Incidenti i fundit i deputetes Vokshi dhe policise kufitare te Kosoves tregoi tamam se si e perceptojne veten politikanet shqiptare ne te dy anet e kufirit.
Sic mesohet nga akti i gjykates, deputetja Vokshi u eshte drejtuar policeve me fjalet:
Kjo do te thote qe sa here te shikoni nje deputet qe ju ve kemben persiper, heshtni! Sa here qe nje deputet jep urdher ne dikasterin shteteror ku punoni, edhe sikur te jete e jashtligjshme, bejeni! se perndryshe do fluturoni nga puna. Sa here qe te shihni nje abuzim, heshtni... sepse ata jane mbi ligjin, jane mbi demokracine dhe te tjeret jane "kafshe" qe mund te fyhen, abuzohen dhe trajtohen si te duan ata!
Sic mesohet nga akti i gjykates, deputetja Vokshi u eshte drejtuar policeve me fjalet:
Ndersa Thaci dhe te tjere plehra ne Kosove (mendoja se te tille ka vetem ne Shqiperi dhe Kosova eshte me imune), pushojne nga puna policet qe donin te respektonin ligjin dhe dinjitetin e tyre."Ju jeni kafshë dhe silleni si kafshë", - citon aktvendimi i Gjykatës, fjalët e deputetes, Albana Vokshi. "Kafshë je ti dhe do shihemi, se ti kujton se mund t'ia kalosh lehtë me mua, unë jam deputete", - vazhdon më tej citati i deputetes Vokshi. "Ti qenke kafshë, jeni mësuar ju me serbët ndaj silleni në këtë mënyrë", i referohet më tej citati Albana Vokshit, e cila në këtë mënyrë ka biseduar me policët kufitar të Kosovës. Kështu, sipas gjykatës me këtë veprim, Vokshi ka kryer kundërvajtjen nga neni 5, pika 3, të ligjit mbi rendin dhe qetësinë publike. "...Prandaj, dënohet me 250 euro. E pandehura është e obliguar që gjobën e shqiptuar ta paguajë në një afat prej 15 ditësh, nga dita e plotfuqishmërisë së aktvendimit, në të kundërtën gjoba do të zëvendësohet me dënim burgimi në atë mënyrë që për çdo 15 euro të gjobës, të mbahet nga një ditë burg...", thuhet në këtë aktvendim. (http://www.balkanweb.com/gazetav5/artikull.php?id=89081)
Kjo do te thote qe sa here te shikoni nje deputet qe ju ve kemben persiper, heshtni! Sa here qe nje deputet jep urdher ne dikasterin shteteror ku punoni, edhe sikur te jete e jashtligjshme, bejeni! se perndryshe do fluturoni nga puna. Sa here qe te shihni nje abuzim, heshtni... sepse ata jane mbi ligjin, jane mbi demokracine dhe te tjeret jane "kafshe" qe mund te fyhen, abuzohen dhe trajtohen si te duan ata!