Veshja e femrave ne Shqiperi...

ere

Primus registratum
Veshja e femrave ne Shqiperi...

Kam degjuar shume njerez te cilet kane qene ne Shqiperi dhe thone femrat shqiptare sidomos gocat e reja vishen shume ekstravagante....po ashtu thone dhe per makiazhin qe bejne...Duke krahasuar veshjen e femrave nga vendet e tjera te botes...
/pf/images/graemlins/shrug.gif
Si mendoni?

S

Scorpion

Guest
Re: Veshja e femrave ne Shqiperi...

Si katundi ne feste... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me sakte duhet te ishte titulli "Zhveshja e femrave shqiptare" /pf/images/graemlins/tonguee.gif

ALTIN

Primus registratum

Scorpion po ngjall temat e vdekura /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

olololol

Primus registratum

Shume bukur vishen pse gjithe bota uniforme duhet me u vesh kshu ?!

Kane gusto femrat ketej pervec ca katunareve qe vijne ne TR dhe duan me ra ne sy " BO figure si leshi ne mur"

Hellena

Primus registratum

Me cizme , me pantallona te ngushta , me make up te shumte , me bizhuteri etccc etcc bukur vishen ama kjo tregon qe e harxhojne kohen vetem per kete e s'bejne asgje tjeter te vlefshme .

Najeli

Primus registratum

Shume vajza shqiptare nuk dine te bejne tualet.Levizi
nje cift shqiptar ketu ne lagjen time....e pa e dit e pa i degju se cfare ishin...e mora me mend nga tualeti asaj.
Po nuk dua te pergjithsoj per te gjitha.
Per shembull ne fotografi Kordelja tualetin e ka te lezetshem...pa teprime.

antip

Primus registratum

Vallaj pashe sot njonen afer gjimnazit Petro Nini qe me ngeli ne mendje. Ishte bo kukull krejt! Gjithsesi nuk ishte veshje e pershtatshme per ne shkolle. Sidomos per profesorat e vjeter dhe me zemer kjo gje shkakton shume probleme /pf/images/graemlins/laugh.gif

qeliza

Primus registratum
Meqe jemi ke veshja e femrave lexoni pak kete

AVON
Avon është kompania lider për shitjet direkte e cila ofron produkte dhe shërbime të ndryshme
Behuni pjese e Avon Cosmetics per te perfituar nga ofetat tona. Duke u bere Klient I Pivilegjuar prane nesh ju mund te blini poduktet tuaja te deshiruara dhe mund te krijoni grupin tuaj te klienteve duke realizuar keshtu endrren per tu bere sipermarres

Nëse ju pëlqen kjo mënyrë pune, ju lutemi na shkruani ne kete adrese dhe ne do t’ju kontaktojmë ju sa më shpejt të jetë e mundur.

rezarta.avon@yahoo.com

Dolores

Primus registratum
Re: Meqe jemi ke veshja e femrave lexoni pak kete

Po kjo c pati ? /pf/images/graemlins/lol.gif

I love new york

Primus registratum

o Dole, nuk kupton ti /pf/images/graemlins/devil.gif

mqs jemi ke veshja, let's talk cosmetics /pf/images/graemlins/laugh.gif
dmth mqs femrat shqiptare bejn shume kozmetike hajde t'i shpetojme duke perdor Avon products /pf/images/graemlins/wink.gif
Rezarta na ndihmon, merr komision dhe te gjithe jane happy /pf/images/graemlins/laugh.gif

uu harrova femrat shqiptare ne atdhe do vazhdojne te trukosen si ne skene..... unless we introduce Avon and rrezi to them Hmmmmmm /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

Dolores

Primus registratum

Mire o mire por sikur e futi reklamen si pa lezet /pf/images/graemlins/laugh.gif ec mo reklam shqiptare "AVON truku su dallohet fare sado shume te vini" /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

moj pa lezet its fine, /pf/images/graemlins/lol.gif ajo qe me trem mua eshte pa llogjike

ose do kete qene shume e felle dhe ne s'e kapem /pf/images/graemlins/devil.gif

Dolores

Primus registratum

very very fell i agree /pf/images/graemlins/devil.gif

olololol

Primus registratum

Se di nga dilni ne keto konkluzione
Jo nuk dine me bo tualet !
Jo nuk dine me u vesh !

Dhe keto konkluzione vijne nga ju qe jeni jashte ...!

Mos quhet xhelozi kjo pune ?

