Wikipedia ne duar te ANTISHQIPTARVE ???

Wikipedia ne duar te ANTISHQIPTARVE ???

A keni hyre ndonjehere ne Wikipedia per te shikuar se cka shkruhet per Iliret, Dardanet, Shqiptaret, Kosoven, Prishtinen dhe per te tjeret gjera mbi shqiptaret ?

Ne Wikipedia (gjermanisht) jam munduar ti korrigjoj ato gabime dhe te dhena shume te paverteta mbi Shqiptaret, duke menduar qe i ka shenuar dikush qe nuk eshte edhe aq i dijshem.
Jua them te verteten qe te dhenat e mia as 5 minuta nuk qendronin aty, menjehere fshiheshin ato te dhenat e mia, dhe dilnin ato verzionet e rrejshme dhe 100% anti shqiptare , dhe pas disa diteve me ben Ban.

Ndryshimet i kam bere tek temat : Iliret, Dardanet, Shqiptaret dhe Prishtina , pasiqe te tjerat tema per Shqiptaret ishin te bllokuara per ndryshime.

Per Iliret shkruhen ato te dhena nga studiues te huaj qe hedhin poshte prejardhjen e shqiptareve nga Iliret.

Per Dardanet shkruhet shume pak, dhe aty thuhet se na paska qene kryeqyteti i Dardanise Shkupi, dhe jipet nje lloj ideje indirekte per Maqedonine qe duhet ta ndryshoj emrin nga Maqedonia ne Dardania.

Per Shqiptaret thuhet qe shumica absolute jan Musliman Bektashian, pastaj thon qe ka ne mes tyre edhe disa te Krishter, Ortodoks dhe katolik.
Pastaj permendet nje Minoritet shume i madh Grek ne jug te shqiprise ku Gjirokastra eshte tersisht e banuar nga Greket, dhe vazhdojn me histori ku thuhet qe ne shekullin 13 - 15 jan shperngulur disa shqiptare nga shqipria per ne Greqi te cilet quhet Arvanitas dhe kan luftuar kunder Greqise duke bashkpunuar me pushtuesit.

Per Prishtinen :
Prishtina qe ne fillim e deri ne fund shkruhet ne serbisht Priština dhe jipen shume te dhena te pa sakta dhe te pa verteta.
Pataj vazhdojne me personalitete Serbe nga Prishtina, dhe jipet histori e rreme e Serbise.
Ndersa tre rreshtat e fundit shkruan: Bijt e Prishtines Mbreti Milutin (serb/Shka), Hasan Prishtina, Lorik Cana, dhe Ibrahim Rugova.

Tema per Kosoven ishte e permbyllur apo e bllokuar per ndryshime, dhe qelbej nga nacionalizmi dhe shovinizmi Serbo-Slav, ku prej fillimit e deri ne mbarim Kosova quhej KOSOVO i METOHJIA, dhe ne cdo shance shprehnin aty ambiciet e serbve per Kosoven.

Keshtu qe ajo faqe eshte 100% ne duar te Slavo-Grekofileve, dhe prodhon propagande ANTISHQIPTARE.

shqiptari87

Primus registratum
Re: Wikipedia ne duar te ANTISHQIPTARVE ???

hey dardhanus te drejte ke qe wikipedia eshte kthyer anitshqiptare...qe serbet dhe greket (disa jo te tere) kane akoma planet e 1913 ne koke...sa faqe te tjera ka qe flasin keq per shqiptaret dhe shqiperine...psh eshte nje forum i quajtur http://www.stormfront.org/forum/ ku lexon buallalleqet nga me te shemtuarat dhe me te pa imagjinueshme...aq sa prit edhe kur te thone qe ne jemi pasardhes te serbeve dhe te grekeve... ata qe i shfaqin keto gjera nuk jane tjeter vetem se te semure mendor qe mendojne akoma se jemi ne 1913...biles une nje dite aq shume u merzita sa vendosa te shkuraj ne kete forum, me pranuan, por kur shkorjta nje shkrim qe s'i lash gje pa thene dmth i kundershtova te tera ato qe ata thonin, nuk ma publikuan artikullin. e mendova ne shqiptaret e dime kush jemi dhe nuk ka nevoje qe te ecim ne te njejten rruge qe ecin serbet...kush eshte kunder le te vije dhe te shohe ne shqiperi(ne nje fare menyre marrim dhe ca leke /pf/images/graemlins/tonguee.gif)

melos

Primus registratum

me sa une e kuptoj cdo gje qe ndertohet ne baza vullnetare duke ju dhene mundesia qe gjithesecili te kontriboj, ska asnje garacion dhe nuk cuditem
nje enciklopedi online si wikipedia tenton qe te behet e sakte me kete te le te kuptosh se cdo gje qe shkruhet aty duhet marre me rezerva

Dardanus

Primus registratum

Sic e dijme te gjith, Wikipedia shfrytzohet si baze e informatave shkollore nga student apo studiues te ndryshem nga shume njerz te rruzullit tokesor.
Keshtuqe Wikipedia kontribon shume (ne nje far menyre) kunder Shqiptarve, e per Natione te tjera nuk e di, vetemse e di qe kontribon shume per Sllavet dhe Greket, ne menyre pozitive.

