UNMIK-u !!

Triumfi

Primus registratum
Re: UNMIK-u !!

Fillimisht postuar nga fjorent: Per Triumfin qe besoj se eshte kosovar e lehtesoj duke i thene se jam nga Shqiperia, pra njoh historine e Shqiperise dhe Kosoves bashke.
Aha, ik pra mbroje Saranden, se te iku sikur janina!! e mos na bo llafe ktu, se per llafe e matrapalla te gjithe dijne!!! Qarte po shihet se sa e dine historin e kosoves dhe te shqiperise dhe sa meson nga gabimet. Ate qe kishim neve ne Kosove e rikthyem, s'ka rendesi si ( edhe pse dihet se amerika e ka cliruar me paret e kosovareve e jo te kongresit, sa per dijeni).Na ka mbetur edhe lugina e presheves, edhe ajo shpejt do i rikthehet kosoves!!! Se nuk merremi me llafe si puna e juve. Hajt shnet e t'fala shqiptarizmit tend!!

fjorent

Primus registratum

ja pra mor fjorent pse e ngre zerin une e bertas per pavaresin e kosoves,e jo pse me ka marre koka ere,por mendoi se shqipetaret sot duhet ta ngrene pak zerin ,ndoshta jo me djegie e vrasie,por qe te pakten mos te lejojme te vritemi ne mes te dites e te mos ulim kurrizin e fajin ta mbajme gjithmone ne
Pse kush eshte kunder pavaresise se Kosoves? Kjo teme u hap sepse ketu po diskutohej dhuna ndaj institucioneve, ndaj serbeve ne Kosove e jo pavaresia e Kosoves. Te gjithe jemi dakord per pavaresine e Kosoves por une ketu vura re njerez qe justifikuan dhunen, prandaj them eshte mire te lexoni shkrimet para se te jepni mendime.
Demonstratat ne Beograd une i denoj ashtu sic denova ato ne Kosove, por nese serbet i bejne keq vetes ne syte e Europes me ato cfare bejne ne Beograd pse duhet t'i ndjekim ne terrenin e dhunes edhe ne shqiptaret?
PO mire more fjorent nqs nuk ja ke haberin se si organizohet nje ushtri po ta shpjegoi me pak fjale.
e para ata qe ti kujton se bridhnin kot maleve nuk e benin se kishin frike.
e dyta UCK nuk ishte nje ushtri e mirefillte,dhe ata qe ti kujton se kishin frike duhej te pregatiteshin sepse ndryshe shkonin mish per top,kish nga ata qe ne jete te tyre nuk kishin pare arme me sy imagjino te luftonin.uck kishte nevoje per luftetar e jo per njerez qe sa te dilnin ne fushe te luftes te vriteshin.pra pak me respekt e jo kaq gjykim te ceket.
Gezohem qe pohon se pa ndihmen e Natos keta luftetare nuk do te kalonin dot as lumin. Une nuk ul kontributin e tyre, une denoj ata pseudoluftetare qe behen te forte tani me 2 plaka e 3 femije serbe. Ka nje ndryshim thelbesor prandaj te sugjeroj edhe nje here te lexosh mire cfare shkruaj.
ke pare ndonjehere vajza 10 vjecare te perdhunuara ti fjorent?
po djem 5 vjecare me organe gjenitale te prera ke pare?arsyen e kupton besoj
Une nuk ka pare femije te gjymtuar dhe shpresoj te mos shoh, por pikerisht per te mos pare femije te gjymtuar pershendeta luften ne Kosove, per keta femije denoj burracaket qe vrasin edhe femijet SERBE teksa lahen ne lume. Ky eshte ndryshimi mes meje dhe teje. Une nuk shikoj bardhe e zi.
Une vertet i kam pare ngjarjet nga Italia dhe pergezime per ty qe ke dhene ndihmen tende, por kjo nuk justifikon mbrojtjen e dhunes ne Kosove kohet e fundit.
Tani 2 fjale per Triumfin. Per Saranden mos u bej merak, do ngelet shqiptare nese shqiptaret e Shqiperise do te permiresojne kulturen e tyre demokratike e te zgjedhin ne pushtet njerez jo te perlyer. Pergezime per mendjmadhesine tende kur thua qe Amerika cliroi Kosoven me parate e kosovareve. Shko informohu sa kushton nje ngritje e ulje avioni e pastaj flasim. Nje permiresim i shqipes nuk do te ishte keq tashme qe ekziston liria edhe ne Kosove.

