Ç' BUKURI E VAJZES SHQIPTARE!

Vis Elbasani

Forumium praecox
Re: Ç' BUKURI E VAJZES SHQIPTARE!

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Per kete mendoj se jo gjithnje bukuria eshte favor tek nje femer.

Une cmoj femren shqiptare per zgjuarsine,per zemergjeresine,per dhembshurine...[/qb]
Pse, ti kujton se zgjuarsia, zemergjersia dhe dhembshuria(une po shtoj edhe: kryelartesia) nuk krijojne te bukuren? T'ua kujtoj edhe njehere kutpimin e se bukures: e bukur - nga buk(ë), qe do te thote qe ka buke, qe ka ushqim(jo ushqim stomaku),qe eshte e ndertuar drejt, etj.

Pavaresisht, po te doni zhvendoseni temen...

Po te doni, flisni edhe per te bukuren ne pergjithesi(ose, sic njihet shkencerisht, metafizika e bukurise), nese do t'ia dilni. Ju rrofte filozofia, perderisa nuk keni deshire te flasim e te shijojme bukurine e vajzes shqiptare...

Qellimi im ishte te percjellim vleresimet e bukurise sone.

P.S."SA PER PUNEN E BELIT, MBASE DO TA TREGOJA ME VONE, QE EDHE FJALA LATINE/ITALIANE "BELLO" VJEN, BESOJENI OSE JO - JUA THOTE NJE ETIMOLOG, NGA FJALA E VJETER SHQIPE "BEL", QE ESHTE PIKERISHT ELEGANCA E NJJE TRUPI, OBJEKTI... MADJE KAM ZBULUAR SE RRENJA "BEL" GJENDET EDHE NE GJUHE TE TJERA EVROPIANE."

Vis Elbasani

Forumium praecox

A, Ema, ma lejo edhe nje keshille kujtesore - E kuptoj merzine femerore per prostitucionin, por kujto se nga cilat shtete "te qyteteruara" evropiane e trashegojme prostitucionin sot...

...tani, mund te flisni per... bukurite e Parisit!

albi

Primus registratum

Me falni, por mund te me thote ndonje ketu pse kjo teme me duket si jashte teme? Ku eshte filozofia ketu?!

Vis Elbasani

Forumium praecox

...Ose NDRYSHIMI I QELLIMIT NGA SHTJELLIMI!

Tema mund te levizet te diskutime shoqerore..

Le_Routard

Forumium maestatis

Pastaj, vajza nuk eshte vetem e bukur nga syte apo buzet, etj. Fjala bukuri shpjegohet nga gjuhetari Aristidh Kola: Vjen nga fjala bukë dhe e bukur do te thote që ka bukë, që është e ushqyer, e mirëndërtuar, e hijshme.

Edhe une dakort jam, pastaj kjo prejadhje duket qart edhe sot e kesaj dite ke shprehjet e djemve si psh. 'I ka vithet si panine' ose 'Sa e mire qenke, te hengsha simiten'

Kordelja

Valoris scriptorum

'I ka vithet si panine' ose 'Sa e mire qenke, te hengsha simiten'

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ke harru nji tjeter: "Kjo ma heq petllen mu" /pf/images/graemlins/laugh.gif :smash:

Le_Routard

Forumium maestatis

Mjaft qe te shihni belin! Vajza shqiptare ka bel!!!

Mua me ka rene ne sy kryesisht gjoksi.

Kur shikon vajzat ketej syte duket sikur zvogelohen dhe hyjn ne zgavrat e tyre, kurse kur shikon vajzat shqiptare syte te dalin kokerdhoj, naaaa si filxhan te behen. Mbase format e trupit komandojn syte, kurse zemra ndikohet nga karakteri /pf/images/graemlins/smile.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Ja edhe dy peshqeshe:(Misse)

futues2000_1.jpg

5.jpg
[/qb]
Mbase me karakter jan me mire.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

OUCH !!!!

Vetem se shume i imitojne te huajat ne sjellje aty e kam fjalen une. Te jesh original ajo eshte ceshtja. :angel:

Ema sa per prostuticionin e femrave shqiptare eshte per te qare dite dhe nate. Po edhe ato influenca te huaja jane.
Shqiptaret i vleresojne vyrtytet vetem se jane te pafat, gjithmone kemi qene sepse si race jemi te drejte.

