Re: Zilia!
Sikur e pashe dhe diku kete teme.Ja ceshte Zilia.
KLIKO KETU
Tema: ZILIA - A duhet pasur zili?
Vis Elbasani
Anëtar/e
Anetar/e # 861
Shkruajtur më 13 Maj, 2003 11:06
--------------------------------------------------------------------------------
Pse kemi ndonjëherë zili për dikë? A ndihmon zilia për të ngritur personalitetin apo e pengon këtë?
--------------------
...Kështu foli Zarathustra!
--------------------------------------------------------------------------------
Postime: 597 | Nga: Elbasan, Shqipëri | Regjistruar: Nëntor 2002 | IP: e Regjistruar |
Odea
Shkatarraqe
Anetar/e # 3012
Shkruajtur më 14 Maj, 2003 02:11
Well, kemi zili per te tjeret pikerisht kur ata kane dicka qe ne se kemi por qe e duam.
Ketu fillon zilia qe ndiqet nga cmira.
Te pasurit zili per dike rrit shkallen e ambicjes por kjo shkalle dhe pasojat e saj varen shume nga sasia e zilise qe kemi per personin.
Nqs kemi aq shume zili sa duam ta shkaterrojme tjetrin dhe te behemi ne ata, atehere ambicja do jete negative dhe rrjedhimisht do sjelli pasoja po negative. Kshu qe duhet te kemi kujdes kur ia hapim deren zilise brenda nesh pasi nuk i dihet sa mund te hyje...
Odea
--------------------
It's memory that makes people feel that they've lost the good things without improving the bad ones..........
Postime: 196 | Nga: I kam zene vendin zogut ne kafaz... | Regjistruar: Prill 2003 | IP: e Regjistruar |
Mistreci
Serioz
Anetar/e # 3333
Shkruajtur më 15 Qershor, 2003 01:25
citim:
Fillimisht postuar nga Odea:
Kshu qe duhet te kemi kujdes kur ia hapim deren zilise brenda nesh pasi nuk i dihet sa mund te hyje...
Odea
Deren zilise ja hapim dhe ja mbyllim n.q.s. i kemi çelsat e kesaj dere.Por lindja e zilise nuk varet nga ne ajo lind vetvetiu ne kushte dhe rrethana te caktuara ashtu sikurse dhe zemerimi,urrejtja etj..mendoj qe jane te rralle ata njerez qe arrijne ti kontrollojne ndjenja te tilla.
Njeriu duhet te kete zili ne menyre qe te lindi dhe ambicja.
Sa e bukur kjo shprehja ne shqip(sidomos per kalamjte):"gizili maçoku"
dhe perballe fytyra e dikujt qe zgerdhihet duke ta lepire akulloren te turinjte.
Ortak s'ka.
Ortak nëm.
--------------------
Natën kur flija,më tha shpirti:"Pi!
Në gjumë dhe në Varr s'ka lumturi.
Ngreju!Sa rron,zbras Kupa dhe puth Çupa;
se ke shekuj që të flesh në qetësi".
Postime: 626 | Nga: Belgjikë | Regjistruar: Prill 2003 | IP: e Regjistruar |
I-aspire
Anëtar/e
Anetar/e # 635
Shkruajtur më 15 Qershor, 2003 03:22
Per mendimin tim zilia eshte gjeja qe e ben njeriun injorant. Zilia vjen nga injoranca ne qofte se nuk e dini. Mua gjithmone te shtepise me kane mesuar sidomos mami dhe gjyshi qe cdo gje qe te fitosh ne jete ta kesh me djersen e ballit. Gjeja e tjetrit te ze frymen thone. Une s'kam pasur asnjeher zili ne jete e them me plote bindje. Kur me pelqen nje veti tek tjetri/tjetra e uroj, ose i them haptas te verteten. GJithmone me ka pelqyer te jem e sinqerte me njerezit, packa se ngandonjeher me keqkuptojne, por per derisa une ne vetvete e ndej se eshte dicka e drejt nuk me ben shume pershtypje se cfar thone te tjeret.
Kur i thone nje fjale te urte popullore "Inatin ja ma, hakun mos ja ha"
Te kthehemi prap tek zilia...eshte nje ves i shemtuar sepse jo vetem qe shkaterron jete per budallalleqet dhe kapricot e tua po edhe fundi fundit s'fiton gje. Pastaj kur ta realizosh se cfar ke bere demin e ke shkaktuar njeher e mir.
Per mendimin tim duhet te jesh ambicioz sepse can ne jete por ne asnje menyre ziliqar. "Ne qofsh nje kafshe gjakftohte pre-historike vec jepi shok se as dreqi s'te ndal kur te zapton zilia"-->kete thoshte gjyshi im .
I-aspire
--------------------
You the beautiful, Godless..Godess of God. You the curse, they're drunk of your curse. They preen of...on, trampling on your heart cramps, deep cramps. A river wide your pains, an ocean full your ailments.
Postime: 336 | Nga: new york | Regjistruar: Nëntor 2002 | IP: e Regjistruar |
Gjrgji
Easy
Anetar/e # 160
Shkruajtur më 15 Qershor, 2003 03:25
is this a typin course
--------------------
Survivalism vs. Spirituality
Postime: 3223 | Nga: three decker city | Regjistruar: Nëntor 2002 | IP: e Regjistruar |
I-aspire
Anëtar/e
Anetar/e # 635
Shkruajtur më 15 Qershor, 2003 04:03
hey who knows next stop may be "easdropping and traumatizing people, god knows for what, but with talent of course"
[ 15. Qershor 2003, 04:08: Mesazhi u ndryshua nga I-aspire ]
--------------------
You the beautiful, Godless..Godess of God. You the curse, they're drunk of your curse. They preen of...on, trampling on your heart cramps, deep cramps. A river wide your pains, an ocean full your ailments.
Postime: 336 | Nga: new york | Regjistruar: Nëntor 2002 | IP: e Regjistruar |
Gjrgji
Easy
Anetar/e # 160
Shkruajtur më 15 Qershor, 2003 08:18
you have given yourself the right to expand/explain what you're talking about
--------------------
Survivalism vs. Spirituality
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif