A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?

manasquan

Forumium praecox
Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?

Une do kthehem nje dite
Vetem kur te kem siguruar gjith pasurine qe me la gjyshi, sepse si vendi jot s'ka

BigBeni

Primus registratum

Neseduam qe vendi jone te perparoje, kete duhet ta bejme ne studentet shqiptare qe po shkollohemi ne vendet e huaja.

Stela Pici

Primus registratum

Shqiperia eshte vendi yne,mungesen e se ciles mund ta ndjejme edhe shume ne momente te caktuara ,po e verteta eshte se tani per tani ajo eshte ne burgun e korrupsionit dhe te padrejtesise dhe ky fakt me ben ti ve vize ceshtjes te kthehem apo jo.. :confused:

neki

Primus registratum

une mendoj se cdo student shqipetare ka obligime ndaj atdheut te tij .dhe per kete arsye duhet te kthehen.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amerikan:
[qb] Neseduam qe vendi jone te perparoje, kete duhet ta bejme ne studentet shqiptare qe po shkollohemi ne vendet e huaja. [/qb]
Nje nder eksperiencat qe kam marre, qe kam punuar ne te, eshte dhe ajo e auto-routing dhe eleminimit te refleksion etj etj ne fushen e energjitikes. Duke qene se kam punuar vete tek sa behej nje Lagje ne Tel Aviv (shume me i mire sa i amerikan) me nje sistem te tille mund te perafersoj se ne Shqiperi sistemi energjitik humbet mbi 40% te energjise pa u kuptuar e pakta minimalisht. Ne kemi hidrocentrale qe per nga sasia qe prodhojne ja super-kalojne nevojave te shqiperise. Jemi te begate si toke dhe hidroenergji. Nuk kemi nevoje per burime energjitike. Rrjeti eshte komplet i gabuar. Si ne transmetim dhe si ne Qytete. Duhen disa ndreqje te vogla dhe qindra milione dollare do kalojne ne xhepat e shqiptareve. Perderisa nuk ndreqet qindra milione dollare dalin nga xhepat e Shqiptareve. Pa marre parasysh problemet qe dalin nga mungesa e energjise. Duhet nje investim duhen dhe metoda te reja qe jane me mire se ato qe jane bere ne Shqiperi. Kam pare se si te kercenohej jeta nga fondamentalistet. Shume shqiptare duan te kthehen te bejne dicka me shume. E keqja eshte se po kthehen ata qe vijne nga studimet e tyre ne Iran, Malajzi, Siri. Ata qe duhet te ofrojne konkretisht nuk afrohen te ndihmojne. Ju gjykoheni vete se kush jane kercenim, ata qe ofrojne konkretisht apo ata qe ju ofrojne dicka tjeter. Zgjidhja eshte e juaja. Mendoni mire sa te mos jete vone. Nqs nuk ju mjaftojne 10 vjet duke numeruar ne vend le te ju mjaftojne dhe nje peseqindvjecar tjeter erresire aziatike-shkretetire qe mbase te kuptoni se ku calon gomari. Ky eshte kushti qe duhet pranuar, ky eshte kushti qe une personalisht kerkoj.

