zhurme (zhhhhhhhh) tek kenget e mia, si i bohet halli

TIGRI-AL

Primus registratum
zhurme (zhhhhhhhh) tek kenget e mia, si i bohet halli

Duke u nisur nga pervoja se sa here kam pasur probleme dhe i kam paraqitur ketu kam pasur zgjidhje thashe te pyes per dicka tjeter :
Kam kete problem kam disa kenge ku diku ne disa pjese kane nje zhurme (zhhhhhhhh) cfare mund te behet me keto (kuptohet jo delete)
Falimnderit

VIMAR

Forumium praecox
Re: zhurme (zhhhhhhhh) tek kenget e mia, si i bohet halli

Ka shume mundesi qe ato kenget ti kesh marre me kazaa. Mua me ka ndodhur qe kenge te tilla te degjohen deri ne nje fare vendi dhe pastaj te fillojne nje zhzzzzzzzzzzz deri ne fund. Vura re qe kjo vjen kur kengen e merr nga me shume se nje perdorues njekohesisht sepse sic duket file nuk ka qenbe i njejte ne te gjithe perdoruesit.

Persa i perket zgjidhjes(nese e kam kuptuar mire problemin tend aty ku ben zhzzzz kenga esht e padegjueshme) kengen mund ta editosh me nje program si psh Cool Edit apo SOund Edit Pro por nuk fiton ndonje gje pasi kenga do te jete "copa - copa"

Keshtu qe me mire fshije ose degjoje ashtu sic eshte :rockband:

aspahiual

Primus registratum

Cool edit pro quhet ai programi qe thote Vimar dhe eshte shume i mire.Zakonisht ajo zhurma eshte gjithmone ne fund te kengeve dhe fare lehte me programin ne fjale mund ta fshish ate pjese.Eshte dhe nje rruge tjeter...eshte nje codec per Winampin qe tani nuk po me kujtohet qe i eliminon keto zhurmat.Nqs do me kujtohet do e shkruaj.

TIGRI-AL

Primus registratum

Hej ne radhe te pare flm per pergjigjet kenget nuk jane marre nga kazaa se per mua eshte e pamundur duhet me harxhuar kohe te tere ne internet pasi dial-up kuptohet pastaj problemi nuk eshte se ne ate pjese nuk degjohet kenga po ne ate pjese pervec kenges ka dhe kete zhurmen zhhhhhhhhhhhhh pastaj ate programin qe thate juve Cool edit pro une e kam po puna eshte se nuk ja them dha shume ta perdor jam munduar po pa fryte pastaj nuk themi te fshijme ose te presim ato pjese qe kane zhurme se po ti presim nuk jane 10 apo 20 sek po ka raste 60% e kenges ka brenda dhe kete zhurmen mos ka ndonje menyre per ta fshire pa e prere kengen

aspahiual

Primus registratum

Me care i degjon ato kenget?Me Winamp?Me perpara e ke degjuar ate zhurme?Sound karten e ke te integruar tek motherboardi?Ne te gjithe kenget eshte ajo zhurma zhhhhh? /pf/images/graemlins/smile.gif
Pervoje njehere qe te nderrosh sound karten.

TIGRI-AL

Primus registratum

ato kenget qe kane ate zhurmen ne cfaredo programi te degjohen e kane ate zhurmen pastaj nuk e ka fajin karta e zerit se eshte e re dhe vetem ato kenge degjoj ashtu po mesa shoh nuk i shpetojme delete per me qene dhe me i qete mbase thashe se mund te behet dicka po me duket e kote

Besnik Bleta

Forumium praecox

Nëse këngët i ke gjetur të gatshme në format mp3 nga diku apo dikush, nuk bën dot gjë. Normalisht, nga pozita e përdoruesit të thjeshtë. Nëse je gati që të paguash për një studio tërësore masterizimi, është tjetër gjë, po edhe në këtë rast ka shumë të bëjë materiali fillestar që jep ti.
E thënë me fjalë të thjeshta, nëse kalimi nga x burim në .mp3 apo tjetër format është bërë me cilësi të dobët dhe pa kujdes, kësaj nuk ke ç'i bën. Programet e ndryshëm bëjnë vetëm kalimin e të dhënave nga një format në një tjetër, por kur këto të dhëna ekzistojnë. CoolEdit mund të të ndihmojë, mbase, por mbase do ishte më e lehtë dhe më ekonomike nga pikëpamja kohore të krijosh ose rikrijosh nga e para këngët.