Nje krahasim, njerezit me te varfer ne shqiperi jane nder me te miret per nga ana morale, karakteri e te tjera. Jashte vendit ato jane me te degraduarit. Kete kam vene re ne Amerike.
Tregoju ketu se je i varfer apo nuk ke te demarkojne nga jeta civile. Influence te cilen e ven re edhe ne tiranen e perendimizuar. Nuk mendoni se jane veset e te huajve qe s'po na lene te ecim perpara. Kur te arrijme te behemi origjinal ateher do na njohin. Sic e permend edhe Gjergj Fishta ne poemen e tij te famshme, kan per te na njohur per shqiptar.

National character is very important, that gives you pride. That's why all the boys who are speaking here about albanian beauty, have a reason. Identity is everything.

Ndoshta nuk jemi me te bukurat ne bote sipas standarteve boterore te bukurise. Po tjetri dicka ven re apo jo. Ndoshta edhe keto jane merzitur me te huaja dhe tani po vleresojne ato qe kane lene ne shqiperi. Ouch! si ke degjuar te thone se duan vetem shqiptare. /pf/images/graemlins/laugh.gif

ketitopi

Primus registratum

ne pergjithesi jemi sh race e bukur ne shqiptaret.mbahemi sidomos per goca.kam njoft sh te huaj qe shkojna kastile ne shqiperi per te taku goca shqiptare nga fjalet qe kane degjuar dhe s´kane mbetur te zhgenjyer.eshte edhe nje gje qe ato mbahen(gje e mire) dhe mbahen ca si shume (gje e keqe.dikush me ka dhene njehere qe bukuria e vertete shqiptare nuk gjendet ketu mes nesh po diku ne thellesi te bjeshkeve shqiptare aty ku natyra e ka bere femren te forte e i kane dhene bukuri e freski nga e veta.

Dua

Primus registratum

une them me bindje qe truku dhe fotografi profesionist bejne mrekullira.

S'e luan topi! :thumbsup:

D.

ketitopi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] une them me bindje qe truku dhe fotografi profesionist bejne mrekullira.

S'e luan topi! :thumbsup:

D. [/qb]
mire,ne po flasim per popullin e thjeshte jo per pjesen e femrave qe rregullohen nga profesionistet..dmth modelet.pastaj femrat shqiptare edhe kur jane natyrale kane tipare te rregullta dhe te bukura ne pergjithesi.

edy

Primus registratum

bukuria shqiptare shpresoj se nuk eshte apo nuk mbetet vetem tek ata emera kot qe keni permendur. Fotografia siper ishte shumme me e bukur se gjysma e miseve qe kan dal deri sot (me pare). Rrnoft bukuria e lekut

personazh

Valoris scriptorum

njoni qe bo berberin knej, kryesisht per studenta, thosh qe gocat shqiptare kane stereotipin me buze te vogla te rregullta, gje qe i jep shume hijeshi fytyres.
me i ven tjeter kam lexu qe robt me pjesen e poshte te fytyres te vogel, jane te zgjuar ne te shumten e rasteve.

te bukra po, te zgjuta po.....

ketitopi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] njoni qe bo berberin knej, kryesisht per studenta, thosh qe gocat shqiptare kane stereotipin me buze te vogla te rregullta, gje qe i jep shume hijeshi fytyres.
me i ven tjeter kam lexu qe robt me pjesen e poshte te fytyres te vogel, jane te zgjuar ne te shumten e rasteve.

te bukra po, te zgjuta po..... [/qb]
ktu me ke pelqy....e shef ti?ene nga pikepamja anatomike me dilka mendimi pike.bravo bravo kshu lloj faktesh duhet te gjehen per te argumentu. /pf/images/graemlins/wink.gif

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vis Elbasani:
[qb] ...edhe nje keshille kujtesore - E kuptoj merzine femerore per prostitucionin, por kujto se nga cilat shtete "te qyteteruara" evropiane e trashegojme prostitucionin sot...

...tani, mund te flisni per... bukurite e Parisit! [/qb]
:lol: :thumbsup: :thumbsup: :tipsy: