A DUAN SHQIPTARET NE TE VERTETE SHQIPERINE E MADHE?

A DUAN SHQIPTARET NE TE VERTETE SHQIPERINE E MADHE?

Po e hap kete teme, duke qene nje nga temat qe vrullshem po ze nje vend te rendesishem midis shqiptareve. P :smash: [/LIST] yetjet qe do te deshiroje te pergjigjeshit jane: Shqiperia etnike nuk ka ekzistuar ndonjehere, si mund te ekzistoje tani, ne kohen e shprehjes gjithe bota eshte nje 'vend'? A eshte e vertete qe vetem shqiptaret e ish-jugosllavise enderrojne apo luftojne per nje ideal te tille? Ado te thote shqiperi etnike lufte pa mbarim me shtetet fqinje?

Lenko

Primus registratum
Re: A DUAN SHQIPTARET NE TE VERTETE SHQIPERINE E M

Qdo gje eshte ne duart e popullite Shqiptare.Shqiptaret duhet ta deshmojne para Syve Te Botes se Jane Nje Kombe Qe Eshte Ndare me Dhune e Force Nga Fqinjet Dhe Evropa e Rusia.Tani i Kemi Shancat Per mobilizim Popullore Kombtare Per te Drejtat Tona Kombtare Dhe Ne Kemi Fakte Duhet Te Kerkojme Jo ne Heshtje Por Zeri i Popullite duhet te ndegjohet.Zgjohuni dhe Veproni Vet Per te Ardhmen E Shqiprise Etnike,

shqiptari87

Primus registratum

ore si e mendon ti te ardhmen e shqiperise etnike???...une nuk jam kundra asaj por di vetem qe eshte e pamundur sot per sot si nga ana politike ashtu dhe nga ana ekonomike...degjo ore mik nuk eshte me koha e ISMAIL QEMALIT...NQS KOSOVA MERR PAVARSINE E PLOTE DHE NQS TE DY VENDET ECIN MIRE NGA ANA EKONOMIKE-POLITIKE ATEHERE DO TE BEHET E MUNDUR BASHKIMI....DO ISHTE KREJT ABSURDE BASHKIMI ME KOSOVEN NE KETE KOHE...SHUME PROBLEME DO TE LINDNIN...SHUME PROBLEME...SE KE IDENE SA SHUME...NE JEMI SHQIPTARE DHE TA MBROJME KETE...TE FORCOHEMI SA ME SHUME ME NJERI TJETRIN KJO ESHTE AJO QE KA ME SHUME RENDESI PER SOT...TE KAPIM KOHEN QE KEMI HUMBUR PER RRETH 100 VJET TE CILAT NUK JANE PAK...

shqiptari87

Primus registratum

ME THUAJ PAK SI ESHTE GJENDJA POLITIKE NE SHQIPERI DHE KOSOVE???A JANE DOT NE GJENDJE PARTITE TE ZGJIDHIN PROBLEMET E TE DYJA KRAHINAVE NJEKOHESISHT???KAM FRIKE SE JO

Lenko

Primus registratum

O inderuare Te tregoje Haptazi Sote Politikane E Shqiprise Dhe Kosoves Qe jane ne Pozita Qeveritare nuk Veprojne Per interesa Te kombite Shqiptare.Ne si Populle nuk duhet te Presim shume nga disa Individe se fati yne nuk mund te mbetet veq ne perfaqsimin e dissa individeve.Jam i bindure Se Shumica E Popullite ne Shqiperi Dhe Kosove E gjitha Trevat Tjera Shqiptare duan Shtetin e Tyre Politikane qe veprojne Per interesa Te kombite Shqiptare.Sado e veshtire qe te jete bashkimi Kombtare ne dite te sotme Ajo duhet te Kerkohet nga Populli Te kerkohet e Drejta E tyre qe iu eshte marure Padrejtsisht me Force e Dhune.Populli duhet nje Mobilizim Nje Qendrim Per Te drejtat Tona Ideale.Nuk duhet te basjkohemi ne parti e te ndahemi PO Te Bashkohemi Per Interesa Tona Kombetare Per te Ardhmen e Femijve Tane Ne Shtetin Shqiptare me Treva Shqiptare me Ekonomi Te Forte Dhe te Njohure Nderkombtarisht.Ne duhet ta arime e te punojme ne ate drejtime se eshte e drejta jone ne nuk kerkojme vende te huaja por vendin tone qe eshte NDARE PADREJTSISHT.

S6T6N6

Forumium maestatis

ncuq! jam kunder krijimit te nje shqiperie te madhe pasi jane te shumte sot faktoret qe ndajne shqiptaret dhe kosovaret, duke filluar qe nga historia jone ne keto 100 vitet e fundit e cila ka qene shume e ndryshme dhe na ka dhuruar edukata dhe kultura te ndryshme. Varferia per shqiptaret e shqiperise pas nje bashkimi me kosoven do te rritej duke marre parasysh se kosova jeton me nje kosto me te ulet (2+1:2=1.5) Marredheniet me fqinjet do te keqesoheshin. Ju kujtoj se nje shtet te tille nuk do ta njihnin pervec fqinjeve (Greqi, Maqedoni, Serbi-Mal i Zi) edhe superfuqi si Rusia ndoshta dhe Kina.
Pra mendoj se eshte ne disfavorin tone krijimi i nje shteti i cili do te ishte HIBRID dhe qe do ti mungonte funksionalitetit duke qene se do te ndertohej vetem ne baze te nostalgjise.

