A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?

komino

Valoris scriptorum
Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?

medoj se egzistojne menyra per te mos hequr dore as nga mireqenia as nga shqiperia :confused:

problemi eshte ti gjesh :cry:

DEVIL-girl

Primus registratum

Do doja te ndryshonin ca gjera ne ate vend, dhe do kthehesha me deshire.

:thumbsup:

Lorenc Kalaveshi

Primus registratum

A do kthehem ne shqiperi??
Mendoj se fjala eshte per ne qe jemi me viza studenti, dhe qe paguajme out of state tutition, dhe qe nga 11 shtatori na shkojne me dyhsim, qe na japin patenta nje vjecare, qe na kerkojne me kuc dhe me mac para se te ne a japin, qe na pyesin a jemi terrorista, qe na shikojne venger kur flasim gjuhen tone neper ambjente shkollore, qe na shikojne venge kur na ndjejne theksin, qe nuk kualifikojme per asnje ndihme, qe duan te na ndrojne fene, qe na thone, ah albania.... where is it?... qe nuk na japin leje pune edhe pse kemi shpenzuar qimet e kokes per tu shkolluar, qe shumica e shkollave te mjekesise nuk pranojne international students, qe na shikojne venger kur ndigjojme muziken tone, qe kur shkojme neper international student offices dhe nuk na ndihmojne, na thone : qe ju shqipetaret jeni race e ftohte, dmth we need to kiss *** ,
A dua te kthehem ne shqiperi, mother '''' yeah cause I got my own country
duhet te besh zgjedhej ne jete, komoditet apo dinjitet.
Dhe ju qe thoni kemi te drejta te njejta, si shpjegohet qe te gjiteh ato qe nuk kane shtetesi duhet te shkojne ne nje pike te vetme ne gjithe qytetin te marrin patentat. Si shpjegohet qe kur ndihmon te perkthesh te thon pyetja ime ishte me tre fjale pse e perktheve me 5 ?
Po ke te drejta te njejta, po duhet te dalesh nga shtresa e 6 dollar an hour pay, dhe duhet te kesh jeshilen, studentat qe jane me vize ??????
Mendohu njehere, pas shume kohesh kur te behesh plak me mjeker te bardhe dhe te mendosh c'arrite ne jete ?? Arrite te ikesh nga vendi jot.
Njeriu ben nje zjedhje ne jete, te zgjedhesh te shkosh ne shqiperi nuk do te thote qe je duke shkuar ne burg, je duke shkuar ne vendin tend.

Sa here qe them nuk dua te kthehem ne tru me ushtojne keto vargje

Prej lufte vec ai largohet
qe eshte lindur tradhetor
kush eshte burre nuk frikesohet
por vdes por vdes si nje deshmore

:book:

Sorbonieri

Primus registratum

A do te ktheheni ne Shqiperi pas studimeve?
Absolutlu YES. /pf/images/graemlins/smile.gif
Hajd pra megjith se patriotizi i shqiptarve iku me premtimet e politikaneve nuk duhet te harroj vendin ku "Atje ku kemi lere, e ku kemi vlere" - e nuk e di cfar akoma... /pf/images/graemlins/smile.gif
Por besoj se per te ndryshuar gjendjen aktuale te Shqiperise eshte nje detyre e perbashket kryesisht e studenteve te sotshem. Nqse dhe ne do i kthejm kurizin un jam i sigurt qe pastaj ne Shqiperi do te ngelen vetem politikanet tane te dashur (qe duhet ti nderojm e respektojm, mundesish edhe duke u ngritur rrogat sa per te kaluar me lirshem 15-ditshin /pf/images/graemlins/laugh.gif )dhe gjith pjesa e diplomateve sepse te gjith shqiptaret me vlero do te jene duke ndritur nivelin e vendeve te perendimit.
Hajd pra nje fushat e perbashket per te ndryshuar dicka sa nuk eshte teper vone.
:angel:

melankolikjaE

Primus registratum

nuk e di , :shrug: tani per tani me te vertet nuk e di sepse nuk kam shume kohe qe jam larguar,por deshire te madhe kam qe te kthehem. :wave:

klevis_k.h.o

Primus registratum

Te mos harrojme se e ardhmja e nje kombi mbeshtetet tek rinia e saj. Rinia sa me dinamike e ditur e punetore te jete ,aq me e sigurte eshte e ardhmja dhe zhvillimi i nje vendi.Eshte bukur te studiosh dhe te fitosh dije jashte shtetit,por eshte edhe me bukur kur keto i ve ne sherbim te vendit tend...Ju uroj suksese te gjithe studenteve jashte shtetit me shpresen se nje dite do te kthehen per ta nxjerre vendin nga "llumi" ku ka rene.

esmer

Primus registratum
Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni s

PO SIGURISHT QE POOOOO...
NA KA MUNGUAR SHQIPERIA JONE!