Nëse .mp3 apo çfarëdo tjetër format i përftove ti nga CD apo tjetër burim zanor, ripërsërit procesin duke zgjedhur një program tjetër për këtë punë dhe duke u kujdesur për parametrat e ndryshëm. Bëj prova deri sa të arrish cilësinë që do.
Mos harro që tingulli është diçka e brishtë dhe subjektive. Vetëm me veshin tënd do arrish të gjesh përfundimin më të mirë.

VIMAR

Forumium praecox

Me Cool Edit edhe mund te besh dicka por nuk eshte procedure e lehte per tu shpjeguar ketu.

Megjithate nuk do te arrish rezultat perfekt keshtu qe nese zhurma eshte e shume e madhe vete e the qe zgjidhja me e mire eshte fshirja.

TIGRI-AL

Primus registratum

Ne radhe te po them se e gjeta zgjidhjen zgjodha kengen shypa SHIFT + DELETE qe te mos shkojne fare ne kosh se mbase me ngaterrohet mendja dhe i kthej prape po dhe per ata qe the ti more patrioti
((( Nëse je gati që të paguash për një studio tërësore masterizimi, është tjetër gjë, po edhe në këtë rast ka shumë të bëjë materiali fillestar që jep ti ))) ti besoj se e din me mire nga te shumtet ketu ne albforum cfare mundesishe kemi neve ketu ku jemi ti dhe une ((Greqi kuptohet)) as qe mendohet per STUDIO eshte fjale e madhe dhe larg per portofolin tone megjithate prape flm

durrsaku

Forumium maestatis

Mua kjo gje me ndodh shpesh kur shkarkoj kenge me iMesh.Zgjidhja e vetme eshte ti rrasesh nje Delete edhe ta shkarkosh kengen nga e para duke pas kujdes mos shkarkosh te njejtin file.

engjelli

Forumium praecox

Miredita.
kam disa filma me minutazhe 15 min ose me pak. Dhe ato jane nga 3 gigabyte e lart.
cfar ti bej se me zene shume vend ne komojuter. me cfar programi ti kompresoj apo... se di.
filmat nuk mund ti hedh se me duhen. (pra eliminejeni kete pergjigje.)

ciao

TIGRI-AL

Primus registratum

Per videot nje program i mire qe kadhe nje opsion qe e kopmreson deri ne ate madhesi qe do ti dhe eshte free eshte Windows movie maker 2 po funksionon ne XP nuk e di ne ben ne Os te tjera po eshte free dhe ka shume vegla teper asaj qe duhet per nje program te lire mund ti besh nje dhe hedhes ne cd po te duash pastaj nje tjeter eshte Ulead DVD MovieFactory 2 ky nuk eshte free une e kam po vjen pakete me media studio pro7 nuk e di a eshte vecante pastaj keta di une se i kam perdorur mund te kete dhe njdonje me te mire ketu jane shume le te thone dhe ndonje mendim

TIGRI-AL

Primus registratum

Per videot nje program i mire qe kadhe nje opsion qe e kopmreson deri ne ate madhesi qe do ti dhe eshte free eshte Windows movie maker 2 po funksionon ne XP nuk e di ne ben ne Os te tjera po eshte free dhe ka shume vegla teper asaj qe duhet per nje program te lire mund ti hedhesh dhe ne cd po te duash pastaj nje tjeter eshte Ulead DVD MovieFactory 2 ky nuk eshte free une e kam po vjen pakete me media studio pro7 nuk e di a eshte vecante pastaj keta di une se i kam perdorur mund te kete dhe njdonje me te mire ketu jane shume le te thone dhe ndonje mendim

antares

Primus registratum

Mos u ngaterroni me softe proprietare
1) Shkarko kodekun vp62 tek www.on2.com
2) perdor Virtualdubmod per kompresim dhe si audio mp3 apo me mire ogg
3) Ruaj ne format "matroska" .mkv
Pac fat
(keshtu mund te ruash me cilesi te mire deri ne 3 ore film ne 1 cd te vetme)