Klinton

Primus registratum

Postuar nga Shadow
<ul type="square">
[*]Nje nder eksperiencat qe kam marre, qe kam punuar ne te, eshte dhe ajo e auto-routing dhe eleminimit te refleksion etj etj ne fushen e energjitikes. Duke qene se kam punuar vete tek sa behej nje Lagje ne Tel Aviv (shume me i mire sa i amerikan) me nje sistem te tille mund te perafersoj se ne Shqiperi sistemi energjitik humbet mbi 40% te energjise pa u kuptuar e pakta minimalisht. Ne kemi hidrocentrale qe per nga sasia qe prodhojne ja super-kalojne nevojave te shqiperise. Jemi te begate si toke dhe hidroenergji. Nuk kemi nevoje per burime energjitike. Rrjeti eshte komplet i gabuar. Si ne transmetim dhe si ne Qytete. Duhen disa ndreqje te vogla dhe qindra milione dollare do kalojne ne xhepat e shqiptareve. Perderisa nuk ndreqet qindra milione dollare dalin nga xhepat e Shqiptareve. Pa marre parasysh problemet qe dalin nga mungesa e energjise. Duhet nje investim duhen dhe metoda te reja qe jane me mire se ato qe jane bere ne Shqiperi. Kam pare se si te kercenohej jeta nga fondamentalistet. Shume shqiptare duan te kthehen te bejne dicka me shume. E keqja eshte se po kthehen ata qe vijne nga studimet e tyre ne Iran, Malajzi, Siri. Ata qe duhet te ofrojne konkretisht nuk afrohen te ndihmojne. Ju gjykoheni vete se kush jane kercenim, ata qe ofrojne konkretisht apo ata qe ju ofrojne dicka tjeter. Zgjidhja eshte e juaja. Mendoni mire sa te mos jete vone. Nqs nuk ju mjaftojne 10 vjet duke numeruar ne vend le te ju mjaftojne dhe nje peseqindvjecar tjeter erresire aziatike-shkretetire qe mbase te kuptoni se ku calon gomari. Ky eshte kushti qe duhet pranuar, ky eshte kushti qe une personalisht kerkoj.
[/list]
Dicka me te vertete interesante kjo qe lexova nga ti Shadow.
Ke shume per ti dhene vendit tend por e sheh te paarritshme pasi gjithshka ne Shqiperi duket sterre e zeze.
Te lutem vetem krahasimin me ata shqiptaret qe studiojne Islamizem dhe po rikthehen ne Shqiperi, mos e bej.
Nuk besoj se te mungon edhe ty kurajo si shqiptar te rikthehesh ne vendin tend dhe te dish ta administrosh dijen tende per te ardhmen e Shqiperise.
Dukesh qe ke pare nje bote me te vertete te pasur me mozaik te ndryshem kulturor dhe ne Shqiperi mund ti a dalesh mbane per mrekulli.
Nuk do te deshiroja te shprehesha keshtu pasi dikush mund te thote se edhe Klintoni duhet ta beje nje gje te tille, por ne pamundesi te vetvetes deshiren time dua te ja jap dikujt tjeter qe mendoj se eshte me pak bisy ne jete per deshira te tilla.
nuk eshte vone kurre per te bere dicka per vendi tend
Te sakrifikosh sot per vendlindjen ,duket si marrezi pasi edhe realiteti me te cilin ushqehemi na budalleps nga pak.
Jeta eshte e shkurter por krenaria dhe vepra e njeriut eshte e pavdekshme.

Besa

Primus registratum

Kjo eshte nje teme mjaft interesante dhe mjafte problematike per mbare vendin tone.
A do te kthehem une ne Shqiperi mbasi te kem mbaruar studimet?
Shume shkurt "NUK E DI" ashtu si nuk e di cfare do te bej neser.
E dua vendin tim por per momentin mund te them qe ne jemi uje, dhe jam e bindur qe do te behemi vaj.

mela

Primus registratum

un jam bk dhe mendoj se sapo te mbaroj studimet do te kthehem(dhe me vrap)ne durres....e kuptova qe ishte nje vend fantastik fatkeqesisht vetem kur erdha ne kete Italin e felliqur....shpresoj qe ky moment te vije sa me shpejt.....nje pershendetje te gjith shqipetareve vecanerisht durrsakeve

rudiuk

Primus registratum

Une do kthehem me 30 qershor.....deri ne 13 gusht /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jo

Primus registratum

TANI QE ME MUNGON TIRANA IME E DASHUR KETE SE DISKUTOJ FARE,POR KUR E MENDOJ SE ME CFARE MUND TE MERREM ATJE,KJO ME TERBON FARE.Po gjithe diten te drogohem duke pire kafe neper ato klubet e mbipopulluara apo te degjoj thashethemet e pafund te njerezve?!Jemi gatuar keq ne dhe problemi eshte se nuk ndryshojme dot. :sleep:

