Është prodhuar vetura më e fuqishme BMW M5 E60

Albforumi

Primus registratum
Është prodhuar vetura më e fuqishme BMW M5 E60

Bashkëpunimi i dy firmave të njohura Lumma Design me G-Power kanë  arritur që të krijojnë një motor të jashtëzakonshëm që ka aftësi të prodhoj 730 kuaj fuqi.</p>


Kompania e njohur gjermane e tuningut sapo ka shpalosur një disa karakteristika të performances së modelit BMW M5 E60. Kompania Lumma Design me bazë në Winterlingen ka qenë duke punuar me inxhinierët pranë G-Power në një pako avancuese për versionin M të 5-Series.</p>


Rezultati është një veturë që shfrytëzon të gjithë 730 kuaj fuqitë e një bi-kompresori V10 për të arritur shpejtësi maksimale prej 367 km/h. Vlera e momentit rrotullues është 700 Nm, dhe falë këtyre shifrave kjo veturë arrin të ketë një start prej 0-100 km/h për 4.2 sekonda, duke arritur 200 km/h për më pak se 10 sekonda. 300 km/h arrihet për 29.5 sekonda.
Kompanitë deklarojnë se ky është motori më i fuqishëm që është parë ndonjëherë në një BMW të licencuar për rrugë.</p>


Sigurisht që ky është një zhvillim i madh në krahasim me Lumma CLR 500 RS që është shpalosur në vitin 2007. Kjo veturë ka pasur 560 kuaj fuqi. Natyrisht këto figura të fuqisë kërkojnë edhe elemente tjera shtesë. Disqe frenuese të reja të punuara në mënyrë speciale nga Lumma. Pastaj mbrojtës të përparmë dhe të prapmë të punuar nga fibrat e karbonit, drita speciale, sistem aupsuhësh, më pas në enterier elemente të punuara nga fibrat e karbonit, lëkurë, karrige sportive etj.</p>
</p>
Ky artikull eshte marre nga: http://www.autolajme.com/?p=1157. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.autolajme.com/?p=1157
 
Top