Vende Shqipetare per tu vizituar

deus

Primus registratum
Re: Vende Shqipetare per tu vizituar

Ajo ska lidhje te harxhosh leke ne vende pa lidhje. Kjo ka te beje me deshiren per te udhetuar dhe per te pare vende te ndryshme dhe ske pse te behesh nacionalist per cdo gje. te gjithe studjues te ceshtjes shqiptare nuk do behen.

OROSHI

Primus registratum

Une pervec ketyre vendeve do doja te shkoja e te shihja edhe pasardhesit e paster te Ilireve ,te cilet jetojne ne malet e Afganistanit(nuk po tallem)besoj qe do ishte interesante te takosh paraardhesit tane,si duken,si flasin,si mendojne.mua me ka bere pershtypje nje shkrim per ata.Jane rreth6-7 mije.

iliriano

Primus registratum

Lekni_cameri bravo, me te vertete teme per tu lavderuar :thumbsup:

Por desha t'ju kujtoj te interesuarve te mos harrojne shqiptaret e Rumanise,te cilet kane dhe nje deputet qe parfaqesone minoritetin shqiptar ne parlamentin e Rumanise.

Shqiptaret e Rumanise dikur kane qene nje ndihme e madhe per ne,na kane ndihmuar me flori e pare,per te arritur pavarsine qe e gezojme sot.

OROSHI

Primus registratum

Kam qene ne Igumenice dhe krahinat perrreth,nqs ndonjeri don te kete nje imazh te vertete per ngjarjet qe perjetuan Camet ne Greqi,atehere duhet te shkoni atje dhe te shikoni se sa fshatra jane me shtepite bosh dhe te djegura,ndersa pjesa tjeter qe nderruan fene dhe mbeten aty,pra ne vendin e te pareve te tyre,jetojne akoma me friken e raprezaljeve greke,kete fakt une e vertetova tek nji Cam qe me ndohmonte sa here une kaloja ne Gumenice(Panajotis e kishte emrin ai Cami),i cili e flitte shqipen shume mire!!Edhe shqiptaret e Rumanise nuk duhet ti harrojme.Lexova diku se Sala i kishte ba thirrje Turqise qe te zyrtarizoje gjuhen shqipe ne radiot dhe TV sepse 7 milione shqiptare jetojne ne Turqi!!Tjeter,ne Greqi nuk jane vetem Camet,jane edhe Arvanitet,rreth 1.500.000-2.000.000,te cilet flasin gjuhen e vjeter shqipe,kam takuar shume prej tyre dhe jane krenar per origjinen e tyre!!!

drenicaku

Primus registratum

ne qofte se doni te vizitoni vende ku mund te mesoni kulturen dhe historin tone kombtare, une do ju sugjeroj nje vend, por para se te beje ate dua te citoi nga nje kenge folklorike, "Ne qofte se e ndjen veten gjak, gjak, gjak shqiptari vizit boni vorrit te Adem Jasharit." Ne qofte se shkoni e vizitoni kompleksin Adem Jashari ne Prekaz do te arrini te mesoni nga afere veprimtarin e nje familje qe i ndrroj historin popullit tone dhe qe na dha shprese per liri.