Vis Elbasani
Forumium praecox
Re: Ç' BUKURI E VAJZES SHQIPTARE!
Pavaresisht, po te doni zhvendoseni temen...
Po te doni, flisni edhe per te bukuren ne pergjithesi(ose, sic njihet shkencerisht, metafizika e bukurise), nese do t'ia dilni. Ju rrofte filozofia, perderisa nuk keni deshire te flasim e te shijojme bukurine e vajzes shqiptare...
Qellimi im ishte te percjellim vleresimet e bukurise sone.
P.S."SA PER PUNEN E BELIT, MBASE DO TA TREGOJA ME VONE, QE EDHE FJALA LATINE/ITALIANE "BELLO" VJEN, BESOJENI OSE JO - JUA THOTE NJE ETIMOLOG, NGA FJALA E VJETER SHQIPE "BEL", QE ESHTE PIKERISHT ELEGANCA E NJJE TRUPI, OBJEKTI... MADJE KAM ZBULUAR SE RRENJA "BEL" GJENDET EDHE NE GJUHE TE TJERA EVROPIANE."
Pse, ti kujton se zgjuarsia, zemergjersia dhe dhembshuria(une po shtoj edhe: kryelartesia) nuk krijojne te bukuren? T'ua kujtoj edhe njehere kutpimin e se bukures: e bukur - nga buk(ë), qe do te thote qe ka buke, qe ka ushqim(jo ushqim stomaku),qe eshte e ndertuar drejt, etj.Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Per kete mendoj se jo gjithnje bukuria eshte favor tek nje femer.
Une cmoj femren shqiptare per zgjuarsine,per zemergjeresine,per dhembshurine...[/qb]
Pavaresisht, po te doni zhvendoseni temen...
Po te doni, flisni edhe per te bukuren ne pergjithesi(ose, sic njihet shkencerisht, metafizika e bukurise), nese do t'ia dilni. Ju rrofte filozofia, perderisa nuk keni deshire te flasim e te shijojme bukurine e vajzes shqiptare...
Qellimi im ishte te percjellim vleresimet e bukurise sone.
P.S."SA PER PUNEN E BELIT, MBASE DO TA TREGOJA ME VONE, QE EDHE FJALA LATINE/ITALIANE "BELLO" VJEN, BESOJENI OSE JO - JUA THOTE NJE ETIMOLOG, NGA FJALA E VJETER SHQIPE "BEL", QE ESHTE PIKERISHT ELEGANCA E NJJE TRUPI, OBJEKTI... MADJE KAM ZBULUAR SE RRENJA "BEL" GJENDET EDHE NE GJUHE TE TJERA EVROPIANE."