tananamera

Primus registratum

Pershendetje per te gjith!
I lexova te gjitha komentet ne ket teme dhe me besoni nuk munda qe te qendroj pa i shkruar edhe une diqka rreth kesaj teme.
Nuk pajtohem absolutisht me Fijore kur thote se ishte vetem NATO ajo qe çliroj Kosoven duke e menjanuar rolin shum te rendesishem te UCK-se qe ka pasur si forc tokesore,sepse tek e fundit edhe Gjenerali Klark e ka then se ne po sulmojme nga ajri,ndersa UCK eshte forca jon tokesore.Nuke eshte aspak e vertet se UCK nuk ka arritur te cliroj as edhe nje pellemb te tokes ne Kosove pa ndihmen e NATO-se,por ne disa raste pikerisht NATO e ka ndaluar depertimin e forcave te UCK qe te futen thell ne teritorin e Kosoves,rasti i Koshares(Pasi edhe une kam qen ne ket vend gjat luftes,si ushtar i UCK).Ne koshare ne qoftese nuk e din NATO ka bombarduar pozicionet e UCK-se,nen justifikimin se nuk e kan ditur se aty gjendet UCK,nje gje qe nuk eshte e vertet sepse shumicen e informatave i kan marr pikerisht nga stafi komandues ne ate pik,per poziten e forcave serbe,mirpo NATO na ka sulmuar vetem pse shumica e ushtareve nuk pajtoheshin me urdherin qe te qendrojn vetem ne rras te Koshares por ata deshiron qe te vazhdonin drejt qyteteve me te aferta per ti cliruar ato.
Per UNMIK-un duhet ta dini se ne shumicen e rasteve eshte pikerisht UNMIK-u ai qe po i frenon proceset pozitive ne Kosove.Me i fresket eshte rasti i privatizimit te ndermarrjeve shoqerore ne Kosove,proces qe do ta zvogelonte dukeshem papunesin ne Kosove. Tjeter,pergjegjes per sigurin e banoreve te Kosoves eshte Policia e UNMIK-ut te cilet i kan te gjitah kompetencat,se bashku me SH.P.K e cila nuk ka aspak kompetenca,ndersa deri me tani jan treguar shum me te afte per ta kryer detyren e vet.Pastaj diqka qe eshte shum me rendesi UNMIK-u eshte pikerisht ai qe eshte duke favorizuar popullten pakic ne Kosove.Pra une dua te them se koha e UNMIK-ut ka kaluar dhe tashe eshte koha qe te gjitha kompetencat te kalojne ne duart e vendoreve,sepse une mendoj se jemi shum me te afte se sa disa misionar te UMIK-ut per ta menagjuar situaten.
Trazirat e fundit ne Kosove sa jane te demshme per mua jan edhe te pozitive.Pse? E dini shum mire se shkak i ketyre trazirave ka qen ndjekja e femijeve shqipetar nga ata serb dhe bllokimi i rruges nga ana e 20 veteve,pikerishte e atyreve plakave dhe pleqeve serb ne Qagllavic.Bllokimi i kesaj rruge,ka qen bllokim i gati gjysmes se Kosoves per tri dite me rradhe.Detyr e policis se UNMIK-ut ka qen qe te behet debllokimi i ketyre rrugeve por ata nuk e kryen detyren e vet duke favorizuar prap protestuesi Serb .Pastaj ka qen humbja e durimi e popullates shqipetare qe pas 4 viteve te kthehen ne pjesen veriore te Mitrovices,ne shtepit e tyre.Efekti pozitiv i ketyre protestave ka qen se i eshte ber me dije UNMIK-ut se ata edhe ne te ardhmen mund te ballafaqohen me kesi protesta ne qoftese nuk veprojn ashtu siq duhet,ose ashtu si eshte misioni i tyre.Pajtohem plotesishte qe djegja e kishave dhe shtepive te serbeve ka qen nje gabim i madh i protestueseve,mirpo masa nuk mundet gjithmon te kontrollohet,e aq me teper kur nga Serbet ka pas provokime nder me te ndryshmet,me arme zjarri para syve te protestueseve,UNMIK-ut dhe ushtareve Francez,me sharje ,me brohoritje per Serbin,Millosheviqin e shum e shum tjera.
Te gjihe ne ne Kosove jemi per rrespektimin e te drejtave te minorite,por jo per faforizim te tyre,per organe paralele dhe per orjentim te tyre per politiken hegjemoniste serbe,etj.Nje gje eshte e qarte per deri sa Serbet nuk e pranojn veten si popullat e Kosoves,ata gjithmon do te bellafaqohen me keso probleme.Sepse ne Kosovaret me nuk kemi qka te humbim>koha eshte qe ta fitojm ate qe nuk e kemi pasur deri me tani PVARESIN.

fjorent

Primus registratum

Fillimisht te pergezoj per menyren civile te diskutimit. Se dyti respektoj poziten tende si luftetar per clirimin e Kosoves.
Megjithate une nuk jam plotesisht dakord ma ato qe thua ti. Ti ke qene luftetar i UCK dhe mbase ke pare masakra qe une nuk i kam pare dhe mbase me te drejte i gjykon serbet nga nje tjeter perspektive. Une si shumica e europianeve qe duam apo nuk duam ne kane ne dore fatin e Kosoves gjykoj me me gjakftohtesi. Prandaj them se justifikimi yt i bllokimit te rruges nga serbet eshte i njeanshem dhe jo i drejte. Ti harron te tregosh pse e bllokuan rrugen keta serbe. Ti harron te tregosh se nje djalosh serb ishte plagosur ne ate rruge nga cekine shqiptare. Ti justifikon shqiptaret per dhunen sepse u mbyten 3 femije, por une te pyes ty se sa femije serbe jane vrare ne Kosove pas luftes nga shqiptare gjakmarres? Le ta zeme se serbet e Kosoves jane te GJITHE te lidhur me paramilitaret e Milloshevicit dhe prandaj ndaj tyre nuk duhet pasur respekt. Po femijet e te tille serbeve pse duhet te paguajne per fajet e baballareve te tyre? Po plakat serbe pse duhet te vriten ne Kosove vetem per shijen makabre te gjakmarrjes?
Nuk pajtohem absolutisht me Fijore kur thote se ishte vetem NATO ajo qe çliroj Kosoven duke e menjanuar rolin shum te rendesishem te UCK-se qe ka pasur si forc tokesore,sepse tek e fundit edhe Gjenerali Klark e ka then se ne po sulmojme nga ajri,ndersa UCK eshte forca jon tokesore.Nuke eshte aspak e vertet se UCK nuk ka arritur te cliroj as edhe nje pellemb te tokes ne Kosove pa ndihmen e NATO-se,por ne disa raste pikerisht NATO e ka ndaluar depertimin e forcave te UCK qe te futen thell ne teritorin e Kosoves.
Kur une them qe UCK nuk arriti te cliroje as 1 pellembe te Kosoves eshte per te kritikuar ata shqiptare dhi te zgjebosura me bishtin perpjete qe sot ngrihen e thone se Amerika i cliroi me parate e tyre. Pra eshte dukshem nje hiperbole per te treguar se sado me gjithe fuqine qe mund te kishte UCK edhe sot nuk do ta clironte Kosoven po te mos ishte Nato.
Pra une dua te them se koha e UNMIK-ut ka kaluar dhe tashe eshte koha qe te gjitha kompetencat te kalojne ne duart e vendoreve,sepse une mendoj se jemi shum me te afte se sa disa misionar te UMIK-ut per ta menagjuar situaten.
Une nuk jam shume i sigurt qe kosovaret mund ta drejtojne Kosoven me mire se te huajt. Ne raportet e nderkombetareve Kosova eshte bere hambari i baroneve te droges dhe pike kyce e kalimit te ketij trafiku droge. Dhe meqe njoh shume mire mentalitetin shqiptar dhe politiken shqiptare jam i bindur se grupe kriminale te Kosoves jane te lidhur me politiken e saj ne transportin e droges. Pra pak a shume jeni nje Shqiperi ne miniature. Dhe sot Europa nuk ka nevoje per nje tjeter Shqiperi te vogel ne zemer te saj ku politikanet jane kaq te lidhur me krimin e organizuar. KJO ESHTE ARSYEJA QE EDHE HEZITOJNE T'JU JAPIN PAVARESINE. Nuk do t'jua thone kurre zyrtarisht ashtu sic nuk ja thone haptazi anetaret e komisionit per stabilizim asocimin e Shqiperise shqiptareve se politikanet e tyre dhe lidhjet qe ata kane me krimin jane pengesa e tyre drejt Europes.
Pajtohem plotesishte qe djegja e kishave dhe shtepive te serbeve ka qen nje gabim i madh i protestueseve,mirpo masa nuk mundet gjithmon te kontrollohet,e aq me teper kur nga Serbet ka pas provokime nder me te ndryshmet,me arme zjarri para syve te protestueseve,UNMIK-ut dhe ushtareve Francez,me sharje ,me brohoritje per Serbin,Millosheviqin e shum e shum tjera.
Nese masa nuk mund te kontrollohet atehere perballoni edhe pasojat e Botes perendimore ndaj Kosoves. Une e kuptoj qe ti perpiqesh ta nxjerresh te palare kete proteste duke na e trumbetuar si spontane. Por e gjithe bota e di qe ISHTE E ORGANIZUAR. Hi syve botes dhe sherbimeve segrete te saj nuk mund t'i hidhet.
Tani ne fund edhe dicka tjeter. Sot ne Itali do te behet nje bisede mbi Kosoven ne kanalin e 2 shteteror. Une e di shume mire se aty Kosova do te tregohet si shembull i keq i nderhyrjes ushtarake, dhe shkas per kete imazh JANE BERE PROTESTAT E TUA TE ASHTUQUAJTURA SPONTANE. UNE E DI SHUME MIRE QE DISA NE EUROPE MEZI PRISNIN KETE RAST TE TREGONIN SE NDERHYRJA PER TE SHPETUAR SHQIPTARET ISHTE E KOTE. Te gjitha keto i dija por nuk e dija se ndihmesit me te madh dhe bashkepunetoret me te medhenje te ketyre personave ishin kosovaret e organizuar qorrazi ne nje levizje haxhiqamilase qe i ka bere nje dem shume te madh Kosoves.