Dolores

Primus registratum

te drejte ke eshte xhelozi /pf/images/graemlins/laugh.gif

KoDoShi

Primus registratum

un them osht mo shum se xhelozi... /pf/images/graemlins/laugh.gif

olololol

Primus registratum

Veshja/tualeti eshte i lire secili mund te vishet/lyhet sipas gustos se tij , ska nje LINJE qe duhet ndjekur dhe besoj eshte shume diskutim pa vlere me u marre si vishen e bohen ne Shqiperi, keni qene vete pjese e ketij realiteti , jeni veshur vete,jeni lyer vete ketu dhe sju ka paragjykuar njeri.
Fakti qe jeni jashte Shqiperise nuk tregon superioritet eshte thjesht nje pjese kohore e juaja qe jetoni atje per X arsye te ndryshme.
Mbase juve s'ju lene te dilni lirshem me rrobat qe doni te vishni.
Mbase juve sju lene te lyheni sic do donit ju.
Femrat jane ne pergjithsi manjake ndaj veshjeve dhe tualetit dhe jo ne Shqiperi po ne te gjithe boten ka menyra te ndryshme interpretimi te ketyre fjaleve.

Se kshu sic thote tema i bie qe te jete nje Fenomen Shqiptar dhe qe nuk eshte aspak i tille.

Do perpiqem tju sjell ca foto te rastesishme ca te kaloj ne rruge dhe ti hedh ketu dhe te rrini urte pastaj te mos paragjykoni me.

Shof xhelozi nga ana juaj qe jeni jashte, Si per jeten ketu/veshjen/tualetin/lirine/konceptin per jeten etj.
Pse mer vlla/moter duhet me qene sic doni ju, Sic eshte ne Usa/Itali/Kine, po jo mer a jena te lire , a perfaqsojme veten tone ne fund te fundit "Mos beni pazare kot kur sju hy gje ne xhep".

Ktu kane nga 16 Conta se duan me i kombinu me bluzen/kpucet/floket etj ju thoni nuk dine me u vesh ( Pytni LLAPAQENIN se ai shet Conta se ju tregon ai si vishen e lyhen).

hajde Shnet rrofte Cilteria dhe femrat Shqiptare.
/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Sirena

Primus registratum

Lymo, nuk po shan njeri femrat shqiptare lal se shqiptare jemi vete.Por ama per te qene te sinqerte ne Shqiperi eshte nje cike e ekzagjeruar veshja e femrave.E ta siguroj qe une nuk kam as arsyen me te vogel per te qene xheloze.

Problemi eshte se ne Shqiperi i jepet shume rendesi imazhit.Femrat investojne me pak tek vetja e tyre si person sesa si imazh.
Nuk ka asgje te keqe te vishesh e te lyhesh bukur.E keqja qendron kur kete e shikon si nje nga gjerat kryesore per te arritur dicka, nje pune, nje te dashur me leke, te behesh bicim kengetare apo bicim vip.

Femra duhet te dije te pershtase paraqitjen e saje ne baze te vendeve ku shkon e njerezve qe takon.Pra ndryshe ne shkolle, ndryshe ne pune, ndryshe kur del per qejf, ndryshe kur shkon ne nje darke romantike, ndryshe ne dasem etj etj etj...e jo ashtu sic del ne darke te shkoje edhe ne leksion apo edhe thjesht per te bere pazar ne mes te dites.

Por duhet te them se kjo gje po ndryshon avash avash per mire sepse para nja 2 vjetesh ka qene akoma me e theksuar.

Keshtu pra Lymo, te bukura dhe me finese /pf/images/graemlins/smile.gif

olololol

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Lymo, nuk po shan njeri femrat shqiptare lal se shqiptare jemi vete.Por ama per te qene te sinqerte ne Shqiperi eshte nje cike e ekzagjeruar veshja e femrave.E ta siguroj qe une nuk kam as arsyen me te vogel per te qene xheloze.

Problemi eshte se ne Shqiperi i jepet shume rendesi imazhit.Femrat investojne me pak tek vetja e tyre si person sesa si imazh.
Nuk ka asgje te keqe te vishesh e te lyhesh bukur.E keqja qendron kur kete e shikon si nje nga gjerat kryesore per te arritur dicka, nje pune, nje te dashur me leke, te behesh bicim kengetare apo bicim vip.

Femra duhet te dije te pershtase paraqitjen e saje ne baze te vendeve ku shkon e njerezve qe takon.Pra ndryshe ne shkolle, ndryshe ne pune, ndryshe kur del per qejf, ndryshe kur shkon ne nje darke romantike, ndryshe ne dasem etj etj etj...e jo ashtu sic del ne darke te shkoje edhe ne leksion apo edhe thjesht per te bere pazar ne mes te dites.

Por duhet te them se kjo gje po ndryshon avash avash per mire sepse para nja 2 vjetesh ka qene akoma me e theksuar.

Keshtu pra Lymo, te bukura dhe me finese /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

PO me fal tani.

Ke qene me nje darke ne Shqiperi dhe ke pa nje aty me Minifund ?
me Bark jashte ?

Si i bie jane te pacipa ketu,nuk i vjen zor nga ambjenti me dale ndryshe.Po jo mer zemer se me ner meje dhe me K... ka cipe dhe aty ku nuk i takon me hy nuk hy.

