne shtepi per te djegur ato kalori te teperta. Eshte ceshtje vullneti dhe sa e vlereson ti si person paraqitjen tende te jashtme dhe mbi te gjitha sa rendesi i jep ti shendetit tend. Kam pershtypjen se femrat ne Shqiperi bashke me martesen i mbyllin te gjitha hesapet. Po ashtu cfare quhet normale ne Shqiperi eshte e shendoshe ne perendim. Gjithsesi njerezit nuk duhet te kenaqen me normalen qe varion nja pese kile dhe eshte shume kollaj te kalosh kufirin, por me optimalen qe eshte me pak ne kg.

Nuk besoj se ata qe gjykojne njerez te shendoshe jane me komplekse apo siperfaqesore. Sa semundje shkaktohen nga mbipesha? Burimi i me te shumtes se mundjeve. Sa njerez vdesin ne vit? Mijera ne Shqiperi si pa e kuptuar. Sa para harxhohen per shendetesine per semundje te ndryshme dhe njerezit nuk marrin pergjegjesite e tyre personale. Cfare shembulli jep tek femija jot duke i dhene te kuptoj se te qenit i shendosh eshte ok? apo duke e ushyer me ushqim te pashendetshem? E te tjera si keto.

Gjithashtu, eshte provuar nga vrojtime te ndryshme shkencore ne vendin e punes se te shendoshet jane me pak aktive, me pak te vendosur, me me pak rendiment, me karakter me te dobet, pa shume vullnet dhe eshte me e mundeshme qe ata te marrin me shume leje nga puna per semundje te ndryshme. Imazhi i vendit te punes nga te gjitha keto demtohet. E pse atehere mos te diskriminojne per arsye peshe? Pse tju vij keq personit te shendoshe kur shkon per interviste pune dhe dy persona me te njejtat pike i shendoshi te eleminohet. Kuptohet qe keto jane evidenca te pergjithsheme dhe persona te ndryshem mund te bejne dhe perjashtime. Por ama ai qe te merr ne pune ska nge shume te merret me ty dhe ti mbushesh mendjen ti se je aktiv e tj etj.

Te thuash gjithashtu qe pse meshkujt nuk diskriminohen ( diskriminohen qe cke me te) nuk eshte pergjigje per te justifikuar problemin tend. Pastaj dhe nga ana estetike dreqi t'a haj sikur ndjehesh me mire kur shkon ne pune dhe ke perpara nje person me trup te mbajtur mire. Ndjehesh me mire per veten tende kryesorja. Pale per sex, o nene o nene! me gjithe ato pala zor se ja gjen ku e ka...

You horizontally challenged people :lol: kshu ne puna e kampit. Ka noi cifut ktuja /pf/images/graemlins/laugh.gif

XXL

Primus registratum

eshte kollaj t'u japesh mesime te tjereve e te flasesh ne teori.

A e keni provuar ju çdo te thote te jesh fillikat jashte shtetit (besoj se po), te jani te deshperuar, te stresuar, te dekurajuar e pa asnje shprese per te ardhmen?
Ata qe e kane provuar e dine se ne keto momente, e vetmja menyre per te mbytur deshperimin dhe ankthin eshte te fusesh koken ne frigorifer. Keshtu kam shtuar 10 kile brenda 3 vjeteve.
Ju lutem mos na jepni mesime, secili e di ç'eshte me e mire per te e ç'duhet te beje.

alinos

Forumium maestatis

XXL
te gjithe kemi qene jashte shtetit, dhe edhe une kam shtuar goxha ne peshe sa vajta andej. Kjo ndodhi si prej vetmise fillestare, mallit dhe ankthit qe te fut nje vend i ri, ashtu edhe per faktin se shoqeria ku jetoja nuk e shihte si nje te mete makabre, ose te pakten asnje nuk te tallte apo te perbuzte.
Nejse,
kjo histori zgjati per gati nje vit, dhe me thene te drejten edhe pse u dobesova, kjo ndodhi prej lodhjes dhe kohes se kufizuar qe me linte te haja vetem nje here ne dite dhe jo sepse doja te dobesohesha.
Deri ne 20 vjec, i shkoja shume prapa kesaj te qenit e holle, sepse deri 16 vjec kam qene topolake! Mandej, me ndodhi dicka qe me ndryshoi komplet filozofine e jetes!
Tani nese me hahet ha: qofte cokollata, qofte junk food, qofte perime.
Ka dite qe mund te rri edhe vetem me nje tas kos, por gjithnje sipas deshires time.
Ushqimi nuk duhet te jete nje det ku te mbytesh deshperimin, por nje mjet per te marre energji dhe pse jo te shijuarit eshte nje nga kenaqesit e kesaj jete!
E rendesishme eshte te mos kalosh ne ate pike kur behet e demshme per shendetit tend fizik dhe psikologjik. /pf/images/graemlins/smile.gif

linglingbodega

Primus registratum

me se fundi debati po kthehet drejt atje ku duhet te kishte nisur, realiteti. shpresoj qe pohimet e tipit "fat is beautiful" te kene mbaruar. megjithate nuk me vjen mire qe kjo teme po merr nje tipar seance psikoanalisti.

