70 mije te vdekur ne vit , nga duhani.

TEDI

Valoris scriptorum
Re: 70 mije te vdekur ne vit , nga duhani.

Eminem . Me lire eshte ne Shqiperi sa per dijeni se nga shqiperia shkon ne Itali dhe extazy eshte nese ti do kercesh 8 ore ne disko por nese e ke per perdorim te thjeshte ben si budalla kercen kot dhe gjera qe ti nuk i ben po te jesh normal... Nuk ti sugjeroj ato gjera edhe pse mund te duken te mira ...

Kordelja

Valoris scriptorum

A thua jemi disa prej atyre te 70 mijeve, ufffffffffff, as qe dua te mendoj
help.gif
.

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEDI:
[qb]Eminem . Me lire eshte ne Shqiperi sa per dijeni se nga shqiperia shkon ne Itali dhe extazy eshte nese ti do kercesh 8 ore ne disko por nese e ke per perdorim te thjeshte ben si budalla kercen kot dhe gjera qe ti nuk i ben po te jesh normal... Nuk ti sugjeroj ato gjera edhe pse mund te duken te mira ...[/qb]
faleminderit per keshillat lal, me le ne hesapin tim!
Nuk e dija qe ne shqiperi ishte me e lire, besoj se tani do te vij ti kaloj pushimet andej, se jam ngusht ekonomikisht!

Oliver/Andi

Forumium praecox

Hmmmm Ok. po marr fjalen une per ti dale zot duhangjive te forumit /pf/images/graemlins/smile.gif (edhe pse sma ka kerkuar kush nje gje te tille).
athere:
Sa mije veta vdesin cdo vit nga aksidentet Automobilistike?
Sa vdesin nga lufterat?
Sa vdesin nga semundjet (qe skan te bejne me duhanin)
etj etj....

Seriozi

Primus registratum

Disa shifra qe kane lidhje me cigaren:

Ka afersisht 1.1 miliard duhanxhinj ne bote,nga te cilet 200 milion jane femra dhe femije.
Jane 4 milion njerez qe vdesin çdo vit nga duhani ne bote(nji ne çdo 10 sek.),nder keta 500 mije jane femra.Ne vitin 2025 kjo shifer do te jete 10 milion te vdekur çdo vit nga duhani(bazuar ne tendencat aktuale).
Ne France ka 70 000 te vdekur çdo vit si pasoje e pirjes se duhanit.
Tymosja ne moshat 12-19 vjeç eshte preukupuese.Afersisht 28.8 % e tyre pine duhanin dhe kjo perqindje rritet me rritjen e moshes.

Pirja e duhanit ne perqindje ne baze te moshave.
12 ans 3%
13 ans 6.1%
14 ans 14.8%
15 ans 25.9%
16 ans 35.7%
17 ans 42.5%
18 ans 46.3%
19 ans 51.4%

Shifrat jane tronditese por ata qe e pijne(aty hy dhe une) nuk e mendojne veten kurre qe mund te jene te perfshire ne keto shifra ndonji dite.Uuuuu se u tremba mu fut frika ,po shkoj te tymos nji cigare tani sa per t'larguar mendjen nga keto shifra :mad: :smash: .

Poseidon

Primus registratum

Cfare duhet ta "trembe" nje pires duhani per a detyruar ate ta lere duhanin...????

Mbase vetem kur te arrije ne ate pike qe ta shohe veten e tij/saj se eshte ne nje pike moskthimi prapa. Se ai eshte bashkengjitur asaj liste te zeze statistike, e me kotributin e tij te "rendesishem" e ka bere me te dhjamosur.

**Kam degjuar se nje nga efektet e duhanit eshte dhe ai i plakes psh shfaqja e rrudhave ne fytyre etj, s'e di a eshte e veretete, por a do mjaftonte kjo per te "trembur" te pakten nje femer te re per ta perdorur??!!

linglingbodega

Primus registratum

pini duhan edhe lerini ankimet. duhani eshte i mire, duhani eshte edhe i modes. duhani te jep koncentrim, duhani eshte shok, duhani eshte mik per kok.

