BeRaTsi_MiZeRje
Aktivist i AlbForumi

Hulumtimi i ri thotë se ju mund të dëshironi të freskët atë me PDA mur-për-mur.
Postime të tepërta në Facebook janë gjithmonë të bezdisshëm. Keni ngrënë një sanduiç? Mirë-por ne nuk kemi nevojë për të parë atë në Neësfeed tonë. Këto mesazhe lovey-dovey se sa i bukur është i fejuari juaj, ose fotografi të dy prej jush duke u puthur? Gjithashtujanë të bezdisshëm-por ka më shumë për këto poste se sa ju mund të mendoni. Një studim i ri sugjeron se postimi i tepërt në lidhje me marrëdhënien tuaj mund të jetë e lidhur me vetë-respektin-dhe jo në një mënyrë të mirë.

Hulumtuesit në Albright College anketuan përdoruesit e Facebook në marrëdhënie romantike rreth motiveve të tyre për përdorimin e Facebook, si dhe kënaqësinë e tyre në marrëdhënie dhe tipare të personalitetit të tyre. Ata që ishin më të kënaqur me lidhjen e tyre kishin më shumë gjasa të përdorin Facebook për të ndarë fotot në çift, detajet e marrëdhënies së tyre, dhe komentet të dashura në murin e personit tjetër.

Duket e mirë, apo jo? Por ka edhe një dobësi: të gjitha këto postimet të statuseve të buta gjithashtu tregojnë një shkallë më të lartë të "marrëdhënies së kushtëzuar me vetëbesim", e cila në thelb do të thotë se besimi i personit është i lidhur fort me statusin e tyre të marrëdhënies. Studimi gjithashtu sugjeroi se individët të cilët e shënuan më e lartë në neuroticizëm tipare të personalitetit kishin më shumë gjasa të ndjejnë nevojën për të mburrur me marrëdhëniet e tyre, apo edhe të monitorojnë partnerin e tyre në internet, për të ruajtur vetë për veten e tyre.

Ne tashmë e dimë se postimi i tepruar në mediat sociale mund të jenë i dëmshëm për marrëdhënien tuaj. Një studim ka gjetur se njerëzit që përdorin Facebook-un më shumë se një herë në ditë kanë më shumë gjasa për të parë konfliktet në marrëdhënie që dalin nga mediat sociale (Yikes!) Dhe një tjetër ka gjetur se njerëzit të cilët postojnë paturpësisht në lidhje me marrëdhëniet e tyre në mediat sociale kanë qenë në të vërtetë më pak të këndshëm.

Por studiuesit në studimin e fundit thonë se njerëzit shpesh teprojnë me postime në lidhje me marrëdhëniet e tyre për të bërë të tjerët (dhe veten) të ndjehen më të sigurt në lidhje me lidhjen e tyre.Problemi i madh me këtë është se në qoftë se vetë për veten tuaj jeni mbështjellë tërësisht deri në një marrëdhënie, ajo mund të shpërthej në qoftë se marrëdhënia shpërbëhet.

Pra, si mund tënxisni vetë për veten tuaj në një mënyrë të shëndetshme që nuk do të fyejnë të gjithë në internet? Fokusimi në gjërat brenda vetes (gjërat që ju me të vërtetë i gëzoni duke bërë, apo talentet që ju bëjnë të ndjeheni mirë në lidhje me veten tuaj) çdo ditë. Provoni këto ushtrime për ndërtimin e vetë-respektit dhe këto këshilla për të qëndruar e vërtetë për veten në një marrëdhënie.