tananamera

Primus registratum

Po pikerishte aty edhe qendron arsyetimi ime.Pra ,per te gjitha dukurit negative ne Kosove qe po ndodhin pergjegjesin me te madhe pikerishte e ka policia e UNMIK-ut qe nuk po luftojn ne menyr efikase dukurit negative ne shoqerin ton.Une nuk e di prej nga ju i keni marr kete opinion se shqipetaret jan fajtor per te gjitha ato dukuri negative qe po ndodhin ne Kosove.Une nuk pajtohem me ju kur thoni se Shqipetaret kan vrar femijet Serb,deri me tani une nuk kam ndegjuar se eshte arrestuar ndoni shqipetar per ket raste.Po edhe ne qoftese shqipetaret e kan ber kete krim ,ateher kush eshte pergjegjese per sigurin e popullates Kosovare ,Policia e UNMIK-u.Qka kan ber ata per zbardhjen e rasteve,ASGJE.Sepse ne kuader te UNMIK-ut gjen polic qe vijn nga disa vende qe per nga kultura dhe siguria jan shum mbrapa nesh.E dyta ,ne qoftese mendon se protestat kan qen te organizuara,e ke gabim,sepse kjo po me tingellon njesoj si disa politikan Kosovar qe me ane te kesaj po mundohen te fitojn me shum poena per garen zgjedhore ne ket vite.Me beso ta them si vellait se keto protesta kan qen krejtesisht spontane,sepse po ti kishte organizuar dikush te jesh i bindur se nuk do ti kishin keto permasa qe i paten dhe nuk do te ngjanin ato qe ngjan.
Saj perket droges,une prap nuk pajtohem me ju sepse edhe vendet me te zhvilluara e kan te njetin problem,jo vetem shqipetaret,e sa per ate se shqipetaret e bejn trafikimin e droges,per mua kjo eshte diqka e rendomte sepse ne cilendo shoqeri gjenden njerz qe merren me keto pune te ndyera edhe pse ato shoqeri e luftojn keto dukuri negative(Gjermania,Zvicera etj).E ne qoftese me te vertet politikanet tan kan lidhje me ket,kjo nuk eshte arsye te njolloset ter populli shqipetar. Perendimi tek e fundit mund ti akuzoj Kosovaret ne menyren se si ata e shohin situaten nepermjet te derguerve te vet ketu,mirpo neve na mbetet pergjegjesi qe ta tregojme realitetin ashtu siq eshte,sepse perendimi nuk ka qen ne Kosove kur kan ndodhur masakrat me te medha ndoshta pas luftes se II boterore,e ata tash na akuzojn per spastrim etnik.Kjo eshte absurde per mua.

iriqi

Primus registratum

Fiorentini duhet pergezuar per guximin dhe llogjiken e tij. Megjithese nuk jam dokort me te gjitha çfare ai shkruan, prapeseprape verej se ai thote disa te verteta qe ju nuk jeni mesuar t'i pranoni. E verteta eshte e hidhur - thote nje fjale e urte. Patriotizmi folklorik dhe i kafenve nuk te nxjerr gjekundi. Tani ne Kosove ngjau nje levizje analoge me ate reaksionare, obskurantiste dhe fondamentaliste te Haxhi Qamilit ne Shqiperine e fillimshekullit te kaluar. Te nxitur ndofta edhe nga disa teorira islamiste qe kane gjetur goxha vend dhe mbeshtetes edhe ne Albforum perveçse ne disa gazeta dhe xhami ne Shqiperi dhe Kosove, kosovaret iu sulen kishave serbe si talebanet statujave te Budes. Nuk eshte fjala se u prishen disa kisha serbe, por u prish imazhi i shqiptareve. Kosovaret u rradhiten padashur me Ben -Ladenet dhe armiqte e Perendimit. Persa i takon
ankesave ndaj UNMIK-ut do te ishte mire te duronit edhe pak deri sa te zgjidhej statusi vitin e ardhshem. Sa mire duruat 50 vjet nen Serbine pa u ndjere dhe tani i hakerroheni UNMIK-ut. Me kete rast do u tregoj nje anekdote, barcalete, nga Shqiperia e viteve 20 te shekullit te kaluar. Kishte rene nje zi e madhe buke atehere dhe paria u mblodh dhe filloi te pleqesonte se si t'i behej hallit. I pari u ngrit nje shkodran dhe propozoi t'i benin lutje Papes se Romes, i cili si njeri i zotit duhej t'i ndihmonte. Por propozimi u hodh poshte pasi shumica e shqiptareve ishin myslimane dhe sikur nuk shkonte qe t'i kerkohej ndihme te parit te katolikeve. Nje Tiranas i vjeter propozoi nje çudi: T'i shpallim lufte Amerikes - tha ai. Atyre qe hapen syte te çuditur tiranasi ua spjegoi: Po mor te uruar. Ne do i shpallim lufte Amerikes. Atehere ajo do te na munde, do te na pushtoje dhe do te detyrohet atehere te na mbaje me buke!. Historia perfundon me nderhyrjen e labit kokoroç dhe me vrime ne gjoks qe u hodh dhe tha: Po sikur ta pushtojme ne Ameriken, si do t'i mbajme me buke gjithe ata njerez?!
Morali i kesaj fabule eshte i thjeshte: Ju i hakerroheni tani UNMIK-ut, pra bashkesise nderkombetare qe ju çliroi, dhe i kerkoni tani asaj qe te ju mbaje edhe me buke.
Kur nuk ke diplomaci dhe burra shteti, punet i merr ne dore turma dhe ja rezultati.