Ke quan Ekstravagance ti ? ma perkufizo sa me thjesht.

Qe njeriu te jete i bukur- e drejta per te qene i/e bukur i takon gjithkujt dhe ska rendesi vendi ku do shkosh ne pune,shkolle,pub .
Ti thua me rene ne SY ( po per ate pune e boni at dreq tualeti dreqi e mori me ra ne Sy ) ju me ju kap ne rruge ec pime i kafe, - Jo se jom pa ly nuk dal ,femra eshte me kerkuese me e kujdeshme ndaj vetes , cunat jane me menefrego se vrasin mendjen jane casual.

Po pse mer lal ti qe jeton ne Itali mi ke te gjithe si vetja se e di qe je goc persmari ? Po jo mer lal se ja bojne mu.
Puna eshte se kur hapet nje teme per cdo lloj arsye ajo Problematike/Shqetesim ka lidhje me Tiranen , pra ndodh ne Tirane ( nuk hap njeri teme se ne Puke Si lene grate me dal harroje) gjthcka ka lidhje me Tiranen .
Dhe Tirana eshte metropol eshte gjysma e Shqiperise e ska ngel kuc e mac pa ardhe pa ofendu njeri.
Katunaret lal do lyhen me buzkuq se nuk dine ato ca o shkelqyesi ( jo se jane dru , po nuk kane kohe me u marre me te tilla gjera , kane token,lopen ,femijet flene qe ne 8 te darkes)dhe do sdo ti e une ato do bien ne Sy nje her ne muaj qe dalin ne Xhiro se do shkojne me i ble nje pale kpuc cunit se ka ditlindjen.

Protitipa e Kontraste ka ne te gjithe boten mua me vjen inat se e kthjne ne FENOMEN.

Po me vjen keq tashi,shiko kush e ka hap temen nje femer ( femra per femren eshte shume xheloze,inatcie) ajo jeton ne North America kam degju thote ,gjithe jeten me fjalet e te tjerve do merremi ne.

Ne vend qe ta hap une a nje qe jeton ketu , qe prek perdite kete realitet , e shef per dite e hap ajo qe jeton 15,000 km dhe qe se ka idene ca behet ketu.

Jo mer zemer s'ma vret synin asnje femer ( dhe une jam tip anti tualet sa jane te reja e mbysin me freski cdo gje ska nevoje per tualet) .

Ti thua investojne shume per pamjen/imazhin -Me vjen keq po imazhi na prezanton kudo ne shoqeri ne rruge etj duhet te jete sa me i mire.
E the me tendence qe dmth se kane mendjen ke shkolla etj , kush tha Ja ke LIPS absolute eshte , vishet bukur, shkone ne Pub i bo te gjitha ( e mora sa per shembull ka sa te dush po meqe eshte pjese e jona ).

Qe ka Shkelje ka s'jan ete gjithe te nje Niveli , jane mix Kulturash e prejardhjesh ne TR.

Sirena

Primus registratum

O Lymo...pupu sa keq i merr kundershtimet ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Atehere, une termin ekstravagance nuk e permenda, nuk thashe se eshte ai problemi.Problemi eshte kur femrat (po flasim me teper per vajzat sesa per grate) vishen ne te njejten menyre sikur dalin ne darke per qejf ashtu edhe kur ikin diku tjeter gjate dites, qofte shkolle qofte pune.
Dhe nuk e thashe me tendence sepse une gjerat i them tamam e jo anash e anash.Por ti spo e kupton problemin e vertete.
Te lyhen vajzat se edhe une lyhem e kam pasion si te lyerit si veshjen, jam nga ato qe thua ti qe nuk dalin nqs nuk jane gati ne cdo detaj (semundje e tmerrshme kjo /pf/images/graemlins/laugh.gif), por jane te ndara gjerat e ne Shqiperi o Lymo nuk ndahen.Kjo eshte e verteta per fat te keq.
Nuk po bej pergjithesime, absolutisht, por po flas per nje pjese te mire te femrave shqiptare.Kjo nuk ndodh vetem ne Tirane por edhe ne qytetet e tjera, mos e lidh cdo gje me Tiranen, eshte vertete kryeqyteti por qytetet e tjera nuk kane vdekur akoma per sa kohe te kene rini.
Kete gje e veme re ne qe vime nga jashte sepse ne arrijme te bejme diferencen.E nuk po dalim te tundim flamurin e moralisteve thjesht veme ne pah dicka qe ti nuk e ve re.
Kjo eshte tendence e vendeve te Ballkanit ne pergjithesi (pervec Greqise) keshtuqe smund te drejtojme as gishtin ekskluzivisht ndaj Shqiperise.

Keshtuuuu puna /pf/images/graemlins/laugh.gif