E sa per ate faqen e Shkieve, qe na tregoj Shqiptari87 nuk prish edhe aq shume pune, pasiqe aty dukej haptas se eshte nje faqe propagandistike ne favor te shkieve, dhe nuk eshte ndonje faqe qe ka peshe, ne krahasim me Wikipedia.
Ishte shume mire qe ata Shkiet (serbet) aty ne ate faqen e tyre ne gjuhen angleze, i tregonin si Hero te tyre kriminelet e luftrave qe kerkohen nga gjyqet nderkombtare, kjo eshte dicka e keqe per Shkiet (Serbet) dhe dicka e mire per neve Shqiptaret.

melos

Primus registratum

te rrim shtrember e te flasim drejt
dardanus ne kete pike une kam admirim sepse me te vertete serbet bejne me shume se ne per vendin e tyre
sepse thjesht derisa ne nga heronjet apo nga ata qe u flijuan per ne apo per ceshtje kombetare pa bere krime ne me vetedije apo jo fabrikojm kriminel kurse tek serbet eshte e kunderta edhe pse ceshtja e tyre kombetare lidhet ngusht me shume krime vrasje e dhune te tmershme ata fabrikojne vetem heronje i adhurojne dhe i mbrojne ata.

shqiptari87

Primus registratum

mendoj se ne bejme pak per ta treguar nacionalizmin, por nuk mendoj se duhet jemi aq shume ultra-ultranacionliste sa serbet. ata vetem ate shyqyr qe kane,sepse e dine qe nuk jane autoktone ne ballkan dhe nga frika se mos i a thojne te verteten vetvetes pranojne ta genjejne vetveten.

kameleoni

Primus registratum

o Dardhan ike ndrysho nickun se ma ke filo-grek me ato prapashtesa -us e -as nga prapa

ilirarberi

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
te rrim shtrember e te flasim drejt
dardanus ne kete pike une kam admirim sepse me te vertete serbet bejne me shume se ne per vendin e tyre
sepse thjesht derisa ne nga heronjet apo nga ata qe u flijuan per ne apo per ceshtje kombetare pa bere krime ne me vetedije apo jo fabrikojm kriminel kurse tek serbet eshte e kunderta edhe pse ceshtja e tyre kombetare lidhet ngusht me shume krime vrasje e dhune te tmershme ata fabrikojne vetem heronje i adhurojne dhe i mbrojne ata.

[/ QUOTE ]Shume e vertete.Edhe greket po ashtu mundohen me te gjitha menyrat - me anen politike,ne universitete e shkolla,ne ne futjen me zgjuarsi te politikes dhe ideve te tyre ne kanale diplomatike Evropiane dhe Boterore,ne biseda te perditshme me te huaj kur bie fjala,per te mos thene dhe me te fundmen marrjen ne dore te rishkruajtjes se historise SHQIPETARE ( si?qysh?tek? nuk arrij ta kuptoj dot dhe me c'mend kjo gje).Po NE? Ku jemi NE? NE SHQIPETARET per VETEN TONE ku jemi?Ah po se per pak harrova,ne perballe qendrimeve te sllavogrekeve duhet te jemi te moderuar,te kulturuar,tolerante,dhe jo ultranacionaliste.A pa pa pa pa ne asnje menyre.

Asklipio

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
o Dardhan ike ndrysho nickun se ma ke filo-grek me ato prapashtesa -us e -as nga prapa

[/ QUOTE ]

Cesar mos ja fut kot se us e as nuk jane greke por thjesht prapashtesa te antikitetit qe ne pretendojme se jemi pjese /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Tjeta Chaon /pf/images/graemlins/wave.gif ku ke humb mer!
Dikush qe shkruan anglisht mire,te futet andej dhe te debatoje me kulture e me bindje!

Asklipio

Primus registratum

Kam humbur Orosh e di por kam pasur jashtzakonisht pune dhe ca probleme te tjera por faleminderi zotit dhe po i kaloj mire.Shkruaj tek nje forum tjeter ne anglisht dhe atje kam kushtuar pak kohe.Por me shume duhet te shkruajme ketu mes nesh sepse ne rradhe te pare duhet te rregullojme veten e pastaj te tjeret apo jo. /pf/images/graemlins/wink.gif