fjorent

Primus registratum

Po pikerishte aty edhe qendron arsyetimi ime.Pra ,per te gjitha dukurit negative ne Kosove qe po ndodhin pergjegjesin me te madhe pikerishte e ka policia e UNMIK-ut qe nuk po luftojn ne menyr efikase dukurit negative ne shoqerin ton
Po policia e Unmikut punon me TMK apo jo? Pastaj fillimisht pergjegjesine e ka i qe kryen krimin e pastaj ai qe nuk e lufton. Arsyeja te pakten thote keshtu.Dhe arsyetimi yt fillon nga prapa.
Une nuk pajtohem me ju kur thoni se Shqipetaret kan vrar femijet Serb,deri me tani une nuk kam ndegjuar se eshte arrestuar ndoni shqipetar per ket raste.Po edhe ne qoftese shqipetaret e kan ber kete krim ,ateher kush eshte pergjegjese per sigurin e popullates Kosovare ,Policia e UNMIK-u.Qka kan ber ata per zbardhjen e rasteve,ASGJE.
Une shpresoj qe te besh shaka kur pohon se nuk ka asnje te arrestuar per vrasjen e femijeve serbe dhe aq me keq kur thua qe nuk ke prova per femije te vrare. Nje prove po ta jap une. Ne vere te 2003 teksa laheshin ne lume jane vrare me bresheri automatiku 3 adoleshente serbe. Padyshim qe nuk ka asnje te arrestuar sepse keta kriminele burracake jane tretur pas krimit te vrasjes se nje femije, ose jane liruar nga ndonje gjykates shqiptar i kompromentuar. A nuk beni ju demonstrata sa here qe gjykata e Hages arreston ndonje te dyshuar per krime NDAJ SHQIPTAREVE BILES dhe jo serbeve? Ti i dashur mik je i njeanshem biles tejet i njeanshem sepse e di me mire se une qe femijet serbe e plakat serbe jane vrare ne Kosove. E di aq mire sa ne fillim e mohon dhe pastaj deklaron:
Po edhe ne qoftese shqipetaret e kan ber kete krim ,ateher kush eshte pergjegjese per sigurin e popullates Kosovare ,Policia e UNMIK-u
Unmiku dhe policia e tij nuk mund te rrine ne cdo qoshe te Kosoves e te mbroje cdo femije serb apo shqiptar. Ta perseris edhe nje here: Denohet fillimisht krimi i bere dhe me pas moszbulimi i tij.
E dyta ,ne qoftese mendon se protestat kan qen te organizuara,e ke gabim,sepse kjo po me tingellon njesoj si disa politikan Kosovar qe me ane te kesaj po mundohen te fitojn me shum poena per garen zgjedhore ne ket vite
Per mendimin tim protestat ishin te organizuara por edhe nese nuk ishin te organizuara turp i madh per Kosoven per djegien e kishave e manastireve, djegien e shtepive te serbeve dhe vrasjen e tyre. Pra nese mendon se nuk ishin te organizuara dhe kjo eshte urrejtja qe kosovaret ndjejne edhe per 2 plaka e 2 femije atehere i jep te drejte Serbise kur deklaron se serbet nuk mund te jetojne ne nje Kosove te tille dhe si perfundim i jepet e drejte idese se ndarjes se Kosoves. Ne te 2 rastet je gabim.
Saj perket droges,une prap nuk pajtohem me ju sepse edhe vendet me te zhvilluara e kan te njetin problem,jo vetem shqipetaret,e sa per ate se shqipetaret e bejn trafikimin e droges,per mua kjo eshte diqka e rendomte sepse ne cilendo shoqeri gjenden njerz qe merren me keto pune te ndyera edhe pse ato shoqeri e luftojn keto dukuri negative(Gjermania,Zvicera etj).E ne qoftese me te vertet politikanet tan kan lidhje me ket,kjo nuk eshte arsye te njolloset ter populli shqipetar
Mor i nderuar zoteri po ka nje ndryshim te madh mes nje shteti ku kriminaliteti i vogel a i mesem ekziston dhe nje shteti ku koka e krimit te organizuar te mund te jete nje minister apo kryeminister. E njeh Shqiperine zotrote? Para pak vitesh u kap nje shef i larte i ministrise duke organizuar trafikimin e droges nga Kolumbia. Sokol Kociu e kishte emrin. A e kupton ndryshimin zoteri? Kupola e shtetit kthehet ne kupolen e mafies. E si mund ta fuse ne Shqiperine ne Europe e shkreta Europe kur kupola organizon ato cfare Europa lufton?
E ne qoftese me te vertet politikanet tan kan lidhje me ket,kjo nuk eshte arsye te njolloset ter populli shqipetar
A keshtu mendon ti zoteri? Atehere me lejo te te shpjegoj nje gje fare te thjeshte: Demokracia do te thote votim i paster, votimi do te thote pushtet ose opozite, pushteti perbehet nga politikane te tille dhe ti me thua c'faj ka populli? Po c'faj ka Europa qe bijte e saj t'i helmoje me drogen e servirur nga politikanet tane? C'faj ka Europa qe ndihmat e saj shkojne per te majmur politikanet qe te nesermen dergojne thase me droge ne brigjet e tjera te Adriatikut. Keto jane pyetjet e jo ceshtje banale se nuk ka faj populli per politikanet qe zgjedh.
Edhe 2 fjale ne fund per Shqiperine por qe mund te aplikohen edhe Kosoves per mentalitetin e njejte qe kane politikanet e te 2 kraheve.
Ne Shqiperi qe nga 1991 vijne delegacione qe thone: Do ju ndihmojme te hyne ne Europe. 13 vjet qe thone te njejtat gjera dhe populli budalla e ha sapunin per djathe. Dhe sapuni nuk eshte Europa e cila perdor diplomacine se cdo vend normal i botes. Sapuni yne jane politikanet dhe ne fund te fundit vete populli yne qe i beson fjaleve e vetem fjaleve.
Edhe nje here: Ndryshoni mentalitet, harroni luften dhe pervishni menget per paqen perndryshe do te ktheheni perseri nen Serbi dhe s'ka burre nene qe ju kthen me prapa. Mos e acaroni situaten sepse Amerika nuk ka me kohe e nge te merret me kosovaret, ka ceshtje me te rendesishme per te zgjidhur. Futjuni punes dhe zgjidhni politikane qe nuk ngrihen ne 2 te nates per te vrare hasmin sepse jeni ne rruge te gabuar, bashkepunoni me gjykaten e Hages sepse tregoni seriozitet dhe i tregoni botes se jeni ju te vuajturit. Mos u ktheni ne hakmarres sepse perendimi nuk do t'jua fale gabimet qe mund te beni.

