Windows Vista ne treg !

maxper

Primus registratum
Re: Windows Vista ne treg !

Jam disi dakort me Vintage ketu sepse ne rastin e te qenurit brenda temes, qe "zog" ka bere 5 postime dhe ne asnjeren nuk flet per Windows Visten po e fillon me breket dhe vazhdon ia fut kot per gjera pa vlere, dua te them se ne në kete rast jemi ne ata qe i shkojme nga mbrapa kompjuterit, dhe jo ai neve. Dmth, duket pak si shprehje kontraverse por ne fakt po te shofesh edhe industrine e lojrave, sa vjen e kerkon PC me te mire, edhe pa qene e domosdoshme. Ne thelb eshte abuzim, se te gjithe e dime se po te besh nje loje te arrire deri ne realitet nga ana grafike, dhe te mos jete terheqese si ide, ajo loje deshton. Dua te them, mund ti argetosh njerezit pa u dashur te kene 2GB Ram apo 3.6GHz processor apo jo??

E njejta gje edhe me Visten, shumica e permiresimeve vjen si deduksion i ndryshimit te GUI (Graphics User Interface).
Per mendimin tim, qellimi eshte te procesojme me shume te dhena me ato kompjutera qe kemi, pra, te perpunojme kodin, dhe jo te detyrojme njerezit te nderrojne kompjuter cdo 2 vjet. Gjithe e keqja vjen nga fakti se eshte biznesi brenda, nuk eshte thjesht "arritja" shkencore se sa per shkence, microsofti rrezik e ka versionin e ardhshem te windows gati, po puna qendron se duhen bere dhe parate. Pse Office 2007 qe doli nuk eshte compatible me office 2003 ne kthim? Kuptohet kollaj.

Edhe dicka per Zog, nuk tregon ndonje zgjuarsi te madhe duke kapur fjale tek-tuk dhe duke i kundershtuar me mendimin e pare qe i kalon fluturimthi, se mund te jene me te thella ujrat!!
Kur them qe windows-in e blen dhe nuk je pronar, nuk eshte njelloj me breket, se te ekuivalentosh breket me windows visten eshte te tallesh bythen me veten.

zog

Primus registratum

mirepo mo lal, veçse keto gjera nuk diskutohen ne forum informatike sesa ato sociollogjike ose psikollogjie. asnje nuk ta ka vene thiken ne fyt po nuk e pate nevoje, ta instalosh visten. dmth per rrjedhoje as te blesh kompjuter te ri per ket pune e aq me pak te behesh viktime ose rob i kesaj pune.

tani kam nje pyetje per ty, perse e perdor kompjuterin TI ?

Diddy19

Su@mi

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
je jashte teme yllo ! ketu flitet per vista e jo kodra pas bregut. sidhe zgjuarsia e shemton femren.

[/ QUOTE ]

Pse tashi u kujtove ti qe po flitet per Visten?
Zgjuarsia e shemton femren?
M'vjen keq zog qe ti, edhe pse e perjeton aq mire mijevjecarin e trete kur behet fjale per kompjutera, akoma nuk arrin te pranosh faktin qe femra ne mijevjecarin e trete ka te njejtin pozicion me mashkullin, qe ajo mund te diskutoje me te drejta te plota si ai dhe kjo, jo fale "Konventes se te drejtave te njeriut" por ne baze te merites; se s'dime vetem te shifemi para pasqyres, se kemi fituar statuse mbase edhe me te larta se ju meshkujt dhe asgje sot per sot nuk na le prapa jush.
Kam aq eksperience ne fushen e kompjuterave sa te jap argumenta qe mbrojne ate qe them une, por refuzoj ta bej me dike qe refuzon te lodhe syte kur has me shkrim femrash.

P.S Mbaj mend edhe kete: "The voyage of discovery is not in seeking new landscapes but in having new eyes" - M. Proust

zog

Primus registratum

kur t'qaj ijen ishte bogue informatik ai rreshti per femrat /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

en informatique, le mot bogue est une francisation du mot anglais « bug », il désigne les anomalies de fonctionnement d'un programme.

