Fillim Romani

Fawkey

Primus registratum
Përshëndetje,

Kam nevojë për një sy të ndryshëm kritik për një roman që kam ndërmend të shkruaj. Ky këtu poshtë është thjesht fillimi që kam menduar të bëj dhe do të doja të dija në përgjithësi nëse është ndopak interesant, do me thënë a ju tërheq, a mendoni se lexuesi do të tërhiqej ta lexonte. Ky fillim nuk shfaq asnjë gjë nga ajo që do të ndodhë më pas dhe shqetësimi im është nëse lexuesi mund ta humbasë interesin përpara se historia të futet në brazdë. Po mendoj përndryshe të vendos një parathënie përshkruese që lexuesi të tërhiqet. Mirëpres çfarëdolloj komenti që mund të keni për çfarëdo gjë që mendoni për të përmendur.

Faleminderit.

Iu ngjita shkallëve siç më kishin udhëzuar dhe u gjenda në katin e dytë të asaj hyrjeje. Në të dyja anët gjendeshin zyra të hapura me xhama të tejdukshëm që kryenin funksionin e dyerve. N...
Shkrimi edituar me kerkese te autorit per arsye botimi

Last edited by a moderator:

Artin

Papirus rex
Mirë më duket, por po bëj shkurt ca sugjerime e kritika të vogla, meqë i kërkon, e që mendoj se ndihmojnë më shumë se lëvdatat.
E para, shkrimi duhet të jetë i ndarë në paragrafë, të paktën në 4-5 rreshta, se kështu si e ke bërë, është i vështirë për t'u lexuar dhe të lodh.

Nëse romani do të zhvillohet vetëm nëpër salla e zyra, nuk do të jetë shumë tërheqës, kështu që përpiqu të futësh edhe terren, domethënë (shkruhet bashkë) ngjarjet të zhvillohen edhe në vende të tjera.

Femrat dhe romancat janë gjithashtu një pikë e fortë për ta bërë romanin tërheqës dhe, për fat të mirë, në kaq pak sa lexova, kishte me shumicë. Shoqja studente që u takua pas disa vitesh, vajza e gjatë me taka që nuk dinte shqip, si dhe tjetra e shëndoshë, por me fytyrë të bukur, japin shkëndija romance dhe e bëjnë lexuesin kureshtar për vazhdimin.

Fawkey

Primus registratum
Shkrimi në fakt është i ndarë në paragrafë, por kur kopjohet në postim del pa hapësirat e tyre. U mundova t’i ndaja prapë, por nga nxitimi nuk e kam bërë siç duhet.

Nuk diskutohet që nuk do të zhvillohet vetëm nëpër zyra. Zyra është e thuajse parëndësishme për historinë, madje gati nuk kam ndërmend as ta përmend se për çfarë pune bëhet fjalë. Historia do të përqendrohet tek marrëdhëniet midis njerëzve.

Nuk e di pse e kam ndarë “domethënë”, ndoshta nga inercia kur përdor “në qoftë se” që shkruhet veç duke qenë se (ja një tjetër) nuk ndodhet në fjalor si fjalë më vete.

Faleminderit për përgjigjen.

Al-Punk

Still here
Shkrimi në fakt është i ndarë në paragrafë, por kur kopjohet në postim del pa hapësirat e tyre. U mundova t’i ndaja prapë, por nga nxitimi nuk e kam bërë siç duhet.

Nuk diskutohet që nuk do të zhvillohet vetëm nëpër zyra. Zyra është e thuajse parëndësishme për historinë, madje gati nuk kam ndërmend as ta përmend se për çfarë pune bëhet fjalë. Historia do të përqendrohet tek marrëdhëniet midis njerëzve.

Nuk e di pse e kam ndarë “domethënë”, ndoshta nga inercia kur përdor “në qoftë se” që shkruhet veç duke qenë se (ja një tjetër) nuk ndodhet në fjalor si fjalë më vete.

Faleminderit për përgjigjen.
Shumë interesant. Artin me sipër i ka prekur ca gjëra, do shtoja vetëm nevojën e një redaktori letrar. Për shembull
"U ktheva atje pasi kisha ngrënë drekën" përmban një theksim vendi të panevojshëm. Mund ta lësh jashtë fare fjalën atje ose të vendosësh sërish.

Shumë suksese!

snatch

Dictum Factum
Bravo Fawkey,dhe dy antareve qe cituan shkrimin tek kto lloj temash tregojne se shqiperia ka akoma nje shprese per permiresim. Sepse 90% e sitive dhe forumeve jane vetem flirte,( jo se eshte dicka e keqe, thjesht e tepert). Suksese Faw.