fjorent

Primus registratum

No comment per disa shkrime te mesiperme:
DHUNA NE KOSOVE, KFOR ARRESTON NJE ISH-KOMANDANT TE TMK

Trupat e KFOR-it arrestuan sot në mëngjes në Skënderaj, Sami Lushtakun, ish-komandant i Zonës së Parë të Trupave të Mbrojtjes së Kosovës, pasi dyshohet se është i përfshirë në ngjarjet e marsit. Sipas informacioneve të para mësohet se Lushtaku akuzohet edhe për keqtrajtim ndaj civilëve shqiptarë gjatë periudhës së luftës. Pas arrestimit një helikopter i KFOR-it qarkullon ende mbi lagjen ku ndodhet shtëpia e Sami Lushtakut në Skënderaj, e cila ende mbahet e rrethuar nga forcat e mëdha të KFOR-it.

tananamera

Primus registratum

Ju e meritoni nje pergjigje me te plot prandaj do te mundohem qe ta plotesoj ate qe kam shkruar me pare.Po filloj nga lajmi i fundit,arrestimi i gjeneral Lushtakut.Per ju kjo eshte vetem nje lajme i ndegjuar vetem nga shtypi ose televizjonet e huaja,qe per mua gjithmon i japin lajmet vetem per te ber nje lajme senzacional kunder Kosovareve.Gjeneral Lushtaku ka qen njeri nder themeluesit e celulave te para te UCK,njeriu i cili ka sakrifikuar edhe gjen ma te shtrejt jeten e vet,pastaj familjen e vet (Nuk e di a jeni i informuar per masakren ne lagjen e
Lushtakeve),njeriu qe nder te paret u vu nen mbrojtejen e atedheut,njeriu qe nder te paret ia ktheu pushken pushtueseve,njeriu qe me mish e me shpirte u mundua qe ta mbroj popullaten civile nga paramilitaret serb,dhe qka ndodhe pas luftes ai akuzohet per krime kunder popullates civile,cfar idiotie UNMIK-este.Dhe kush do te deshmoj kunder tij? Jua them une disa kolaboracionist te ishregjimit serbe qe kan luftuar ne anen e ketij regjimi dhe disa Serb qe gjat kohes se luftes ky gjeneral i shiquar nepermjet grykes se pushkes,sepse mos harroni se 90 % te serbeve gjat luftes kan qen te mobilizuar.Dhe si mendoni ju ne vije te frontit Gjenerali eshte dashur te i pret me "lule".Ky nuke eshte rasti i pare kur figurat me te ndritura te UCK mundohen qe te njolosen ne ket menyr.Po ua freskoj pak kujtesen,ne te njeten menyr eshte arrestuar njera nder figurat me te ndritura qe ka populli i Kosoves{per mua*Fatmir Lima,pastaj Daut Haradinaj,Rremi etj,etj.Te ta tregoj nje raste.Ne prizren eshte denuar nje ushtarak i larte i TMK-se,a deshiron ta din pse?Sepse para luftes kishte plagosur nje ish polic serb(i ardhur nga serbia per te maltretuar shqipetar),nga nje gjykates nderkombetar.Qfar idiotie.
E dyta ,une e di rastin e vrasjeve te femijeve serb shume me mir se sa ju e dini,dhe me besoni ne mendjen time e kam gjykuar ate akte kriminel,mirpo une ende nuk kam degjuar se dikush eshte arrestuar per ket raste.Eshte shum lehte te thuhet se ket e kan ber shqipetaret,por eshte shume e rendesishme qe te zbulohen akteret e krimit te dihen se kush jane.Sa per ilustrim po ta jap edhe nje shembull tjeter.Ne rrethinen e Gjilanit u vra nje serb.Mediat serbe trumpetuan se ket e ben shqiptaret,dhe qka duel pastaj,ket serb e kishte vrar komshiu i vet,serb nga po i njeti fashat.Pastaj ne Lipjan u gjeten dy serbe te vrar ne nje vetur,ngjau e njeta u trumpetua nga mediat e huaja dhe serbe shume,dhe qka doli ne fund,keta te dy kishin ber vetvrasje.Tani une do te ju pyes juve pse femijet serb te mos ti ket gjuajtur ndoni serb,po ashtu edhe te riun serb pse mos ta kishte plagosur ndoni serb?Serbet kan armatim sa te duash,dhe mund ta perdorin kur te dojne,edhe para syve te UNMIK-ut dhe KFORit(rast ne protestat e fundit).Pataj ne Kosov nuk jan vrar vetem serb por edhe me qindra shqiptare.Ku jan vrasesit,kush duhet ti arrestoj ata,une?Jo ata duhet ti zbulojne ata qe e kan detyr,policia e UNMIK-ut,po kur i kujtoj disa polic nderkombetar qe i njoh,e din kur do ti zbulojne rastet,KURRE,sepse ata mendjen e kane te pagesat e tyre te majme dhe te kontratat(Ket po ua them me pergjegjesi te plot sepse punoj ne nje organizat nderkombetare).
Tjeter,kur them se protestat kan qen spontane e them me pergjegjesi te plot,sepse po te kishit qen edhe ju ato dite ne Kosove dhe ti ndegjonit raportet e reportereve nga Mitrovica,sado pacifista qe paraqiteni,do te ishit garant se bashku me turmen e protestueseve,Ju garantoj per ket.E saj perket asaj qe kam shkruar se masa eshte veshtir te kontrohollet,po jua ilustroj pak me mire.Ju me heret e kishit cekur se nuk keni par masakra,une po ju tregoj disa.Ne Kosov ka pas raste te prerjes se femijeve para syve te prinderve,vrasje e femijeve para prinderve dhe anasjelltas,dhunime,maskra,lirisht mund te them se ka qen nder lufterat me te ndyta qe eshte zhvilluar ndoni her.Ose po ua permenbdi nje rast qe sot e kesaj dite e kam parasysh.Nje vullnetar i ardhur nga jashte (Kosovar) u vra gjat luftimeve be Koshare.Nje jav dit kemi luftuar per ta nxjerr kufomen nga vendi ku ishte vrar.Ne fund ia arritem qellimit.Gjeja e par qe e gjetem ne duart e tij ishte fotografija e dy femijeve binjak qe i kishte.Kemi qar te gjithe qe ishim prezent.E shum e shum raste tjera qe kurr nuk do ti harroj kurr ne jeten time.Pra ne mesin e protestueseve ka pasur njerz qe i kan perjetuar keto,njerz qe ju ka njar keto,dhe kur te ia shton provokimin e ber nga serbet qe e permenda me larte,u pan pasojat.Une prap po them se kam qen dhe jam prap kunder djegjeve te kishave,prones etj,por prap po them masa eshte e veshtir qe te kontrollohet.
Pastaj nuk pajtohem me ate qe dikush e permendi njefar fundamentalizmi islam,d.m.th u permend religjion.Per mua njerz me te dobet jan ata qe bejn keso ndarje fetare,ose ta akuzoj nje fe se eshte me e mir e tjetra me e prapambetur e ku di une ,un i urrej ata njerz.Une jam se pari shqipetar,por rastesisht jam i besimit musliman,sepse kam munde te jem katolik,ortodokas,judist etj,Pra njeher jam shqipetar e pastaj jam i besimit islam.Per mua religjioni eshte gjeja me e thell shpirterore.Prandaj largohuni nga kjo ane.
Pastaj kam then se serbet ne kosov po privilegjohen,kjo eshte shum e vertet.Do te pyetni pse?Sepse Serbet ne Kuvendin e Kosoves perfaqesohen me 20% te numrit te pergjitheshem te deputeteve.Ata paguhen nga qeveria e kosoves.Ata gjithemon ftohen qe te kthehen ne vendet e tyre te punes,por nuk e bej ket.A e dini pse?Sepse ata kontrollohen nga pushteti i Beogradit dhe gjdo gje qe eshte pozitive per Kosoven pikerishte bllokohet pikerishte nga keta Serb te dirigjuar nga pushteti i Beogradit,sepse ata kan formuar organe paralele qe financohen nga ku pushtet.Ne regjistrimet e bera nga vet Beogradi 1981 vetem 5 % e popullates se pergjithshme kan qen serb.Me tregoni ju qka munde te bejme ne me teper qe keta serb te integrohen ne realitetin kosovar.Ose ne zgjedhjet e fundit te serbeve ne Kosove 98 % e serbeve kan votuar per Sheshelin.Ky eshte edhe nje fakte me teper per te par orjentimin e tyre.
Ne fund per ju zoteri pacifisti kam nje porosi mos e shiqo realitetin Kosovar vetem nga shtypi i huaj,por beje ket edhe nga Kosovaret e pastaj krahasoj te gjitha dhe eja me nje perfundim,pra krio opinjonin e juaj duke ber krahasime.
Edhe diqka se harrova.ne raportin e fundit te prokurorit nderkombetar del se femijet shqipetar jan mbytur ne lum "per pik te qefit" se ata nuk i ka sulmuar kerkush.Ket perfundim e ka pru pa biseduar me te vetmin femij te mbijetuar.
Pershendetje e ndigjohemi prap.