Lonny

Primus registratum

Pyetja me vend eshte kjo: per cfare e perdor kompjuterin? N.q.se je nje profesionist ose "home user" ka shume ndryshim. Nje profesionist zgjedh nje kompjuter per te punuar (mund te jete nje MAC ose nje Workstation) dhe s'ka nerva e kohe te merret me gjithe sistemet operative te fundit qe nxjerr Microsoft ne treg. E rendesishme eshte qe programi i vet profesional te punoje mire, stabel dhe kjo mund te jete jo medoemos me Windows XP ose Vista. Sidomos, nese s'ka lidhje me internetin eshte edhe me i mbrojtur dhe kaq mjafton. Nga ana tjeter, kush ka nje pc ne shtepi dhe s'ka cfare ben (harron qe 'koha eshte flori'), ose eshte teper kurioz rri pas programeve me te fundit dhe duhet te eksperimentoje per ca kohe derisa te njohe kleckat e programit te ri, dhe ky program te stabilizohet me ca SPack dhe Hotfixe. Pse jo? Do kuptoje se kompjuteri i tij s'eshte i prere per kete program, prandaj do duhet nje tjeter. Keshtu, kush fitoi ne kete mes? Microsoft. (pa dashur te dal jashte teme, s'eshte qe fiton shume microsoft ne shqiperi meqe programet e fundit gjithmone qarkullojne te kopjuar).
Une per vete kam nje kompjuter Hp p4 2.8 Ghz, dhe deri para nje jave kam punuar me Windows 2000. Prapa bote? JO, aspak. Me ben shume mire punen. Tani, kam instaluar Win XP, jo se s'bente Win 2000, po sepse doja ta njihja pak me mire XP meqe duhet te jape mbeshtetje teknike per perdorues te tjere. Madje, ne fillim, instalova dhe SP2 per testim dhe arrita ne perfundimin se ne rastin tim s'ka vlere. Ka shume sherbime kot (windows firewall, automatic update, e ku ta di une..) qe ulin performacen e kompjuterit meqe punojne ne sfond, nderkohe qe se kam lidhur me internetin. I kthehem pyetjes ne fillim: per cfare e perdor kompjuterin? Ndaje mendjen, o per pune ose per hobby. Kjo do vendose nese do besh "upgrade" me Vista ose jo.
Shenim: nuk jam kunder Vistes, e. Te mos keqkuptohemi. Me mire t'ia leme kohes e te shohim si do shkojne gjerat me kete program.

Erjon rapper

Forumium praecox

Une po e perdor Vista Ultimate te shkarkuar na myTorrent. Shume i ngarkuar dhe te can trapin me ato ceshtjet e sigurise. vari lesht /pf/images/graemlins/laugh.gif

glamdring

Forumium praecox

Ne lidhje me nje parafoles. Ndryshimet midis XP SP1 dhe XP SP2 jane te shumta dhe une do te rekomandoja ta vije SP2...

Une kam ne perdorim Vista Ultimate prej nje jave. Nuk e di pse njerezit jane qare ne lidhje me driver-at, sepse une nuk kam pasur absolutisht asnje problem, edhe me teper duke pasur parasysh qe perdor laptop.

Ana vizive eshte permisuar, por jo ne te gjitha anet. Ana e sigurise eshte shume heret per te dhene ndonje mendim te bazuar ne fakte. Deri tani Avast nuk ka gjetur ndonje gje, por kujt mund t'i besosh?!?

Pjesa me e madhe e programeve qe me duhen mua punojne, dhe ato te pakte qe nuk punojne do nxjerrin brenda 1-2 muajsh versione te reja.

Lojerat ngelen nje pjese qe une nuk kam provuar akoma. Duke pasur parasysh qe edhe ne XP me duhej te beja ca numra para se te luaja (mua me pelqejne lojerat e vjetra, 2D), mendoj se do kem probleme, por ngelet per t'u pare.

Shpejtesia eshte e mire ne pergjithesi. Nje gje qe me ka bere pershtypje eshte fakti qe laptop-i nuk nxehet, nderkohe qe me XP mendoja gjate gjithe kohes qe do merrte zjarr. Kjo me habit, sepse Vista duhet te jete me e rende per laptop-in tim sesa XP.

Do them me shume me kalimin e kohes... Une e perdor laptop-in per pune dhe hobby, keshtu qe te dyja anet jane te rendesishme!

Qerratai

Primus registratum

Nod32 si antivirus, ne cdo sistem windows /pf/images/graemlins/wink.gif

ermali86

Primus registratum

shkoni ne google videos dhe kerkoni KDE. Shikoni ato video dhe do te kuptoni qe vista sado emer te kete mbetet gjithmone komercial. cope cope. Perdorni linux. Une ju sugjeroj Kubuntu. Sistem operativ falas dhe shume me i bukur ne efekte. Mos harrojme qe punon edhe me kompjutera nga me te vjetrit(cpu 700mhz dhe 256mb ram).Dhe eshte falas.Mund ta porosisni ne internet dhe ju vijne me poste ne shtepi CD pa paguar asgje. Une tani qe po shkruaj po e perdor dhe mund tju them qe eshte i persosur. Efektin e Desktop 3d Vista e ka te bukur por shume te dobet ne krahasim me kete Video. Shikoni per te besuar !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Y6kd42jIaHk

Erjon rapper

Forumium praecox

Pas ca javesh me Vista Ultimate e hoqa se mu lodhen syte me grafiken /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

kurse une prape jam me mendimin qe me vista ecte me mire KASpersky 6 sesa Nod i leshit /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

juxhoxhjaj

Primus registratum

Une kam instaluar windows ultimate dhe eshte i papare sidomos kerkimi eshte shume i larte,skrahasohet me xp por gjithashtu kam pare dhe linux qe eshte me i lezecem.