Re: A do te ktheheni ne Shqiperi pasi te mbaroni studimet?
Postuar nga Shadow
<ul type="square">
[*]Nje nder eksperiencat qe kam marre, qe kam punuar ne te, eshte dhe ajo e auto-routing dhe eleminimit te refleksion etj etj ne fushen e energjitikes. Duke qene se kam punuar vete tek sa behej nje Lagje ne Tel Aviv (shume me i mire sa i amerikan) me nje sistem te tille mund te perafersoj se ne Shqiperi sistemi energjitik humbet mbi 40% te energjise pa u kuptuar e pakta minimalisht. Ne kemi hidrocentrale qe per nga sasia qe prodhojne ja super-kalojne nevojave te shqiperise. Jemi te begate si toke dhe hidroenergji. Nuk kemi nevoje per burime energjitike. Rrjeti eshte komplet i gabuar. Si ne transmetim dhe si ne Qytete. Duhen disa ndreqje te vogla dhe qindra milione dollare do kalojne ne xhepat e shqiptareve. Perderisa nuk ndreqet qindra milione dollare dalin nga xhepat e Shqiptareve. Pa marre parasysh problemet qe dalin nga mungesa e energjise. Duhet nje investim duhen dhe metoda te reja qe jane me mire se ato qe jane bere ne Shqiperi. Kam pare se si te kercenohej jeta nga fondamentalistet. Shume shqiptare duan te kthehen te bejne dicka me shume. E keqja eshte se po kthehen ata qe vijne nga studimet e tyre ne Iran, Malajzi, Siri. Ata qe duhet te ofrojne konkretisht nuk afrohen te ndihmojne. Ju gjykoheni vete se kush jane kercenim, ata qe ofrojne konkretisht apo ata qe ju ofrojne dicka tjeter. Zgjidhja eshte e juaja. Mendoni mire sa te mos jete vone. Nqs nuk ju mjaftojne 10 vjet duke numeruar ne vend le te ju mjaftojne dhe nje peseqindvjecar tjeter erresire aziatike-shkretetire qe mbase te kuptoni se ku calon gomari. Ky eshte kushti qe duhet pranuar, ky eshte kushti qe une personalisht kerkoj.
[/list]
Dicka me te vertete interesante kjo qe lexova nga ti Shadow.
Ke shume per ti dhene vendit tend por e sheh te paarritshme pasi gjithshka ne Shqiperi duket sterre e zeze.
Te lutem vetem krahasimin me ata shqiptaret qe studiojne Islamizem dhe po rikthehen ne Shqiperi, mos e bej.
Nuk besoj se te mungon edhe ty kurajo si shqiptar te rikthehesh ne vendin tend dhe te dish ta administrosh dijen tende per te ardhmen e Shqiperise.
Dukesh qe ke pare nje bote me te vertete te pasur me mozaik te ndryshem kulturor dhe ne Shqiperi mund ti a dalesh mbane per mrekulli.
Nuk do te deshiroja te shprehesha keshtu pasi dikush mund te thote se edhe Klintoni duhet ta beje nje gje te tille, por ne pamundesi te vetvetes deshiren time dua te ja jap dikujt tjeter qe mendoj se eshte me pak bisy ne jete per deshira te tilla.
nuk eshte vone kurre per te bere dicka per vendi tend
Te sakrifikosh sot per vendlindjen ,duket si marrezi pasi edhe realiteti me te cilin ushqehemi na budalleps nga pak.
Jeta eshte e shkurter por krenaria dhe vepra e njeriut eshte e pavdekshme.