fjorent

Primus registratum

Po filloj nga lajmi i fundit,arrestimi i gjeneral Lushtakut.Per ju kjo eshte vetem nje lajme i ndegjuar vetem nga shtypi ose televizjonet e huaja,qe per mua gjithmon i japin lajmet vetem per te ber nje lajme senzacional kunder Kosovareve.
Lajmin e kam marre nga gazetat shqiptare dhe duke patur parasysh edhe servilizmin e gazetave shqiptare e kam konfrontuar me burime te tjera.
Po ta kisha marre nga ndonje gazete e huaj do te isha me i sigurt per vertetesine e saj sepse e njoh mire varesine e mediave shqiptare ndaj pushtetit dhe tenderit.
Z. Lushtaku mund te kete qene edhe vete Jezusi ne lufte dhe bravo i qofte, por nese vertetohen akuzat per te cilat eshte arrestuar meriton BURGUN ne rradhe te pare per humbjen e madhe qe i solli kosovareve dhe ne rradhe te dyte per humbjen e jeteve te njerezve ato dite ne Kosove. Perralla te tjera mbi miresite dhe baballekun e disa prej ish luftetareve te UCK nuk i beson me Europa dhe as shqiptaret e pamanipuluar.
E dyta ,une e di rastin e vrasjeve te femijeve serb shume me mir se sa ju e dini,dhe me besoni ne mendjen time e kam gjykuar ate akte kriminel,mirpo une ende nuk kam degjuar se dikush eshte arrestuar per ket raste.Eshte shum lehte te thuhet se ket e kan ber shqipetaret,por eshte shume e rendesishme qe te zbulohen akteret e krimit te dihen se kush jane
Prape me historine se kush e ka bere ti? Sipas kesaj llogjike meqe nuk jane zbuluar autoret e mbytjes se femijeve shqiptare ne Iber, atehere edhe revolta E ORGANIZUAR e shqiptareve del perseri e padrejte sepse sipas llogjikes tende nuk ka ende nje fajtor serb per keta te mbytur. Apo jo???
Po ato plaka serbe perse i mbajne ushtaret e KFOR-it ne fshatrat e tyre?? Apo se i pelqejne ushtaret? Po pse serbet e Kosoves kane nevoje te shkojne te shoqeruar me ushtri per te blere 1 kg qepe ne pazar? Apo se kane nevoje te tregojne se sa te pushtetshem jane.
Justifikime te tilla jane te neveritshme.
Dhe mos u beni bajat duke e cuar diskutimin tek masakrat. E gjithe bota e di masakrat dhe prandaj nderhyri, por edhe FALJA ka kohen e saj, sepse kane kaluar 5 vjet dhe po te ishte se francezet do te urrenin perjete gjermanet Europa e bashkuar ku edhe Kosova deshiron te shkoje nuk do te ndertohej kurre.