hapi i pare drejt zgjidhjes se problemit eshte njohja dhe pranimi i problemit. ne kor, perserit mbas meje: "fat is uglyyyyy!!!"

ps. mos harroni te bleni cokollata, biskota, dhe cigare. jeta jone varet nga ju

artur

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Princesha:
[qb]
Fillimisht postuar nga mistrec-sarande:
[qb] Ej femrat vete e kan fajin. Mos ha shume ose ha eshe beje aerobi per te mbajtur trupin.
edhe nej gje tjeter nuk i hskon femres te kete dhjame jo per gje sngjane bukur. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Nuk e di pse fokusoheni vetem tek femrat, ne pergjithesi djemt pak e mbajn trupin, me shume vajzat kujdesen per trupin e tyre.

Pse djemt duhet te pranohen ashtu sic jane dhe femrat jo?

Fundi i fundit askujt si shkon dhjami (kjo per mistrecin) :cool: [/qb]
si cunat si gocat nese ju jep zoti shendetin dhe uje nese pijne nuk dobesohen dot pra ja psh se cfar ben Princesha qe esht Elegante /pf/images/graemlins/smile.gif
Princesha

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga XXL:
[qb] eshte kollaj t'u japesh mesime te tjereve e te flasesh ne teori.

A e keni provuar ju çdo te thote te jesh fillikat jashte shtetit (besoj se po), te jani te deshperuar, te stresuar, te dekurajuar e pa asnje shprese per te ardhmen?
Ata qe e kane provuar e dine se ne keto momente, e vetmja menyre per te mbytur deshperimin dhe ankthin eshte te fusesh koken ne frigorifer. Keshtu kam shtuar 10 kile brenda 3 vjeteve.
Ju lutem mos na jepni mesime, secili e di ç'eshte me e mire per te e ç'duhet te beje. [/qb]
Ketu do te te kundershtoja une ... Kur kam ardhur ketu ku jam ( usa) 6 vjet me perpara ... me kapen keto ethe qe thua ti ... e jo koka ne frigorifer sme vajti .. biles biles me ndodhi e kunderta humba me shume peshe edhe pse isha e holle per trupin e moshen ... arriten te me thone anoreksike ... gje qe ishte absurde te isha ... sepse mua sme pelqente ushqimi jo se kisha hallin e pamjes e bema te tjera te semundjes ... me vone arrita te vi ne peshe aq sa isha ... i havent changed since ... Une them cdo gje varet nga trupi njeriut ... :shrug:

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga linglingbodega:
[qb]
hapi i pare drejt zgjidhjes se problemit eshte njohja dhe pranimi i problemit. ne kor, perserit mbas meje: "fat is uglyyyyy!!!"
[/qb]
Secili percepton bukurine si ja ka qejfi ... keshtu s'do ishte mire te na behesh si korri i AAA ( meetings) Une jam fat and im addicted ... pfff ... :rolleyes:

viSara

Primus registratum

te krijohet pershtypja se se te dobtat jane me te zonjat ne shtat se te shendoshat, pesha nuk ka te beje dhe aq shume sigurisht nuk po flasim per raste ekstreme por 10 ose 15 kg mbi peshe nuk ndikojne ne seks, pastaj kush e tha se nje 10 ose 15 kg nen peshe eshte me e zonja ne sex.

qafiri

Primus registratum

kush e ka pare "shallow hal"????

kur te biesh ne dashuri(thone njerezia)nuk ka rendesi se ca peshe ka ajo femer!!
ne mendjen tende ajo eshte plotesisht perfecte!!!
(thote njerezia).
PYETJA ESHTE:
Ka rene valle kush ne dashuri????

une ,personalisht, nuk kam ndonje gje kunder femrave mbi peshe.
Vecse kurre nuk mund te go out with them
It`s so sad........

SweetAngel

Primus registratum

Po mire more njerez, eshte so sad.

Po ju more HEARTBREAKER , kur ju te jeni martuar me nje femer qe eshte 50 kg dhe pas lindjes se femijes ( djal apo jo ??) ajo do te shtoj nja .....let say 20,or 25 kg?? Si i behet hallit??

Haw sad is that?? Apo u will not go out??

TONY

Primus registratum

u mundova te scaroj dicka me siper per ti bere qe "hapesi i temes "te kuptonte dicka nga tema QE PO trajton por jo vetem qe s`don ta pranoje qe po trajton nje teme qe me te veretet sic e ka shpjeguar dikush tjeter me siper e meriton te injorohet por dua ti them ZNJ APO Z qe na mbahet si perle ne erresire qe je nje zero me bisht ,pale na krekosesh me disa thenie ne anglisht a thua se je mrs anglishtja ,ule nje cike hunden se e ke perpjet e ata qe e mbajne hunden perpjete ....e din ti thyejne .....