U erdhi fundi?

Ariu Kolargol

Primus registratum
U erdhi fundi?

A ka njeri ketu qe mendon se u erdhi fundi Nanos, Berishes, Metes, Leka Zogut, Skender Gjinushit, Milos e gjithe pantallonave te tjera prej doku ish-komunist?
A ka njeri ketu qe mendon se te gjithe jane te diskredituar ne menyra te ndryshme?
A ka jete ne kete planet?

Jo anarkist

Primus registratum
Re: U erdhi fundi?

Natyrisht, e adhmja flet per femijet e tyre, Edi Rama, Bardh Kadilli, Ilir Meta, Erjon Brace, majaftareve...
Ka shume.
Revolucioni e transferon pushtetin, nuk e zevendeson ate. E njejta gje ndodhi edhe ne '91. I erdhi fundi Ramiz Alise per t'i lene vendin grupit te te rinjve, Luan Bregasi, etj.
E popull, popull...
Sa mire eshte mos me votue. Te pakten nuk do te behesh bashkefajtor. Do te jesh thjeshte bashkevuajtes...

Kondrapedali

Kondrapedali

Unë do thoja që më mirë të votosh për asnjërin prej tyre. E mira është të votosh kundër tyre duke e bërë të pavlefshme votën tënde! Kjo tregon që nuk je indiferent e as budalla, thjesht je i veleritur nga këto krijesa që ne i quajmë politikanë (sigurisht nuk hyjnë të gjithë në një thes, siç ka pas thënë gene)!

Dolores

Primus registratum

Po mire cili eshte kunder tyre lind pyetja?...se ato te lidhur jan te gjithe... :idea:

Jo anarkist

Primus registratum

Mire eshte ta dallojme njehere dhe te mos i miratojme, Nese ne shkojme dhe e hedhim voten, atehere i legjitimojme.

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga ZeN:
[qb] Po mire cili eshte kunder tyre lind pyetja?...se ato te lidhur jan te gjithe... :idea: [/qb]
Kundër tyre je ti! Pra mjafton që votën mos t'ja japësh askujt! Një votë e "pavlefshme" nuk është më aq e "pavlefshme" kur ka një shumicë që e aplikon me vetëdije!
shrug.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga Alibaba:
[qb] Po flet per "Asnje nga te mesipermit"? [/qb]
Po flas për atë që s'ja ndjen për asnjërin. Për asnjë nga politikanët apo partitë politike të sotme. Për atë që është i zhgënjyer në kulm nga politika apo nga mungesa e etikës së shqiptarëve. Pra për atë që preferon të mos shkojë në zgjedhje sepse nuk e gjen një person të vlefshëm për të votuar. Një armë më e mirë se abstenimi është përdorimi e zhvlerësimi i votës! Kjo tregon që shqiptarëve i intereson shumë e ardhmja e tyre por kjo e ardhme nuk mund të vijë nga këta politikanë që janë sot në politikën shqiptare!

Dolores

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
Fillimisht postuar nga ZeN:
[qb] Po mire cili eshte kunder tyre lind pyetja?...se ato te lidhur jan te gjithe... :idea: [/qb]
Kundër tyre je ti! Pra mjafton që votën mos t'ja japësh askujt! Një votë e "pavlefshme" nuk është më aq e "pavlefshme" kur ka një shumicë që e aplikon me vetëdije!
shrug.gif
[/qb]
Problemi i abstenimit masiv ka pothuaj te njejtat rezultate me dhenjen e votes se gabuar...vendi ngelet ne vend numero...prape ke anarshi...prape njerez te uritur....ku dolem hic gjekundi....mentaliteti i krimbur edhe injorancia politike nuk eshte se qendron vetem tek kta individ qe kan dal ne krye...eshte nji popull i tere...ndryshimi i shqiptareve ndodh vetem kur ato bien ne kontakt me vend te huaj...sic kemi ndryshuar ti e une e tjetri e tjetri....biles sado qe urrej ta pranoj kete mendoj se me voten e gabuar ecen 1 ml vendi perpara sepse ajeri ndryshon edhe 0.01% e premtimeve zbatohen
shrug.gif

zog

Primus registratum

bravo zen ! siç tha sokrati per nusen e tija (e kishte te shkurter) ndermjet dy te keqijave zgjodha me te voglen.