Pastaj nuk pajtohem me ate qe dikush e permendi njefar fundamentalizmi islam,d.m.th u permend religjion.Per mua njerz me te dobet jan ata qe bejn keso ndarje fetare,ose ta akuzoj nje fe se eshte me e mir e tjetra me e prapambetur e ku di une ,un i urrej ata njerz.Une jam se pari shqipetar,por rastesisht jam i besimit musliman,sepse kam munde te jem katolik,ortodokas,judist etj,Pra njeher jam shqipetar e pastaj jam i besimit islam.Per mua religjioni eshte gjeja me e thell shpirterore.Prandaj largohuni nga kjo ane.
Kush foli per fondamentalizem islamik ketu? Edhe une jam dakord me ty per kete ceshtje por eja e shpjegoja 500 milion europianeve e 250 milion amerikaneve ne kete moment delikat te botes se kosovaret me djegien e kishave deshironin te digjnin prezencen serbe ne Kosove (perseri krejt e denueshme) dhe jo kishen si objekt kulti. Kur ti te shkosh e t'ja mbushesh mendjen botes per kete gje eja e shkruaj gjera te tilla.

Pastaj kam then se serbet ne kosov po privilegjohen,kjo eshte shum e vertet.Do te pyetni pse?Sepse Serbet ne Kuvendin e Kosoves perfaqesohen me 20% te numrit te pergjitheshem te deputeteve.
Mjere te tille njerez te privilegjuar atehere qe edhe kur shkojne e mbushin nje poc me uje kane nevoje per ushtaret e Kforit per te mos ngrene ndonje plumb nga cekinet shqiptare.
Ne nje gje jam dakord me ty, qe keta serbe jane akoma viktime e nacionalizmit te tyre qe pjeserisht i ben te vuaje edhe sot. Votimi i Sheshelit eshte pune e tyre qe me thene te drejten deri pak kohe me pare ishte ne favor te shqiptareve sepse i thuhej botes se keta serbe jane te pandreqshem edhe pas shume krimeve qe i kane bere shqiptareve. Me futjen e serbeve ne geto dhe HAKMARRJEN PRIMITIVE EDHE NDAJ PLAKAVE E FEMIJEVE te shqiptareve i dhate ne dore nje mjet justifikues origjinal. Votojme Shshelin do thone tani serbet sepse na mbron nga hakmarrja shqiptare dhe do te manipulojne pjeserisht boten. Pastaj kosovaret do ngelen me gisht ne goje e do te kendojne balada mbi viktimizmin e tyre dhe te keqen qe na ka bere bota duke mos pare ku kemi gabuar vete.
Me duket se nje histori te tille e kam degjuar dikur. ESHTE HISTORIA E SHQIPERISE NE SHEKUJ, qe nuk arrin dot te krijoje nje shtet per faj te banoreve te saj, dhe pastaj si shumica e vendeve ballkanike kthehet ne viktimizem duke ja kaluar fajin te tjereve. Historia perseritet, por shqiptaret nuk zene mend.
Dhe per mendimin tim kaq me kete bisede sepse u lodha duke perseritur gjerat qe dikush nuk do t'i shikoje. BENI SI TE DONI NE KOSOVE ASHTU SIC I THEM SHQIPTAREVE TE SHQIPERISE BENI SI TE DONI ME NANOT E BERISHET, MITINGASHET E KONGRESMENET, DHE MOS U ANKONI PASTAJ PER VARFERINE E MIZERIEN QE JUA KA PUSHTUAR.