963

Primus registratum

Akoma ju me Serbin, Greqin dhe Rusin?
Sa besnike i jeni sllaveve ju komunistet!
Nuk eshte se nuk duan fqinjet tane qe ne te bashkohemi, qe ne do rrime gjithmone te shkeputur.
Bashkimin duhet ta bejne vete shqiptaret me force, dipllomaci. Keshtu bashkimi mund te jete i njofur nga fuqi si Amerika dhe Gjermania, dhe me vone s'do kete asnje lloj problemi.
Edhe Shqiperine nuk e njifnin te gjithe me 1913, por ajo ekziston sot me e forte se kurre.

shqiptari87

Primus registratum

ore une jam dakort me bashkimin por jo tani kam frike se do te jete ne dem te te dyve .pastaj po te ishte aq e thjeshte qe SHQIPTARET E SHQIPERISE SIME TE NDERUAR nuk do te udhehiqeshin nga politikane por te votonin ose jo ata te cilet jane te punes dhe ndershmerise dhe te interesave kombetare MEMA SHQIPERI NUK DO TE ISHTE KETU KU ESHTE....PO ASHTU DHE NE KOSOVE edhe juve per 7 vjet duhet te kishit arritur dicka akoma dhe me shume...me shume kerkues duhet te ishin politikanet tuaj...persa i perket funksionit te politikaneve :jane te zgjedhurit e popullit ne nje fare menyre...nuk ke cfare i ben...shumica fiton pakica humbet...une nje gje di qe ne mos per 5 vjet per me shume ne do te bashkohemi sepse vete menyra e jeteses po shkon drejt asaj forme drejt bashkimit...mos u cudisni ju te tjeret qe te bashkohemi nje dite...

julka

Primus registratum
Re: A DUAN SHQIPTARET NE TE VERTETE SHQIPERINE E MADHE?

Jam dakort me mendimin tend qe vetem shqiptaret e ish-Jugosllavise e enerrojne kete bashkim . Por qe atje e tutje ky mendim eshte bere loje politike qe qellim ka te krijoje probleme ne ballkane.Megjithate vec politikes kta njeres qe enderrojne shqiperine nuk e besoj se e enderrojne vetem nga ana politike por edhe si persona me nje prejardhje+mos harrojme qe shume investime qe jane bere dhe behen ne shqiperi jane nga Kosovaret per te avancuar fuqine e tyre ne shtet.Kshu qe edhe mos e duan vete shtetasit shqiptare kte bashkim gjerat jane shume te nderlikuara per shkak te presionit te jashtem.

Nostradamus22

Primus registratum

Ajo qe ju thoni Shqiperi e madhe eshte ne menyre metaforike apo jo???
Gjithe bota po lufton per zhdukjen e kufijve ne diskutojme ende te tilla gjera.
Ate dite kur une mund te shkoj pa pasaporte ne vendet ku flitet shqip do ta quaj ate vend Shqiperi.

nik nika

Primus registratum

nuk e duam as te madhe e as te vogel.
duam shqiperine etnike

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
JO
Dardanin e madhe PO

[/ QUOTE ]

Opaaa,nje tjeter version "alla" shqiptarce!

ilirarberi

Forumium maestatis

nuk e duam as te madhe e as te vogel.
duam shqiperine etnike

[/ QUOTE ]Duam SHQIPËRINË TONË KOMBËTARE (dhe jo etnike-është fjalë greke ).Për Shqipëri të madhe do të pretendohej vetëm NËQOFTËSE NE JEMI PLOTËSUAR SI KOMB dhe do do të shfaqej ideja apo ëndrra e ndokujt për të krijuar një perandori Shqipëtare.Por ne jemi te copëtuar ne 400 copa dhe nuk kemi plotësuar të tërën akoma.Thjesht qëndruam pak më me fat se Kurdët se kishim një shtet amë ndërsa ata jo.Kështu që le të bëjmë të TËRËN njëherë dhe pastaj shohim.

Musolini

Primus registratum

Me Dardanin e madhe dua te them trojet e banuara me Shqiptare ne Serbi,Maqedoni dhe nje pjese ne Male te zi.

Musolini

Primus registratum

ore ados-derri, Shqiperia nuk ka luftuar asnjehere per Kosoven prandaj nuk e meritoni, ne te vertet Sebia e meriton me teper se Shqiperia per ate se ata kan dhene jeten per Kosoven kurse JU deshironi tua dhurojme, JO.
Dardania do te behet e panvarur.

963

Primus registratum

Gjithe bota po lufton per zhdukjen e kufijve ne diskutojme ende te tilla gjera.

[/ QUOTE ]
Po mos te kete kufij Shqiperia , shqiptaret do quhen cigan, s'do quhen me shqiptare.

ados

Primus registratum

kufijte sic i duam ne , dhe jo te tjeret

ados

Primus registratum

me pare shqiperia , pastaj kosova