ndersa une them ne duhet te zgjedhim me te madhin (me te gjatin), zogun.

shqiptaret nuk duhet ti djegin etapat, atyre do tu duhet aristokracia, ngaqe do tu nevojitet rangu, rendi, vendi, struktura, pra shteti, forma me universale e sotmja e perparimit.

ndryshe do te duhej, te ktheheshin ne klan, ne fis, si dikur. per te qene te fisem. per tu bere njerez.

sa me pak demokraci (jo liri he, por pluripartizem) aq me shume ka zhvillim nje shoqeri.

ps; do ta vrasesh nje popull, krijoi atij nje shtet - niçe.

Ani83

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Jo anarkist:
[qb] Natyrisht, e adhmja flet per femijet e tyre, Edi Rama, Bardh Kadilli, Ilir Meta, Erjon Brace, majaftareve...
Ka shume.
Revolucioni e transferon pushtetin, nuk e zevendeson ate. E njejta gje ndodhi edhe ne '91. I erdhi fundi Ramiz Alise per t'i lene vendin grupit te te rinjve, Luan Bregasi, etj.
E popull, popull...
Sa mire eshte mos me votue. Te pakten nuk do te behesh bashkefajtor. Do te jesh thjeshte bashkevuajtes... [/qb]
Ti je i semure se nuk ka mundesi...
E kuptoj zhgenjimin tend, mund te jete shume legjitim, por me parimin qe cdo gje eshte e keqe dhe na e ka me te futme, nuk ndihmon askend; me parimin e helmimit nga larg dhe te qendruarit pasiv, vepron njesoj me "hedh gurin e fsheh doren" dhe besome qe po behesh shume shume bashkefajtor!

P.S. Mos shef gje endrra me mjaftin cdo nate qe e ke futur dhe ne kete tema, pa lidhje

Jo anarkist

Primus registratum

E si eshte kjo pune mo gishto-inatosur... Ne vitin 193, kur u diskutua per nevojen e ndeshkimit te krimeve te kryera gjate kohes se komunizmit, Prof. DR. Sali Berisha deklaroi se nuk mund ta mbeshteste kete ide sepse "te gjithe jemi bashkefajtore dhe bashkevuajtes".
Dhe ne vitin 1997, kur u vendos amnistia per ato qe shkelen ligjin dhe vrane njerez, prape u tha se qenkemi bashkefajtore dhe bashkevuajtes. Besoj se nuk ka nevoje te te kujtoj edhe revolucionin fshatar te '98. Gjithmone qenkemi bashkefajtor...
Kete pune e kam me ndergjegjen time. E dime se kjo puna e demokracise eshte me rotacion dhe se duhet qe zgjedhjet e ardheshme te fitoje patjeter opozita. Por une vete nuk kam nder mend te votoj per te per shkak se nuk jam shume i sigurte nese do te beje ndonje pune me te mire kur te vije ne pushtet. Thjeshte une mund te behem bashkevuajtes, por asnjehere bashkefajtor.
Qarte?!
Sa per ate punen e Majaftit, shife me vemendje fillimin e debatit dhe se kush e hapi temen qe ta kuptosh. Ne ate temen tjeter, akuzuan nja dy debatues te tjere se ishin i njejti njeri.
smash.gif

Jo anarkist

Primus registratum

P.S U erdhi fundi me ngjan me nje term revolucionar. Hapja e temes ngjan thjeshte si lufte brezash, jo si ceshtje parimesh. Kur themi se duhet t'i perzejme nuk kuptojme thjeshte faktin se jane ne mezoburra, apo jo!!!

OROSHI

Primus registratum

Te thuash ose te propagandosh qe te mos votosh per asnjerin nga ata "te nderuarit" e mesiperm,per mua ka kuptimin e:lereni kete shtet edhe nje here ne duart e Nanos,ose:lereni kete popull pa shtet!
Ne nuk kemi ndonje Skenderbe i cili po na vjen nga diku dhe ta votojme!