Mexhide Kycyku

Primus registratum

Ajo që më shtyti të anëtarësohem në këtë Forum është kjo temë sa e qëlluar aq edhe interesante.
Të gjitha shkrimet janë në nivel të lartë dhe sa më shumë njeriu lexon sheh se shkruesit kanë njohuri të lartë për atë që shkruajnë.
Triumfi, Fjorenti, Dua dhe ky emri i fundit paksa i gjatë për ta shkruar drejt, Tananamera.
Nëse njëra palë shkruan nga këndi i masmedias kosovare, tjetra shkruan nga këndi i masmedias evroperëndimore.
Meqë jetoj në Suedi edhe unë zakonisht shkruaj më tepër nga këndi i masmedias evroperëdimore...
Megjithatë këtu dua të theksoj dicka të veqantë pa premisa të masmediave shqiptare apo të huaja.
Dua të diskutoj rreth,
Minoritetit serb në Kosovë dhe ngjarjet e fundit të muajit mars.
Gjithmonë kam qënë që minoriteti serb në Kosovë të mos cytet, të mos ngucet por të tregohemi të civilizuar se kemi ditur dhe dijmë të kultivojmë një bashkëjetesë multikulturale dhe multietnike në Kosovë.
Jam kundër që të kërcënohen plakat serbe dhe fëmijët e pambrojtur qofshin serbë apo shqiptarë.
Unë nuk jam për pajtimin në mes serbëve dhe shqiptarëve.
Unë nuk jam për faljen e krimeve të paramilitarëve dhe militarëve serbë mbi popullatën shqiptare, megjithatë jam kundër ngucjes së minoritetit serb në Kosovë.
Jam kundër hakmarrjes ndaj minoritetit serb, se luftën e kemi bërë bashkë me NATO-n, e nuk e kemi bërë në forcat tona vetanake dhe deshëm s'deshëm duhet taktizuar me mënyrën tjetër të luftës, pra me PUNË që të bëhemi komb e shtet i pavarur.
Unë kam një shoqe kroate dhe ajo me mllef flet kundër minoriteteve serbe.
"Minoritetet serbe duhet sulmuar," - më thotë ajo, "sepse serbët janë hegjemonistë dhe kudo që shkojnë ngulin rrënjë, ushtrojnë hegjemonizmin e tyre dhe ia imponojnë tjerëve varësinë nga Beogradi, tamam siq thoshte Millosheviqi se aty ku jeton qoftë edhe një serb i vetëm do të quhet Serbi".
Sikur të mos ishte kjo lufta tjetër që Europa dhe Amerika janë aq të zëna, pra terrorizmin, unë do të isha për prishjen e kishave dhe manastireve serbe në Kosovë.
Megjithatë e dënoj djegjen e këtyre kulteve fetare sepse shqiptarët i mbajnë sytë kah islamizmi dhe e meritojnë karshillëkun e kishave serbe.
Në anën tjetër kosovarët tregohen të pagdhendur kur nuk i zbardhin kultet etnike të së kaluarës sonë.
Po mëndoj ato ilire dhe arbëreshe...
T'i ruajmë ato, t'i z'bardhim por mos të harrojmë se para konvertimit të shqiptarëve në fenë islame popujt e Ballkanit e kanë luftuar bashkarisht Turqinë.
Nëna e Skënderbeut, Nënë Vojsava ka qënë serbe dhe nacionalizmi dhe feja nuk ka qënë problem në Ballkan.
As në legjendat e Mujos e të Halilit nuk hasim në nacionalizëm dhe shovinizëm në Ballkan.
Kjo cfaqet me Rilindjet Kombëtare-Clirimtare kundër pushtetit turk në Ballkan dhe zhvatjen e viseve shqiptare pasiqë popullata e islamizuar shqiptare vet ka kontribuar duke mbajtur kokën kah Turqia dhe lutur zotit:
"Turk kam le, turk ka me vdekë".
Në janar të këtij viti, një i ri shqiptar shumë i zgjuar këtu në Suedi, e hapi bisedën rreth zonjës Edith Durham dhe shkrimeve të saja se gjoja Edith Durhami e ka ndihmuar shovinizmin serb ku shqiptarët i ka quajtur "turqë te Ballkanit".
Jo thashë unë, nuk është faji i Edith Durhamit që ka shkruar ashtu.
ajo ka shkruar të vërtetën e nxjerrë nga takimet me shqiptarët e asaj kohe.
Shqiptarët e Kosovës janë alfabetë dhe historinë e tyre nuk duan të shohin përtej turqizimit dhe islamizimit të Ballkanit.
Nuk mundet që gjithmonë serbët të kenë ndikuar dhe të ndikojnë ndikojnë në Europë por varet si kanë folur gojët e baballarëve tanë me një gjuhë të turqizuar dhe i kanë sjellë padashur dëm vehtes dhe kombit tonë.
Serbët nuk ndikojnë as sot në Europë dhe pajtohem plotësisht me Fjorentin.
Ai shkruan për shpirtin tim shumë bukur, sepse meqë ka shqiptarë dhi të zgjebosura që nuk kthjellohen t'a tregojnë vehten me punë, aherë është fodullëk të këndojmë këngë siq kemi kënduar gjithmonë kaubojqe ala shqiptarqe:
"Isa Boletini tash ka ardhë
mbanë allti more edhe pushkë të gjatë..."
dhe nga kjo mirret vesh se Lordi i Londrës përpos që e ka kundruar Isa Boletinin si kauboj të Ballkanit, nuk i ka dhënë peshë të madhe pranisë dhe fjalës së tij në Londër.
Apo se mos i ranë pishmanë Fuqitë e Mëdha për ndasinë e tokave shqiptare???!!!
Si sot që ende ankohemi për UNMIK-un dhe nuk e përmirësojmë dot vehten të bëhemi njerëz punëtorë.
Ishte tema interesante dhe shkrimet e Fjorentit që më shtyjnë të shkruajë, se ai shkruan bukur...megjithatë populli shqiptarë të bëhet punëtor dhe mos t'ia merr pakica serbe punën dhe qeverinë para hunde nga dora.
Në anën tjetër habitem me nacionalizmin dhe urrejtjen e shoqes sime kroate kundër pakicave serbe.
Unë nuk guxoj para saj të shprehi asnjë mëndim proserb se ajo nga përvoja e vëndit të saj me serbët e Krajinës dhe Sllavonisë thot se edhe serbët e pafajshëm duhet të provokohen që të mos tolerohet pakica serbe të sundojë mbi shumicën kroate apo shqiptare.
E dini si më tha gjatë trazirave të marsit:
"Përderisa pakica serbe e ndjen vehten të sigurt si pjesë e territorit të Serbisë, ata nuk kanë pse të ngucen dhe provokojnë siq provokojnë shqiptarët.
Janë shqiptarët ata që nuk e kanë statusin e qartë të tyre dhe arma e vetme e tyre është provokimi!
Sllovenia ka më pak banorë se Kosova dhe është shtet i pavarur"- më tha shoqja ime kroate.
"Pse i mohohet kjo gjë Kosovës?"-u rrëmbye ajo.

Qështja më bren se kroatët kanë luftuar në kohën e luftërave ballkanike dhe punojnë në kohë paqe. Luftën e kanë bërë në kohë lufte, e punën në kohë paqe.
UNMIK-kasit vërtetë mund të kenë rroga të majme në kurriz të kosovarëve por neve nuk kemi rrugë tjetër pos të punojmë si nxënësit e varfër e të zellshëm për të nxënë shkollë e dituri, punë e pavarësi, e të mos e përlajmë atdheun tonë më keq se që e përlajnë të huajtë.
Dhe unë mëndoj ndryshe nga shoqja ime kroate, nuk dua të hakmirrem në minoritetin serb.
Hakmarrja është baras me krimet e pushtuesve...
Adem Demaqi nuk ka dashur të shikojë as në vitet e 60-ta e as sot që mllefin e tij duhet ta shpreh kundër shqiptarëve dembelë që zënë pozita në qeveri dhe nuk bëjnë asgjë për popullin tonë e jo të ndërsehet kundër serbëve.
Sakica me bisht i ka fajet e jo pa bisht, se është shqiptari ynë ai që ta bie ujkun në torishtë me dembelinë e tij, se serbët nuk po bëjnë asgjë kundër nesh.

Me respekt Mexhide Kycyku, Halmstad, Suedi.

fjorent

Primus registratum

UNMIK-kasit vërtetë mund të kenë rroga të majme në kurriz të kosovarëve por neve nuk kemi rrugë tjetër pos të punojmë si nxënësit e varfër e të zellshëm për të nxënë shkollë e dituri, punë e pavarësi, e të mos e përlajmë atdheun tonë më keq se që e përlajnë të huajtë.
Kjo eshte e gjitha. Jam shume dakord me ty NAstradam. Ne duhet te punojme dhe vetem te punojme. Kur te huajt te na shikojne duke punuar PUNE TE NDERSHME DHE JO THASE ME DROGE, atehere do te thone: Bravo ju qofte e meritoni pavaresine sepse ky shtet mbeshtet parimet e demokracise dhe te punes te Europes dhe nuk eshte nje vrime e zeze ne Europe. Duke respektuar pakicat do te thone: Bravo ju qofte edhe pse vuajtet u treguat si Mandela ne Afriken e Jugut dhe e meritoni pavaresine.
Per momentin duhet punuar 2 fishi dhe atehere do te fitojme respektin e Europes. Nese do rrime kafeneve te bejme politika alla ballkanase si ne Shqiperi e Kosove do te jemi te pashprese.