"Zeri" i zemres

kacurrelja

Primus registratum
"Zeri" i zemres

Zemra eshte e vogel. Peshon, thuhet diku afer 300 gram. Meqe eshte e vogel ajo nuk i pranon dy ndjenja pernjehere: edhe dashuri edhe urrejtje, edhe gezim edhe hidherim...
Prandaj zemra pergjigjet i ka te sakta, te qarta! Nuk gjenden ne zemer (te perziera) edhe PO edhe JO edhe NDOSHTA.
Zemra pergjigjet shkurt: po ose jo! Pike.
Keni degjuar per dashurine ne shikim te pare? Eh ketu eshte celesi! Shikimi i pare ka marre pergjigje nga zemra: PO! Po te mendohej me gjate atehere mendja do fillonte te racionalizonte.
Zemra nuk racionalizon. Ajo te thote ndershem PO ose JO!

Eshte me mire te veprojme me ate se cfare na thote zemra me gjuhen apo zerin e saj apo mendja me arsyet e veta?!

abs

nuk e di...
Re: "Zeri" i zemres

...ta nigjosh moj cik! vete thua qe Zemra te flet sinqerisht. Cfare do ma? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

ndersa per sa mundet me mbajt ajo mren, ktu jam pak sceptisch /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_wall.gif

ps: tek ai avatari m'dukesh sikur merresh me sport, avero? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_pray.gif

Adile

Primus registratum

Ne kaq vite sa kam une (nuk e them sa vjece jam /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif) me eshte mbush mendja, se zemra fiton ne cdo rast!

Kam njof dhe femra, qe kan vendos per arsye te ndyshme. Si perkas asaj klase!

truth_hurts

Primus registratum

jo nuk jam dakort absolutisht....njeriu nuk duhet te udhehiqet vetem nga ndjenja edhe instikte sepse arsyeja edhe te qenit racionale e ben te dalloj nga kafshet!!!!!

Adile

Primus registratum

por kur infuencohet vetem nga arsye interesi, frika, meshira etj etj. Ca quhet ateher ?

truth_hurts

Primus registratum

DUHET NDERTHURJE E DASHUR JO ZGJIDHJE ABSOLUTE E PREP..PO TE MAR DY RASTE TE POLEVE TE NDRYSHME...
100%ME ARSYE......ESHTE GABIM TE LIDHESH PSHB ME DIKE ME ARSYE VETEM SE KA LEK TE SIGURON DICKA ETJ ETJ SEPSE AI MUND TE BLEJ CDO GJE POR JO NDJENJAT E TUA.
100%ME NDJENJA...TI BIE EN DASHURI EM KOMSHIUN I CILI ESHTE I MARTUAR EDHE EM FEMIJ..TI DO NDJEKESH ZEMREN EDHE DO LUFTOSH TA NDASH NGA FAMILJA....
IDEJA EDHE TE NDJEKESH ZEMREN POR TE NDERTHURUR EM ARSYE..."everything has a limit,have a limit for everything;)"

Adile

Primus registratum

e e me ate te mesmen e arte jam dhe une, vec ai rasti qe ke sjell ti me komshiun eshte po aq extrem sa edhe ajo fjala kafsh....Per mua ajo dashuri eshte e ndaluar qe ne fillim! Tani njerzit jane te ndyshem dhe ketu qendron dhe bukuria ne jete.... Nejse eshte gabim te nisesh nga vetja per keto diskutime!

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

truth_hurts

Primus registratum

gabim te nisesh nga vetja?nuk em rezulton normale kjo qe the...normalisht un flas sipas mendjes zemres edhe opinionit tim sepse keto te fundit i kam krijuar ne baze te eksperiencave te mija...kut them nga vetja nuk e kam fjalen per dy shembujt em siper sepse fatmirsisht nuk jam ndeshur em asnje prej tyre perderisa jam pro arsyes&ndjenjes te nderthurura!

Adile

Primus registratum

Me ke keqkuptuar e dashur. Fjaline e fundit e kisha per veten (Fionen) jo per ty.... Shpesh diskutoj dhe nuk pranoj shume gjera sepse nisem nga vetja..... sot s'kam fare deshire te diskutoj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

une e konsideroj zemren vetem si organ biologjik ndersa sa per esi-n qe ne rastin konkret eshte zemra them se jeta eshte e vogel dhe ska pse te mos ta ndjekim ate

kacurrelja

Primus registratum

Kur dashurova - me komandonte zemra! Mendja(truri dmth) me kundershtonte... Zemra mbizoteroi!

Kur u ndava - me komandonte mendja! Zemra me kundershtonte
por mendja mbizoteroi perfundimisht!

p.s. pak a shume mendoj se eshte kjo /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

Mbrapa mbasi e ke provu ath e din sesi lidhja do te eci, behesh me e sigurte ne vetvete qe nuk eshte per ty, dhe prandaj truni te komandon. Kurse ne fillim terhiqesh nga ndjenja qe ke per personin dhe nuk mendon se ca do ndodhe mbas kesaj. Keshtu besoj se funksionon nqs lidhesh me personin e gabum.

policia

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Eta</div><div class="ubbcode-body">Zemra eshte e vogel. Peshon, thuhet diku afer 300 gram. Meqe eshte e vogel ajo nuk i pranon dy ndjenja pernjehere: edhe dashuri edhe urrejtje, edhe gezim edhe hidherim...
Prandaj zemra pergjigjet i ka te sakta, te qarta! Nuk gjenden ne zemer (te perziera) edhe PO edhe JO edhe NDOSHTA.
Zemra pergjigjet shkurt: po ose jo! Pike.
Keni degjuar per dashurine ne shikim te pare? Eh ketu eshte celesi! Shikimi i pare ka marre pergjigje nga zemra: PO! Po te mendohej me gjate atehere mendja do fillonte te racionalizonte.
Zemra nuk racionalizon. Ajo te thote ndershem PO ose JO!

Eshte me mire te veprojme me ate se cfare na thote zemra me gjuhen apo zerin e saj apo mendja me arsyet e veta?! </div></div>
une per veten time e shikoj pak ndryshe kete punen e zerave qe degjojme nga brenda.
natyra njerezore eshte shume e nderlikuar, psh e zeme kur ne biem ne dashuri themi degjuam zerin e zemres dhe ai na tha qe mos pyet per pasojat etj etj, por deri diku ne jemi egoiste ne ate qe deshirojme, jemi te papergjegjshem per momentin (pra kemi rene koke e kembe brenda) nuk arsyetojme, nuk i peshojme gjerat sic duhet dhe cfare bejme per tu lare nga gjithe kjo situate themi "degjova zerin e zemres". po arsyeja llogjika ku jane?
tani dihet qe eshte e veshtire ti mbash ne balance ndjenjat, deshirat dhe ambiciet ne te njejten kohe, por problemi eshte te jemi te sinqete te pakten me veten ...