Vsauce

Aki

Paint It Black
Eshte nje kanal ne youtube qe kam hasur kohe me pare dhe qe me ka fascinuar aq shume sa qe doja t'i perkushtoj nje teme te vecante. Michael Stevens, qe ben video te ndryshme ku trjaton tema nga aspekti shkencor ndonjehere me ilustrime dhe shpjegime aq thjeshte te treguara sa qe te arrijne te kuptojne te gjithe dhe ndonjehere....ehh mbase as vete ai se kupton se cka thene :p. Videot e tij perfshijne nje diapazon temash te ndryshme nga analiza e sjelljes dhe gjerave te perditshme qe bejme qe nuk kemi menduar asnjehere te pyesim veten se pse i bejme deri ne ceshtjet me te koklavitura qe dhe vete shkenca ende i studion.

Si per video te pare, do hedh nje teme psikologjike e sociologjike qe trajton arsyen e terheqjes sone ndaj gjerave...morbide :| Kurreshtja qe e kemi te lindur dhe qe na tundon te provojme gjithcka.....mbase ne suaza te asaj qe nuk do na demtonte, raporti i komplikuarqe kemi me 'te frikshmen' dhe morbiden, fakti se si ndjehemi dhe si ndjehemi per faktin qe ndjejme gjera eshte dicka qe mesohet dhe fitohet, kurreshtja per te ndjere e imagjinuar gjerat qe nuk i kemi provuar dhe si gershetohen te gjithe keta mes veti......e bera lemsh dhe vete :p, shikim te kendshem :)

Al-Punk

Still here
Eshte nje kanal ne youtube qe kam hasur kohe me pare dhe qe me ka fascinuar aq shume sa qe doja t'i perkushtoj nje teme te vecante. Michael Stevens, qe ben video te ndryshme ku trjaton tema nga aspekti shkencor ndonjehere me ilustrime dhe shpjegime aq thjeshte te treguara sa qe te arrijne te kuptojne te gjithe dhe ndonjehere....ehh mbase as vete ai se kupton se cka thene :p. Videot e tij perfshijne nje diapazon temash te ndryshme nga analiza e sjelljes dhe gjerave te perditshme qe bejme qe nuk kemi menduar asnjehere te pyesim veten se pse i bejme deri ne ceshtjet me te koklavitura qe dhe vete shkenca ende i studion.

Si per video te pare, do hedh nje teme psikologjike e sociologjike qe trajton arsyen e terheqjes sone ndaj gjerave...morbide :| Kurreshtja qe e kemi te lindur dhe qe na tundon te provojme gjithcka.....mbase ne suaza te asaj qe nuk do na demtonte, raporti i komplikuarqe kemi me 'te frikshmen' dhe morbiden, fakti se si ndjehemi dhe si ndjehemi per faktin qe ndjejme gjera eshte dicka qe mesohet dhe fitohet, kurreshtja per te ndjere e imagjinuar gjerat qe nuk i kemi provuar dhe si gershetohen te gjithe keta mes veti......e bera lemsh dhe vete :p, shikim te kendshem :)

NUk jam i sigurt nese jam dakort me gjithcka qe thuhej ne video, megjithate teper interesante.
Ndoshta pak pune me emire me kameran pasi ai plani i pare ishte i lodhshem :)

Aki

Paint It Black
Hmmmm s'dua ta komentoj shume se nuk eshte qe kam shume njohuri ne ate drejtim, madje nga kamerat smarr vesh fare :p, por si nje i vdekshem i thjeshte qe jam kur kam hasur videot e tij para dy vjetesh per here te pare disi me la pershtypje nga menyra e thjeshte dhe ilustrative qe shfrytezonte per t'i shpjeguar disa fenomene qe s'do me shkonte mendja asnjehere t'ua mendoj pse-ne :), sa per videon ne fjale mbase ka gjeneralizuar shume, por do thoja makes sense no?
Ok se do hedh dhe video tjera e pastaj gjykojme dhe analizojme me shume :D

n00b

Forumium maestatis
Ka shume kanale te tilla (informative) ne YouTube. Duhet te kem nje liste diku me disa te tille. Problemi eshte se te gjithe jane ne anglisht dhe jo te gjithe e dine ate.

Aki

Paint It Black
Kush e kupton mund ta shohe, nese dikush eshte i interesuar dhe nuk e kupton mund te mundohemi ta perkthejme perafersisht ta shpjegojme idene qendrore te videos :)

Aki

Paint It Black
'Shkenca' pas sjelljes sone te cuditshme: arsyeja e jorehatise kur ndodhin momente te cuditshme te papranueshme sipas vetedijes tende te ben empat dhe vete fakti qe ti tregon ndjenja te ben me te besueshem ndaj njerezve tjere? impakti qe emocionet negative kane ne trurin tone eshte me mbreselenes nga ai i emocioneve pozitive, mbahen mend me shume, ekzistojne me shume fjale ne fjalor per ato negativet dhe oksitocina ndikon ne shkaktimin si te ndjenjave pozitive si atyre negative? fakti qe ne moshen 20-30 je i preokupuar me ate se cfare mendojne njerezit, ne 40-50 ste behet me vone dhe ne 60-70 kupton se skane menduar fare per ty? protagonist disease, ajo qe na ben te mendojme se njerezit harxhojne kohe te preokupohen me ne dhe....SONDER, nje fjale qe sbesoj ta kemi krijuar ende ne gjuhen tone, por nenkupton realizimin e faktit se te gjithe njerezit jane 'roli kryesor' i jetes se tyre, kane jete po aq komplekse sa edhe ne dhe si rolet anesore qe kane ata ne jeten tone, ashtu dhe ne jemi thjesht nje personazh i dores se dyte ne jeten e tyre......... gjykoni vete :D