Re: A dime te dashurojme ne shqiptaret e sotem?
------------------------------------------------
Nuk e di, ndoshta cunat andej (edhe gocat po he) kane dale nga kufijte e edukates po kjo ndodh se keqinterpretojne West-in e Europes dhe ate te Amerikes. Nuk mundohen te jene origjinale dhe ashtu sic i ka bere natyra e vendit ku jetojne, por mundohen te kopjojne menyren e jeteses se vendeve te tjera. Kjo gje me duket absurde pasi nqs nuk jeton ne ate lloj vendi dhe nuk i ke aspak kushtet e atij vendi, atehere si mund te jetosh ne nje enderr?
-------------------------------------------------
Qe te gjithe dine te dashurojne ne menyren e tyre kete ne as qe e vume ne diskutim.Bile une si person adhuroj La bella e la bestia,dmth nuk kam shume paragjykime ne lidhje me dashurine.Por ceshtja shtrihet ne pika ca me shqetesuese se te <<MENDOSH VETEM MIRE>> sic thua ti(nqse mund te te drejtohem me ti).Pastaj ato qe jetojne jashte s kopjojne menyre jetese,,thjesht dashje pa dashje nqse jane icik kerkues ndaj asaj qe po jetojne integrohen dhe kaq.Ekziston edhe fakti se:eshte absurde te mendosh se ne nuk jetojme pikerisht dashurine ashtu sic jemi pasi po ta mendosh holle e holle cdo njeri vetem ne dashuri s mund te shtiret,shqiptaret kane probleme ne te diturin e te dashuruarit pikerisht sepse veprojne ashtu sic jane.Cdo te thote kjo???Kjo do te thote se jane rritur pa asnje dijeni ne lidhje me artin e te dashuruarit.Te kuptohemi mire ne po flasim per rrethana dhe per momente qe i dashuri ja fut krejt kot me nje te sjellur shume idioteske,jo me faktin qe ai ne shpirt dashuron apo jo.Keshtu qe e kam fjalen,,asnje njeri me icik llogjike s mund te veje dashurine ne baze te nacionalitetit dhe me sa pash une askush ketu nuk e beri,si edhe mendoj se ok ti ke te drejte duhet <<menduar mire>>,por kur i dashuri ta zeme me ben skena xhelozie ne sy te dynjase kot me kot as qe kam ndermend ta pranoj gjasme se kam edukate dhe sepse mendoj mire.Dhe sa per kufinjte e dukates,,,ato as qe kane te bejne me integrimin ne nje vend te huaj,,as qe kane te bejne me te qenurit sic je(njeriu ka nje natyre te caktuar qe ne lindje,kurse edukaten e merr vetem gjate rritjes)dhe kjo s ka te beje me mundimin e te qenurit origjinale.Te jesh origjinale do te thote te jesh vetvetja dhe jashte me beso Odea ne jemi vetja me shume se askund tjeter.Keshtu qe mos ti bejme lemsh gjerat,EDUKATEN,me INTEGRIMIN,dhe me te DASHURUARIT.Une e theksoj edhe njehere,qe dua mashkullin shqiptar,por qe me te shumten e rasteve ja fut kot un s kam c bej,s kam force <<TE MENDOJ VEC MIRE>>
A se mos harroj;
---------------------------------------------
Nuk e di, ndoshta cunat andej (edhe gocat po he) kane dale nga kufijte e edukates po kjo ndodh se keqinterpretojne West-in e Europes dhe ate te Amerikes.
------------------------------------------------
Per cfare keqinterpretimesh e ke fjalen?Nqse ti mendon ndonje gje qe ka te beje me fjalen e PERDALE te siguroj se ne kte teme ,tek dashuria dmth as qe hyn nje term i tille.Por ka raste qe here dilet nga kufijte e edukates per tu hedhur ne kulture dhe here per tu hedhur aty ku po thua ti,,por qe une s po di ta kuptoj se ku.
Si perfundim mendoj se duhemi mjaft,ne e duam shume veten,mjafton te shohesh se jemi edhe vete raciste si popull,keshtu qe s ka rrezik qe te mendojme gjithmone keq per veten.Pershendetje.