Ke provuar për 15 minuta ??

Sa durim që paske mo Artin! Unë, ka shumë mundësi që copa copa ta kisha bërë : /
Koleksionet duan dashuri dhe durim, dhe jo vetëm koleksionet.
Pa dashuri dhe durim, nuk bëhet asgjë...
Stilolapsi mund të duket i zakonshëm, por është një markë mjaft cilësore dhe e njohur në botë. Unë më lart e shkrova emrin gabim, emri i saktë është Ballograf Epoca.
Më poshtë po jap disa hollësi rreth këtij stilolapsi, të cilat janë interesante për ne koleksionistët...
1 – Një revistë austriake, e renditi Ballografin markën më të mirë në botë, mes 21 markave më të zgjedhura.
2 – Diku lexova se stilolapsat Ballograf prodhohen në uzinën e Volvos. Volvo është një nga emrat më të njohur në botë për prodhimin e kamionëve, por dhe automjeteve të vogla. Kjo është e kuptueshme, se ato pjesëzat e vogla prej çeliku të stilolapsit, në të cilat gdhenden dhe shkrime të holla, nuk është e lehtë të bëhen. Duan metalurgji, teknologji dhe precizion. Meqë ra fjala, Suedia është një vend i njohur në botë për eksportin e çeliqeve cilësorë dhe veglave të precizionit, ashtu siç është Zvicra për orat.
3 - Materialet e përdorura për prodhimin e Ballografit janë më të mirat e mundshme, si dhe të padëmshme. Nuk krijojnë alergji në lëkurë dhe as nxirje.
4– Boja e këtij stilolapsi është e miratuar nga Arkiva dhe përdoret nëpër zyra. Se ka rregulla edhe për këto. Boja e përdorur nëpër dokumente, duhet të jetë e cilësisë së lartë, që t’u qëndrojë viteve.
5– Rezerva e këtij stilolapsi shkruan 8 mijë metra, që është shumë në krahasim me të tjerë. Gjithashtu shkruan shumë lehtë. Kur e prek letrën lehtë, bën vija të holla si qime floku, e më të trasha kur e shtrëngon më shumë. Kjo do të thotë se ky stilolaps përcjell edhe ndjenjë...
Ky është një shkrim i bukur i një anglezeje, e cila e zbuloi këtë stilolaps gjatë një udhëtimi në Amsterdam... dhe ra në dashuri me të:
http://thelondonparchment.co.uk/uncategorized/ballograf-chrome-epoca/
Unë sot bleva edhe dy Ballografë. Këtë rozin e dua për një dhuratë...