Detyra e shqiptareve tani per tani eshte qe te :deboje Nanon e kasten e tij nga pushteti!

receli

Primus registratum

parulla "mos votoni as nanon as berishen etj" eshte parull e nanos.
nano e perhap kte psikoz me altoparlant sepse ne vesh u peshperit rraces se vet: degjoni mu-ta, ne oren 6 te mengjezit te tere aty te kutia e votimit. Nano menjefjal e di se do e votojn rraca e idrizave e zhejave e harasaneve.
qellimi i nanos eshte qe rraca tjeter qe nuk e do nanon te urrej dhe berishen e qe ne shport te numrohen vetem vota nanoistesh.

te futesh ne nje kosh si nanon si berishen si gjinushin do te thote se o je qelbanik o shum i trash. mirpo shum i trashi sdi te luaj ne tastjere te kompjuterit.
Pra mbetet versioni pare. harsanet e idrizit jane keta qe shpikin kshu lloj parullash.
ose akoma me poshte, te perdhunuar deri ne kock nga kjo rrace qe nuk kan me karakter per te then qoft njeher nje mendim burreror.

kush eshte shqiptar voton Berishen.
Kush eshte kopuk voton nanon e gjinushin.

Leopardii

Primus registratum

Kush eshte kopuk voton nanon e gjinushin, por edhe ai eshte shqiptar
Kush eshte shqiptar e nuk don te ndyje doren me keto dy klane qe na sollen ne kete pike ,voton per dike tjeter.
shrug.gif

Ani83

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Guri:
[qb] parulla "mos votoni as nanon as berishen etj" eshte parull e nanos.
nano e perhap kte psikoz me altoparlant sepse ne vesh u peshperit rraces se vet: degjoni mu-ta, ne oren 6 te mengjezit te tere aty te kutia e votimit. Nano menjefjal e di se do e votojn rraca e idrizave e zhejave e harasaneve.
qellimi i nanos eshte qe rraca tjeter qe nuk e do nanon te urrej dhe berishen e qe ne shport te numrohen vetem vota nanoistesh.

te futesh ne nje kosh si nanon si berishen si gjinushin do te thote se o je qelbanik o shum i trash. mirpo shum i trashi sdi te luaj ne tastjere te kompjuterit.
Pra mbetet versioni pare. harsanet e idrizit jane keta qe shpikin kshu lloj parullash.
ose akoma me poshte, te perdhunuar deri ne kock nga kjo rrace qe nuk kan me karakter per te then qoft njeher nje mendim burreror.

Kush eshte kopuk voton nanon e gjinushin. [/qb]
Po pse o guri, keshtu mendon te fitosh vota per partine tende te zemres ti?! duke ofenduar ata qe nuk i durojne dot as njerin as tjetrin. Ja o vlla, po ta them une i pari, me thuaj kopuk, me thuaj c'te duash, me thuaj antishqiptar, te trashe, etj, etj, ska rendesi: UNE NUK I DUROJ DOT ME E ME KA ARDH NE MAJE TE HUNDES SI NANO ASHTU DHE BERISHA!!1!11

a M'KUPTOVEEEEEE??????

eshte normale ore, sme ka bere njeri lavazh truri, kete ndjesi ma kane sjelle personalisht te dy ata me qendrimet e veprat e tyre. C'ti bej, nuk i harroj dot piramidat, nuk harroj dot dhunen e ushtruar dhe mungesen e lirise se shtypit e te organizimit, nuk e harroj dot 97-en dhe Berisha po tregon ne cdo shfaqje te tij mediatike qe nuk ka ndryshuar.

C'ti bej, o guri, nga ana tjeter nuk harroj dot as mbledhjen e famshme e te turpshme te KPD se PS, nuk harroj dot arrogancen dhe indiferencen e kryeministrit, nuk harroj dot mungesen e zhvillimit, mungesen e integrimit, premtimet e pafundme ne fushate e te paaritshme gjate mandatit te PS, nuk e duroj dot kete force dhe per 4 vite te tjera, etj etj.

Une kam protesten time NANO IK; BERISHA IK!!!
Na ler rehat te lutem e mos na fyej vetem sepse besimi yt eshte i ndryshem nga i imi

MUHA

Primus registratum

Guri, ti ende nuk qenke kthyer mbi binarët qe Sala i Berishës të ka nxjerrë më 1997
thumbsup.gif