Vera dhe Cokollatat - Nje pashke e gezuar vertete

AOD

Primus registratum
Pushimet festive që shënojnë fillimin e pranverës vijnë me shumë tundime. Zgjedhja për të jetuar mirë është marrja e këtyre tundimeve dhe kthimi tyre në qërasje të shëndetshme që festojnë sezonin. Verë dhe çokollatë mund të jetë e mirë për ju, ose e keqe.
Një gotë verë e kuqe është e mbushur me antioksidantë të fuqishëm që janë zbuluar se ndikojnë në zvogëlimin e rrezikut të atakut të zemrës dhe goditjet në tru gjithashtu përmirëson funksionin e trurit, rritjen e jetëgjatësisë, duke luftuar kancerin dhe uljen efekteve të plakjes. Fitokimikatet, të tilla si flavonoid-et dhe resveratrol, veprojnë si antioksidantë për të parandaluar "radikalet e lira" të shkaktojnë dëme të qelizave në trup.
Përfitimet nga vera e kuqe favorizojnë sistemin kardiovaskular duke relaksuar enët e gjakut dhe pengon oksidimin e kolesterolit të pashëndetshëm. Brenda limeteve të arsyeshme, alkooli mund të rrisë kolesterolin tuaj të mirë (HDL) hollon gjakun, duke parandaluar koagulimin dhe uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës.
Kur është fjala për çokollatën, sa më e errët aq më mirë!
Në muajin ku sasira të mëdha të çokollatave për pashkë mbushin raftet e dyqaneve ushqimore, është e lehtë të ndjehesh si një fëmijë në një dyqan karamelesh. Është O.K. ti jepeni tundimit, vetëm tregohuni të zgjuar.
Përfitimet nga çokollata kanë qenë të njohura për mijëra vjet dhe disa fise që kanë konsumuar kakao rregullisht kanë treguar norma shumë të ulëta të sëmundjeve kardiovaskulare. Epikatekinat, kompleksi natyror i gjetur në kakao, mund të ofrojë përfitime të rëndësishme për ata që kanë vuajtur më parë nga një goditje në zemër dhe nga aftësia e saj për të rivendosur në funksion enët e gjakut. Çokollata përmban edhe kimikate që lidhen me emocionet e lumturisë.
Mos harroni se jo të gjitha çokollatat janë njëlloj. Sa më i madh përpunimi të cilit çokollata i nënshtrohet , si nxehtësia dhe drita, aq më pak antioksidantë ajo ka. Përbërësit e shtuar si sheqeri dhe qumështi mund të ktheen në diçka krejt të kundërt nga trajtimi, qumështi në çokollatë ndërhyn ne thithjen e antioksidantëve te dobishem. Konsumimi i një sasie të moderuar e një çokollate organike, të papërpunuar, të errët me një përqindje të lartë të kakaos është ideale.
Kufizimi i alkoolit në një gotë në ditë është e rekomanduar për përfitime shëndetësore optimale. Mbani në mend se pirja e rëndë mund të çojë në rritje te peshës, një shishe verë është rreth 480 kalori (kjo është ekuivalente e dy kolave nga 567 ml!) Për disa, sulfatet dhe taninet (përbërës në verë) mund të shkaktojnë dhimbje koke deri ne migrenë.
Pra, kënaquni me këto ushqime të pasura bimore me fenol gjatë këtij sezoni të shenjtë ... por mbajeni kënaqësinë në nivele të moderuara. Gëzuar Pashkët, të gjithëve!

Marre nga AOD - per me teper artikuj ne shqip kliko ketu
 

The decatur

Perjashtuar nga Albforumi
Pushimet festive që shënojnë fillimin e pranverës vijnë me shumë tundime. Zgjedhja për të jetuar mirë është marrja e këtyre tundimeve dhe kthimi tyre në qërasje të shëndetshme që festojnë sezonin. Verë dhe çokollatë mund të jetë e mirë për ju, ose e keqe.
Një gotë verë e kuqe është e mbushur me antioksidantë të fuqishëm që janë zbuluar se ndikojnë në zvogëlimin e rrezikut të atakut të zemrës dhe goditjet në tru gjithashtu përmirëson funksionin e trurit, rritjen e jetëgjatësisë, duke luftuar kancerin dhe uljen efekteve të plakjes. Fitokimikatet, të tilla si flavonoid-et dhe resveratrol, veprojnë si antioksidantë për të parandaluar "radikalet e lira" të shkaktojnë dëme të qelizave në trup.
Përfitimet nga vera e kuqe favorizojnë sistemin kardiovaskular duke relaksuar enët e gjakut dhe pengon oksidimin e kolesterolit të pashëndetshëm. Brenda limeteve të arsyeshme, alkooli mund të rrisë kolesterolin tuaj të mirë (HDL) hollon gjakun, duke parandaluar koagulimin dhe uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës.
Kur është fjala për çokollatën, sa më e errët aq më mirë!
Në muajin ku sasira të mëdha të çokollatave për pashkë mbushin raftet e dyqaneve ushqimore, është e lehtë të ndjehesh si një fëmijë në një dyqan karamelesh. Është O.K. ti jepeni tundimit, vetëm tregohuni të zgjuar.
Përfitimet nga çokollata kanë qenë të njohura për mijëra vjet dhe disa fise që kanë konsumuar kakao rregullisht kanë treguar norma shumë të ulëta të sëmundjeve kardiovaskulare. Epikatekinat, kompleksi natyror i gjetur në kakao, mund të ofrojë përfitime të rëndësishme për ata që kanë vuajtur më parë nga një goditje në zemër dhe nga aftësia e saj për të rivendosur në funksion enët e gjakut. Çokollata përmban edhe kimikate që lidhen me emocionet e lumturisë.
Mos harroni se jo të gjitha çokollatat janë njëlloj. Sa më i madh përpunimi të cilit çokollata i nënshtrohet , si nxehtësia dhe drita, aq më pak antioksidantë ajo ka. Përbërësit e shtuar si sheqeri dhe qumështi mund të ktheen në diçka krejt të kundërt nga trajtimi, qumështi në çokollatë ndërhyn ne thithjen e antioksidantëve te dobishem. Konsumimi i një sasie të moderuar e një çokollate organike, të papërpunuar, të errët me një përqindje të lartë të kakaos është ideale.
Kufizimi i alkoolit në një gotë në ditë është e rekomanduar për përfitime shëndetësore optimale. Mbani në mend se pirja e rëndë mund të çojë në rritje te peshës, një shishe verë është rreth 480 kalori (kjo është ekuivalente e dy kolave nga 567 ml!) Për disa, sulfatet dhe taninet (përbërës në verë) mund të shkaktojnë dhimbje koke deri ne migrenë.
Pra, kënaquni me këto ushqime të pasura bimore me fenol gjatë këtij sezoni të shenjtë ... por mbajeni kënaqësinë në nivele të moderuara. Gëzuar Pashkët, të gjithëve!

Marre nga AOD - per me teper artikuj ne shqip kliko ketu
nga cila faqe e gjete?!
 
Top