William Kentridge

bebi

Primus registratum
William Kentridge

Ka lindur ne Afriken Jugore (Johannesburg) ne 1955, dhe u dipllomua ne universitetin e Witwatersrand ne politike. Piktor, animator dhe filmaker tashme mjaft i njohur. Fillimisht, une jam njohur me kete artist gjate shfaqjeve te filmave te tij ne Sydney, me pelqejne jashte mase, dhe per me teper procesi i tij i punes ne filmaking asht teper interesant.
williamKentridge.jpg

disa nga punimet e tija

kentridge.jpg
kentridge05.jpg

kentridge_3shadowslndscp.jpg

Rambla

Primus registratum
Re: William Kentridge

Une se kisha degjuar ndonjehere. p.sh. çfare filmi ka drejtuar ky?

si duket qenka shume i terhequr pas 'kokes' dhe 'psikes'.

bebi

Primus registratum

vincent,
moinskentridge01.jpg
Kentridge nuk drejton filma, por i ban vete, asht filmaker.
Filmat e tij jane te trishtum, por gjithmone poetic, publiku gjithnji mahnitet me vizione t'hirshme q1 ai fut neper filmat e tij.
Psh, nji dere q1 te con ne parriz, e ban shikuesin me harru brutalitetin e ashpersine e realitetit n'ato momente.
Filmat e tij jane te nji zhaner q1 nuk ndiqet prej mases, "animated filming", disa nga imazhet e masiperme jane pjese te filmave.
moinskentridge03.jpg

Une e kam ndjek me vemendje t'jashtzakonshme procesin e tij ne film making, mnyr gjeniale e brilante.
moinskentridge02.jpg

bebi

Primus registratum

punimet e tija kane cmime shum t'nalta, faktikisht ishte nji q1 m'pelqete jasht maset, por s'mundem me ja leju nji shpenzim t'till xhepit t'studentes /pf/images/graemlins/smile.gif si perfundim, nji shok klaset (qe ka pothujse t'njejtin stil e cilesi t'nalte) me dhuroj nji punim te tijin q1 asht :wub:
po ashtu kam ble edhe nji abstract(q1 s'ka lidhje me stilin kentridge /pf/images/graemlins/laugh.gif ) me cmim qesharak, se studentat n'koh krishtlindjesh kan nevoje per cash /pf/images/graemlins/tongue.gif
asht e mrekullushme, m'ban me relax me ngjyrat e amla, deri tesh i kam ndrru 100 vende neper shpi /pf/images/graemlins/tongue.gif

nuk po e gjej ate qe m'pelqete prej kentridge po asht pjese e ktij filmit
444.jpg

Rambla

Primus registratum

Kuptohet qe edhe filmat do jene te trishtushem, sepse te tilla jane dhe pikturat. Pastaj mesa po kuptohet, ky piktori perdorka vetem te zezen, dhe kjo duhet te jete nje zgjidhje per te theksuar 'zymtine' e pikturave.