A do ktheheshit ne shqiperi?

alinos

Forumium maestatis
Re: A do ktheheshit ne shqiperi?

une jam nga te kthyerit, por nuk u ktheva per te ndertuar Shqiperine, por per te punuar per vete. Ajo qe bera andej u projektua qe ne fillim te me hynte ne pune ketu.

Familja mund te vuaje largesine, por kupton me shume se c'mendon ti. Nejse ti je e re, 22 the ne nje teme tjeter dhe ne ate moshe, ne te gjitha deshem mamin /pf/images/graemlins/shrug.gif

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
une nuk jam pesimiste si ti pinkie, por ama mendoj se nese ti specializohesh ne nje fushe ku Shqiperia nuk te ofron mundesi, nuk ka asgje te keqe ta jetosh jeten tende diku tjeter.

.....

E vetmja gje qe desha dhe vazhdoj te theksoj eshte se kushdo ka te drejte te jetoje nje jete te mire kudo qofte ajo!!!

[/ QUOTE ]

E gadite içik me kte t'funit.
Pavarësisht se në ç'fushë specializohet dikush, unë mendoj se ky dikush mund të kontribuojë në përparimin e asaj fushe në Shqipëri. Sigurisht i nevojitet të bëjë një studim paraprak për të tentuar t'i mbushë mendjen qeverisë se kjo fushë është e nevojshme e se fondet e dhëna nga qeveria nuk janë tjetër përveç se një investim i mirë.
Një studim i tillë është minimumi që mund të bëjmë për të gjetur lumturinë (gjithmonë nëse të jetosh në Shqipëri të lumturon).

[/ QUOTE ]

te imagjonoj ndersa i bie deres se kryeministrise dhe i thua: Me leje, kam sjelle nje studim, dua te ndryshojme Shqiperine /pf/images/graemlins/crazy.gif

lumturia eshte shume fjale e madhe /pf/images/graemlins/shrug.gif

zog

Primus registratum

une jam nga te kthyerit.......

[/ QUOTE ] epo ti nuk u nise ndonjehere me termen, siç e the edhe vete u pergatite per atje.

ndersa ka edhe njerez qe jane nis per te mos u kthy, ose me IK prej andej, ngaqe asgje nuk u konvenonte me, ose thjesht per sport, me thy monotonine si puna ime psh.

tani me u kthy veç me kriju nje monotoni te re (jam mjeshter per ket zanat) atje, veç se pak me surugato kur i thone. shqiperia eshte vend i mire per te egrit, per ne te ndrojturit bota eshte me e mire, o bute kenej çahet me kollaj.

alinos

Forumium maestatis

simply you pse kaq pesimiste ???

[/ QUOTE ]

jo pesimiste! realiste! njeriu nuk duhet te kete pritshmeri te larte se bie me b*** ne toke! une nuk jam zhgenjyer nga Shqiperia, e dija se c'me priste. Kjo s'ma ka lehtesuar jeten, por e dija c'me priste dhe une i dashur to57 kam nje kariere te sukseshme, duke pasur parasysh qe sapo kam filluar. Me tej te shohim. Dhe per arritjet racionalitetit dhe parjes ne sy realitetit ia dedikoj /pf/images/graemlins/smile.gif

zog /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

une jam nga te kthyerit, por nuk u ktheva per te ndertuar Shqiperine, por per te punuar per vete. Ajo qe bera andej u projektua qe ne fillim te me hynte ne pune ketu.

Familja mund te vuaje largesine, por kupton me shume se c'mendon ti. Nejse ti je e re, 22 the ne nje teme tjeter dhe ne ate moshe, ne te gjitha deshem mamin /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]

Sigurisht që nuk je kthyer për të ndërtuar Shqipërinë por për të siguruar veten tënde me një punë të mirë etj. Por kur puna jote i vjen në ndihmë edhe vendit kjo është akoma më mirë.

P.S. Do t'them i sekret. I kom ra derës kryeministris e deri tashti nuk ka dal keq /pf/images/graemlins/winkwink.gif. Ka shum mundsi që Fakulteti i Pyjeve në Universitetin e Tiranës në Kamëz të fillojë bashkëpunimin me Universitetin e Laval në Kebek. Ndër të tjera mendohet edhe shkëmbimi i studentëve, gjë që për mua do të thotë shumë /pf/images/graemlins/shrug.gif.

alinos

Forumium maestatis

kujdes me angarirat e procesit te Bolonjes /pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Angarirat nganjëherë janë të nevojshme për të ardhmen /pf/images/graemlins/shrug.gif.

julka

Primus registratum

simply you pse kaq pesimiste ???

[/ QUOTE ]

jo pesimiste! realiste! njeriu nuk duhet te kete pritshmeri te larte se bie me b*** ne toke! une nuk jam zhgenjyer nga Shqiperia, e dija se c'me priste. Kjo s'ma ka lehtesuar jeten, por e dija c'me priste dhe une i dashur to57 kam nje kariere te sukseshme, duke pasur parasysh qe sapo kam filluar. Me tej te shohim. Dhe per arritjet racionalitetit dhe parjes ne sy realitetit ia dedikoj /pf/images/graemlins/smile.gif

zog /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

[/ QUOTE ]Realiste po por e more vendosjen tende pse mos e marrin dhe te tjere kte mundim sipas teje me zemer?

soni2

Primus registratum

epo shyqyr qe po shoh se te ka ecur simply you !!! do te thote shume per mua !!

nje burokrate me pak nje njeri i specjalizuar me shume per me teper nje karrieriste femer te cilen vetem mund ta pergezonja !!!

julka

Primus registratum

Po ti po na jep shpresa ne me kto qe thua megithese mundohesh te kunderten

soni2

Primus registratum

perse mendon julka se une mundohem per te kunderten ???
ma shpjegon te lutem FLM

Person1

Primus registratum

Faktikisht jam shume e lidhur me Shqiperine (pervec lidhjes prinderore) per arsye biznesi, keshtu qe nuk mund ta quaj te pamundur nje kthim ne te ardhmen.
Gjithsesi jane nje sere faktoresh, qe ndikojne per te mos dhene nje pergjigje perfundimtare.

Marathonman

Primus registratum

JO, jeta ne Berlin nuk ndrohet me jeten ne Kosove-Dardani e kursesi me jeten ne Shqiperi.

pippo

Primus registratum

ps. pse te gjithe e lidhin kthimin me vendin e punes e me familjen ????
po kultura, largpamesia, edukata e menyra e sjelljes, zhvillimi intelektual, te drejtat njerezore, dhuna psikologjike asnje nuk i merr keto gjera parasysh !! ndoshta keni jetuar ne nje europe tjeter ...... vetem lek, karrier e familje _ mafios

b.k.

Primus registratum

po pate ndermend te besh studime shkencore as mos te shkoj nder mend te kthehesh ne shqiperi. Vetem abonimi tek artikujt shkencore shkon ne miliona, mos flasim per materialet baze. Ne shqiperi ke nje kompiuter per gjithe pedagoged dhe studjusit shkencor / per fakultet.