Bugzilla – te senjalizojme dhe dokumentojme buget e nje softwari

Diskutime tek 'Linux Servers' filluar nga Brilliant, 5 May 2014.

 1. Brilliant

  Brilliant Forumium maestatis

  Ne ciklin e jetes se nje softwari, testimi, gjetja e bugeve dhe senjalizimi i tyre eshte e nevojshme. Bugzilla eshte mjeti qe tashme perdoret ne mase per kete qellim. Krijuar nga Mozilla, ky mjet mund te instalohet ne nje server linux/windows php mysql dhe te nisini direkt dokumentimin dhe senjalizimin e bugeve. Ne faqen zyrtare mund te shkarikoni paketen dhe ta instaloni.

  Nese perdorni nje ambient zhvillimi si eclipse, me pas mund te perdorni mylyn per te kontrolluar direkt buget, me nje pamje grafike akoma me te plote sesa ajo qe na ofron nga webi. Ketu gjeni edhe nje video guide ne anglisht qe ju jep nje shembull.

  Ky mjet eshte shume i nevojshem sidomos kur punohet ne grup dhe ndahen korigjimet e problemeve mes me shume personave, me skadenca precedenca etj.
   
  Al-Punk likes this.
 2. Al-Punk

  Al-Punk Still here

  Nje alternative shume e mire komerciale (por dhe free per projekte Open Source) eshte JIRA nga Atlassian.
  Megjithe deshiren per te punuar me sisteme Open Source, per projekte te medha fleksibiliteti i JIRA nuk mund te krahasohet me Bugzilla.
   

Shpërndajeni këtë faqe