Ushqime me vlera - Mjalti, Kosi...

I vjetri

Primus registratum
Ushqime me vlera - Mjalti, Kosi...

Pershnetje,

Kam nigju qe mjalti eshte ushqimi me me shume vlera per truoin e njeriut. Por ajo qe me ka habitur me shume eshte se edhe kosi eshte nje ushqyes me vlere. Kam desgjuar ne nje emision shkencor se nje gote kos e mbushur me shume, shume sheqer, psh, dy luge gjelle, eshte gati e barabarte me vleren ushqyese te mjaltit. A e keni degjuar nje gje te tille ju? Po nje ushqim i trete per nga rendesia, kush eshte?

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Ushqime me vlera - Mjalti, Kosi...

Une do isha e rezervuar ne perdorimin e kosit me dy luge sheqer. Thone se duhet te rezervohesh nga tre te bardhat: miell, sheqer dhe kripe.

Dolores

Primus registratum

Lexova ne nji nga revistat qe flasin per shendetin dhe fizikun e grave qe : domatja, molla dhe fasulja ndihmojne ne ndalimin e kancerit ne gji tek grate. Gje e mire kjo qe ne shqiptaret i kemi te treja ne menun te tone.

Mjalti eshte shume i mire dhe per lekuren e fytyres, ta vendosesh si maske per 5 min 2 here ne jave.

DEVIL-girl

Primus registratum

Perpara zhvillimit te farmakologjise ne vitet 1800, njerzit kane perdorur ushqimet dhe bime te ndryshme si kurues.
Molla psh. permban antioxidante ne lekuren e saj qe ndihmon ne uljen e kolesterolit, shume e rendesishme per ata qe vuajn nga zemra. Permban dhe vitamin C e Potassium gjithashtu.

Kafeja, e zeze dhe pa sheqer, te gjithe e dime se kafeja eshte nje pije stimulante. Kafeina ka provuar te permirsoje depresionin dhe ankth-in. Kafeina gjithashtu ndihmon ne djegien e kalorive, dhe per ata qe duan te mbajne diete, eshte ndihmese. Por mos te harrojme se maksimumi i kafeve ne dite eshte 6. Mendohet qe te ndihmoje dhe per Azmen, dhe perveq kafeines kafeja permban dhe vitamine B3 e cila eshte e nevojshme per clirimin e energjise nga qelizat. Sa me shume energji te shpenzojme aq me shume kemi nevoje per Vitamine B3. Nje filgjan kafeje permban afersisht nje miligram vitamine B3.

DEVIL-girl

Primus registratum

Hudhra,
do thoja qe eshte nje sheruese shume e mire, ajo eshte nje mbrojtese e mire ne kancerin e stomakut. Antibakteriale, dhe ul nivelin e kolesterolit. Hudhra eshte shume e njohur ne sherimin e semundjeve te zemres. C'do thelb permban sulfur qe ndihmon ne luften kunder infeksionit, dhe helmimit, eshte shume e mire dhe per gripin gjithashtu.

Bamir Topi

Primus registratum

Kushedi sa hudhra ha ne dite kjo qe shkruan pastaj ketu ashtu si shkruan!

Koli

Primus registratum

Kam lexuar nje artikull qe theshte se ne baze te disa studimeve te fundit shkencore femrat qe gjate seksit oral e gelltitin s.permen reduktojne ndjeshem rrezikun e kancerit ne gjoks.

albana

Lara Croft

keto Nihilist i thone meshkujt qe e kane fiksim gelltitjen e asaj te shkrete /pf/images/graemlins/blush.gif :rolleyes:

Koli

Primus registratum

Mbase Ndrikull, kjo eshte thjesht dicka e lexuar dhe nuk mund te behem garant per dicka qe thote dikush tjeter. Po po the ti qe nuk eshte, une s'po ta prish.

fairy

Primus registratum

Mjalti eshte i mire edhe per rregullimin e metabolizmit, gjithashtu ka efekt te madh ne nxjerrjen jashte te te gjithe helmeve te organizmit, sidomos per njerezit qe thithin shume tym duhani gjate dites. Keshillohet te perdoret intensivisht 2 jave perpara dietave, me qellim qe dietat te jene me te efektshme. Maskat me mjalte jane te mira jo vetem per fytyren, por edhe per floket sidomos kur mjalti perzihet me vaj ulliri dhe vaj recini.
Ah po, provoni te pini caj milce e bishtmithi, me nje luge mjalte brenda, kur jeni kaps ose keni probleme me stomakun dhe fundin e zorreve.

DEVIL-girl

Primus registratum

Red Devil une i kam mjaft qejf ato te shkreta hudhra, per vete faktin se e di mire dobine e tyre. Po ja qe puna qe bej dhe kontakti me njerez nuk mund ti ha per shkak te eres qe mban goja pastaj. Megjithate marr nga nje Odourless Garlic Capsule c'do dite.