Re: ushqimi juaj i preferuar???
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
"Vetem ne Paris blihen lulet, ketu lulet i hane gomeret" citim i Qazim Mulletit lol
Hutire per njohuri, nuk kane nevoje per kripe pasi jane te kripura vete, kur i hap kane akoma uje deti pasi jane te gjalla. Limoni, ka te drejte Bledi, permban acid keshtu qe duke ua hedhur siper shef nese tkurren apo jo (kur tkurren jane te gjalla, ne te kundert me mire mos i ha se mund te helmohesh) por sherben gjithashtu dhe per shijen.
Piper une une bera pak si shume kohe ne France po kurre skane vene ne tavoline e flas dhe per restorantet me me emer te tipit gastronomik.
Ne pergjithesi ne kuzhinen franceze, mishi nuk perzihet me peshkun, biles ka restorante qe ta refuzojne fare kete zgjidhje, pasi Hutriat shoqerohen me vere te bardhe, e mishi me vere te kuqe e vera nuk perzihet brenda nje dreke apo darke, perndryshe i humbet vlera.
Pjatanca sherbehet gjithashtu me buke te zeze te prere holle (si ajo per tosta por ngjan pak me buken tone) me gjalpe, uthull.
Huitre kultivohet ne jugun e Frances por dhe ne oqeanin Atllantik, dhe ka periudha te caktuara kur mund te konsumohet (dhe pse perdoret gjithe vitin) e ne pergjithesi shijen me te mire e ka ne muajt prill-maj.
Perveç faktit qe eshte e shijeshme dhe e lehte per stomakun per tu tretur, hutirat kane aftesi kurative te mrekullueshme. Nje nga tipet e restoranteve ku mund te hash huitre cilesore e te fresketa eshte Restaurant d'Alsace qe ka ne te gjithe Francen dhe per parisienet kane nje ne Chams Elysé, ose Miatre Kanter po ashtu eshte i specialisuar ne kete specialitet.
Sherbehen me 6 apo 12 copene pjate te pare apo te dyte.
Ne pergjithesi kur sherbehen me pjate te pare, si pjate e dyte shkon ne menyre perfekte Omar (i ngjan nje karkaleci gjigand deti).
Ne dessert ju proposoj nje creme brulé (eshte si krem karamel i djegur, specialitet qe behet vetem ne France apo ne vendet kufitare) ose profiterol.
Ju befte mire pra lol
Ps. Per sa i perket piperit, kripes......nuk kritikoj pasi çdo njeri ka shijet e gustot e veta lol
[/ QUOTE ]
Oysters (12 = a dozen, dhe 6 = half a dozen) jane pjate antipaste si cdo antipaste tjeter dhe s'kane lidhje me menune ne vazhdim. Per ma teper, oysters kur nuk sherbehen te gjalla, ne pjesen masive te kuzhinave q1 kam provu, ato sherbehen me soy sauce dhe me bacon, dmth te pjekuna lehte ne furre me kto q1 permenda siper. Pra me BACON q1 nuk futet te prodhimet e detit... /pf/images/graemlins/smile.gif
Personalisht preferoj me vazhdu me gaforre ose peshk, me sallate dhe me Olive bread (karkalecin gjigand e ha vetem ne nji vend speciik), por kjo nuk asht rregull /pf/images/graemlins/smile.gif dmth pjata e pare mundet me kene edhe Rombo me karrota, pasta, pizza, whatever... Oysters jane thjesht antipaste /pf/images/graemlins/smile.gif
meq1 ra fjala, gaforrja asht pjata jeme e preferume, pa lan mrapa edhe oysters kilpatrick e karkalecat me salsa rosa /pf/images/graemlins/goofy.gif
ps: edhe kermijte me spinaq, por vetem nga durt e guzhinierit francez /pf/images/graemlins/goofy.gif