VoGeLuShI

Primus registratum

nuk eshte e lehte te japesh nje pergjigje te prere, eshte e lehte te thuash "po do ktheheh sepse jam patriot dhe shqiperia ka nevoje per mua" por cfare me ofron sot per sot shqiperia???
familja ime dhe une kemi investuar shume per studimet e mija...kthimi ne shqiperi eshte zgjidhja me e mire???
eshte e thjeshte te besh patriotin por ta dini mire se edhe ata qe zgjedhin te punojne jashte shtetit nuk jane me pak patriote se ju qe recitoni vargjet e himnit kombetar...
ka shume gjera qe mund ta detyrojne nje student te mos kthehet ne shqiperi...
1. diplomat e sh univeristeteve nuk njihen ne shqiperi
2. sa vende pune ka dhe sa te diplomuar???
3. sa eshte pagesa???
4. nje qe nuk ka miq me pushtet e gjen nje vend pune???
...dhe shume e shume te tjera...

po ju jap nje shembull konkret: vellai im mbaroi studimet shkelqyer ne nje universitet privat ne france dhe momentalisht punon si shef finance ne sektorin e kredive ne nje kompleks bankash dhe shoqerish sigurimesh (ne france) rroga vjetore eshte rreth 80.000 euro (pa shperblime dhe extra)...para 3 vitesh kreu nje stazh ne shqiperi ne nje prej filjaleve te procredit banc ku edhe i ofruan vendit e drejtorit te bankes me nje pagese mujore rreth 1.300 euro /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
deri ketu ne rregull, por ai eshte i martuar dhe bashkeshortja eshte franceze... e diplomuar edhe ajo dhe punon si shefe finance ne nje dege te microsoft me nje pagese vjetore rreth 60.000 euro (pa shpreblime dhe extra)...gjuhen shqipe nuk e zoteron dhe ne shqiperi i ofruan nje vend pune tek nje banke me nje pagese mujore rreth 600 euro (kjo vetem mbasi te kishte mesuar gjuhen sepse kishte te bente direkt me klientet)...ishin para nje udhekryqi dhe duhet te zgjidhnin shqiperine apo francen...normalisht zgjodhen francen...
cili nga ju ka guximin te thote se do te zgjidhte shqiperine ne keto kushte???

persa me perket mua...nuk e di nqse do te kthehem ne shqiperi...studioj spektakel dhe publicitet...se shpejti do
nis edhe gazetari analitike...
sinqerisht nuk e di nqse do kthehem...vend pune mund te gjej edhe me pagese te mire (edhe pse ketu mund te gjej nje akoma me te mire) por nuk eshte ky problemi...problemi eshte se
jam gay dhe partneri im eshte carabinier...cfare do te na ofronte shqiperia ne te dyve???
nje pune te mire mbase por nje jete jo te qete...atehere???

marina s.

Forumium maestatis

Rasti yt eshte i veçante Arco. Po ta shtrojme pyetjen ndryshe:nese nuk do te ishe gay(dhe s'do kishe problemin e paragjykimit etj etj),do te ktheheshe? Do t'i investoje ne vendin tend njohurite e tua?

Per sa me perket mua,patjeter qe po. Nuk behet fjale vetem per patriotizem,por une shoh mundesi konkrete per te ecur shume perpara. Mendoj se nje vend ne tranzicion ofron me shume mundesi per karriere (pasi eshte e madhe nevoja per njohurite e reja qe vijne nga jashte)se sa nje vend me ekonomi te konsoliduar ku konkurrenca eshte teper e forte.

Une dua te kthehem dhe i kam fare te qarta idete mbi ate çka dua te bej ne Shqiperi. Jam e frikesuar nga pengesat? Absolutisht jo. Njohurite,inteligjenca e vullneti,qe jane themeli do te thoja, s'me mungojne. Kshtu qe.... i'm cooooooooooooming /pf/images/graemlins/laugh.gif

antip

Primus registratum

Pershemull ca do me bo n'Shqipri ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

dikush tha qe diplomat te nijhen ky eshte absurditet pasi nuk ka rendesi se ku je diplomuar ose por rendesi ka nese e bene dote punen tende sakte kam shoke qe kane mbaruar jashte ne universitete me emer dhe jane out fare rendesi ka si je ti dhe jo vendi ku shkone ka njerez super te gezuar ne shqiperi dhe super te merzitur te dy jane ne te njejtin vende vetem njerezit ndryshojne njeri eshte me i afte tjetri me pak cdo n jeri i krijon vete kushtet as Parisi,Milaono,Barcelona,NYC,Londer apo ku ta di une nuk te bejne te afte,te gezuar dhe te pasur por te bene vetja.

marina s.

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pershemull ca do me bo n'Shqipri ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Le te themi qe une nuk po studioj vetem e vetem qe te zej i cop zyre dhe marr i rroge te majme.Cfare do bej, do te merret vesh Lubi /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif.

pzn

Forumium praecox

une jam kthye, mas 12 vjetesh ne itali....

friend

Primus registratum

E kam menduar kete gje keto kohet e fundit dhe do te kisha deshire te kthehesha ne memedhe me ate deshiren qe ta shikoja me te zhvillua

pzn

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
dhe si po te duket?

[/ QUOTE ]

e ndyre....

Hellena

Primus registratum

Spaske bere gje ta ndryshosh si vetja dmth huh ...