Admir

Forumium maestatis

Te kthehem ne Shqiperi? Larg ajo dite! Eshte e kote. Une dhe Shqiperia jemi kaq te ndryshem. Me vjen kaq keq, por eshte e pamundur memedhe! Do te doja, por nuk mundem, nuk kam! /pf/images/graemlins/frown.gif

Belina

Primus registratum

Per momentin , nuk jam e vendosur. Sa here me merr malli , them se do te kthehem por pastaj pendohem dhe them se nuk ja vlen. Tani per tani , qellimi im kryesor eshte te mbaroj studimet ketu ku jam pastaj shohim dhe bejme. Jetes nuk i dihet...

bazuka

Primus registratum

edhe une /pf/images/graemlins/wink.gif

oneo

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Belina:
[qb] Per momentin , nuk jam e vendosur. Sa here me merr malli , them se do te kthehem por pastaj pendohem dhe them se nuk ja vlen.[/qb]
Pendohesh te kthehesh ne Shqiperi???

Nuk ju mjafton si pergjigje per kete teme.

Cryptographer, duhet te jesh i kenaqur nga gjenerata jote.

Te fala nga Psyche...

Genta

Primus registratum

une kam vendosur te kthehem. Vetem ne studentet qe kemi qene ne vendet perendimore qe kemi mesuar dicka nga keto vende mund te bejme dicka per shqiperine :wave:

CoolAngel

Primus registratum

Une dua shume te kthehem dhe te bej dicka per ta ndryshuar Shqiperine time te dashur.

Kam disa pyetje:
1. Nqs rinia shqiptare vazhdon te iki, kush do te mbetet ne Shqiperi? A do te ekzistojme ne si komb pas 50 vjetesh?

2. Per ata qe duan te kthehen vetem nqs Shqiperia rregullohet, si mund te rregullohet nje vend kur ne rrime larg dhe shohim durakryq si spektatore kur korrupsioni ia merr shpirtin?

3. Nqs vazhdoni te jetoni ne vendet ku jeni, a do t'i thoni ndonjehere femijeve tuaj qe jeni shqiptare? Sa e rendesishme ka per te qene origjina juaj ne familjen qe do te krijoni?

Megjithese ketu ku jam i kam me te qarta mundesite per te ardhmen e karrieres sime profesionale, une nuk do te jem e qete derisa te kem provuar te bej dicka per vendin tim. Po mos ta provoj do te me ngelet peng gjithe jeten. :smash:

holtienka

Forumium praecox

JO skam per tu kthyer. isha 16 kur ika lashe saliun dhe fatos nanon ne pushtet, jam 22 edhe perseri ata te dy lujn me njeresit.
HELL no never. i think iam gonna stick to california, mund te shkoj per shoqerin n familjet but te shkoj te jetoj ska per te ndoshur ndoshta edhe ne my dreams.
sorry

Florus

Forumium maestatis

kismet tu pa tu bo :shrug: nji gjo osht e sigurt: per vit te ri ne per pushime verore po ijer /pf/images/graemlins/laugh.gif

ritjana

Primus registratum

une do kthehem pos pas nja 5-10 vjet pune jashte.

kam mbaruar studimet dhe masterin dhe e kam lene shqiperine kur isha 16, kam hyre per vit te tete qe jam jashte dhe kam pasur fatin e mire qe te gjej nje pune te shkelqyer ne sektorin e finances ketu ne londer, dhe nuk kam ndermend te kthehem derisa te arrij nga ana e karrieres ate cka dua vete,

por kam deshire te kthehem per ndonje hapje biznesi dhe kur te kem femije, pasi dua qe femijet te pakten ne moshen parashkollore te kene mundesine te flasin gjuhen shqipe dhe te jene afer nje mjedisi plot me dashuri, gje qe nuk mund te gjehen ne perendim pasi babysitter nuk zevendeson kurre gjyshen. pastaj une kam pasur nje femijeri shume te lumtur ne shqiperi dhe deshiroj qe edhe femijet e mi ta kene nje mundesi te tille
shpresoj qe shume prej jush te mendojne ne nje afat te gjate, me apo pa partnere/bashkeshorte te huaje.