Re: Çfare eshte GOGOLI?
Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] P.s.Mbetem ne mendimin qe Tema ka me shume karakter Psikologjik sesa Filozofik, kush me provon te kunderten le te urdheroje.
[/qb]
KOrdele, mund te kesh te drejte, por sipas gjykimit tim dhe sikunder e shof edhe te karakteri qe i eshte dhene hapesires se Filozofise (Lexoj ne karakterin e hapesires)
Hapësirë filozofike
Misteret dhe pse-të. Arsyet dhe pyetjet. Ato që lanë pas filozofët, frika dhe dëshirat...! E gjitha për ju!) mendoj se mund te vazhdojme debatet te kjo hapesire edhe pse eshte i drejte mendimi qe permban ne vete edhe karakterin psikologjik /pf/images/graemlins/smile.gif
un dua t'ju shtroj disa pyetje te gjithve qe jan te interesuar te vazhdojne debatin ne kete teme:
1 - Cfare sembiance (pamje ose kuptim) ka per ju Gogoli - (eshte frike apo e keqe) ne kete moment?
2 - si ndikon ne jeten tone?... nqs ndikon
3 - perse e krijojme, arsyet.. etj...
per mua kete moment Gogoli eshte e ardhmja me pasigurine dhe surprizat qe me presin.
te un sjell nje ndjenje impotence (nuk po gjej dot termin shqip, Visi ndihme te lutem /pf/images/graemlins/smile.gif )---- ah po, pafuqishmerie.
e fundit nuk di a e kam krijuar un ne veten time apo eshte mbeturine e imagjinates feminore qe un e kam shnderruar nga nje perbindesh perrallash (kur isha e vogel) ne nje perbindesh kompleks, pa pamje te dukshme tmerri por me nje pasiguri te ekzistences time.... arsyet?? ndoshta hoqa dore nga imagjinata dhe jeta reale me ve perpara veshtiresive qe per ti thjeshtezuar i permbledh ne nje kompleks te vetem...
nuk di nese neser, duke pasur nje siguri ne te ardhmen, do shnderrohet per mua Gogoli ne nje figure tjeter e nese po.... ndoshta nuk do i trembem kaq shum sa sot....
Gjeneral, nuk e kam fjalen per shkrimtarin rus, pls lexo postimet e mesiperme /pf/images/graemlins/wink.gif