Florus

Forumium maestatis

Si qenka i modes duhani se spo e marr vesh une :rolleyes: se ke pa ate reklamen ti:
He is so hot & he doesn't smoke /pf/images/graemlins/wink.gif

bite

Primus registratum

duhani pas buke
si e puthura e nje cupe

ai qe e ka thene kete mendoj se duhet te kete pasur nje jete aktive plote me kthesa e ngatresa
plote me ngjarje e argetime,por ndoshta dhe me shume deshtime

platinumvl2000@yahoo.co.u

Primus registratum

Duhani pas buke eshte si m**** pas kepuce,per te lene duhani hani vetem fruta edhe pini lengje frutash,do jeni pak me dhimbje koke javet e para pastaj iku kaq ishte

arza

Primus registratum

la compsiton D UNE CIGARETE ACETON NAPHTALENE MONOXYDE CADMIUM POLONIUM BENZOPYRENE CHLORUR DE VINILE DDT BUTANE ARSENIK PHENOL AMONIAK METHANOLE PYRENE TOLUEN URETANE NIKOTIN pra ne duhan jan te gjitha kto substanca kimike ju vazhdoni te pini

samanta

Primus registratum

Fle e qete se duhanin as qe e kam pire ndonjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif

aspahiual

Primus registratum

Me erdhi per te qeshur kur po lexoja kete temen se mu kujtua kur jetoja ne Shqiperi /pf/images/graemlins/smile.gif atehere e pija LM dhe kur shkoja tek dyqani i komshise qe kisha poshte pallatit i thoja me jep nje pakete por te jete me kancer :rolleyes: pasi ato me kancer cilsoheshin si origjinale :smash: .
Kam rreth 8 vjet qe e pij minimumi 1 pakete ne dite dhe asnjehere nuk e kam marre mundimin qe ta le.Eshte e kote.
Sikur ti lija ca gjera te tjera menjehere do e lija dhe duhanin.
1)nje cigare kur shkon ne tualet te knaq (lirohesh me mire,te pakten kshu me duket mua :lol: )
2)nje cigare pas buke te tret oreksin.
3)nje cigare pas kryerjes se mardhenies seksuale eshte great fare.
4)te qetson kur je i nervozuar.

e shume e shume arsyeje te tjera jane qe une dhe shume nga ju nuk mund ta lem duhanin.

P.S mallkuar qofte ajo qe ma ngjiti :cry:

xhoni

Primus registratum

Kam rreth 20 dite qe pi 6-7 cigare ne dite(me pare pija dy paketa)
Shpresoj te vazhdoj keshtu se vallaj nuk po e shtyja dot.
Lene ca nigjoj ketu,jo mas buke jo lesh hamami.
Po kolla,dhimja e kokes,era e qelbet,goja si pike plenash etj,etj?
Kush e pi cinaren,shijon 3-4 cigare ne dite.T tjerat i pi instiktivisht,nga forca e zakonit.
Flas keshtu se kam pas pi shume,se po te me thoshte njeri se do pi 10 cig ne dite gjithe jeten,do e vija firmen direkt.Po ca ti bej se une po piva ,aty e kam menjen,me duket sikur shty kohen.
Shpresoj te vazhdoj keshtu,me 6-7 ne dite.

romeo

Forumium maestatis

duhani te vret ty dhe ata qe ke afer :book:

shendetiplus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mr^AMD:
[qb] Me erdhi per te qeshur kur po lexoja kete temen se mu kujtua kur jetoja ne Shqiperi /pf/images/graemlins/smile.gif atehere e pija LM dhe kur shkoja tek dyqani i komshise qe kisha poshte pallatit i thoja me jep nje pakete por te jete me kancer :rolleyes: pasi ato me kancer cilsoheshin si origjinale :smash: .
Kam rreth 8 vjet qe e pij minimumi 1 pakete ne dite dhe asnjehere nuk e kam marre mundimin qe ta le.Eshte e kote.
Sikur ti lija ca gjera te tjera menjehere do e lija dhe duhanin.
1)nje cigare kur shkon ne tualet te knaq (lirohesh me mire,te pakten kshu me duket mua :lol: )
2)nje cigare pas buke te tret oreksin.
3)nje cigare pas kryerjes se mardhenies seksuale eshte great fare.
4)te qetson kur je i nervozuar.

e shume e shume arsyeje te tjera jane qe une dhe shume nga ju nuk mund ta lem duhanin.

P.S mallkuar qofte ajo qe ma ngjiti :cry: [/qb]
Hahah dhe une e mbaj mend kur pija LM te kuqe tek Kardinali dhe tek Lotusi me shoqerine. Kur kishim leke blenim dhe Davidhof (rralle shume). E mbaj mend gjysma e LM-se rrinte e ndezur nga niveli i karbonit. Kur erdha ketu ne Amerike kisha nja nje vit pa pire cigare pashe LM ne Albertson's. E bleva menjehere dhe e provova. Jo vetem qe me beri te me merren mend por dhe te mbyste fare. S'e di vallaj se si e kemi filluar cigaren me LM turke.

aspahiual

Primus registratum

Ehhh,kafe turke,nje tek konjak dhe ca cigare LM qe ne 8 te mengjesit dhe shkon shqiptari gjithe diten jerm pastaj /pf/images/graemlins/smile.gif