TRANZICIONI SHQIPTAR VAZHDON .......

TRANZICIONI SHQIPTAR VAZHDON .......

Ajo cfare shqiptaret e quajten kalim nga nje gjendje ne nje tjeter, vazhdon. Perballja e te vjetres me te rene, e te shkuares me te ardhmen, injorances me europinizimin, tradicionales me modernen, lirise dhe kushtezimit, vleres dhe antivleres, tezave dhe antitezave, largpamesise dhe dyfytyresise, te vertetes dhe genjeshtres, nderit edhe turpit,etj etj, VAZHDOJNE

(Klikoni ne fund per te pare 0,000000000001% te realitetit)

Gjin Martincani i zbritur nga Lekbibaj ka vrarë, e më pas ka qarë të bijën. Arrestohet nga punonjësit e policisë

Babai vret 21-vjeçaren, u largua tre ditë nga shtëpia

Ardita Bala

TIRANË – Një baba ka qëlluar për vdekje vajzën e tij. Një 21-vjeçare ka mbetur e vrarë në derën e oborrit të shtëpisë, nga dora e njeriut që e solli në jetë. Në emër të kanunit, të nderit të shtëpisë, a të sedrës, një tjetër prind i sapoardhur në Tiranë nga Lekbibaj i Tropojës është kthyer në vrasësin e fëmijës së tij. Mbrëmjen e së hënës, Gjin Martincani ka qëlluar me armë zjarri mbi trupin e vajzës së tij të madhe, Groshes, duke e lënë atë të vdekur. Shkak për këtë krim të tmerrshëm është bërë largimi i vajzës për tre ditë nga shtëpia, veprim ky i patolerueshëm për babanë e katër fëmijëve të tjerë. .......

http://www.shekulli.com.al/index.php?page=shownews&newsID=24843

Odea

Primus registratum
Re: TRANZICIONI SHQIPTAR VAZHDON .......

Cfare mund te them....Jam e befasuar pasi spara lexoj qe cfare po ndodh ne Shqiperi se e di qe te njejtat gjera do degjoj por keto qe po degjoj tani nuk jane aspak qe kam pas degjuar me perpara kur jetoja atje.

Nga njera ane i jap te drejte te atit qe te arrinte deri ne ate pike sa te mendonte ta vriste vajzen me duart e veta por jo ta kryente kete mendim. Me duket i pabesueshem akti i bere nga vete prindi. Aq e paimagjinueshme ose e papranueshme ishte turpi qe vajza kishte tre dite qe nuk ishte kthyer ne shtepi? Ai te pakten ta kishte rrahur dhe jo vrare. Po mundohem te behem sa me realiste se po te filloj te behem idealiste do filloj te shkul floket nga koka nga perdhunimi i te drejtave se asaj vajze.

Nuk e kuptoj, kur do mesojne keta shqiptaret rurale tanet qe sa futen ne rrethinat e urbanizmit, te mundohen ti harrojne icik ato kanunet e tyre se eshte e pashmangshme perplasja me ndryshimin drastik te jeteses dhe mendimit.

Anyway, ngushellimet e mia familjes dhe cdo njeriu tjeter qe justifikon veprimet e te atit.

Odea

Genta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Odea:
[qb] Nga njera ane i jap te drejte te atit. Ai te pakten ta kishte rrahur dhe jo vrare.

Odea [/qb]
Odea me beri shume pershtypje mesazhi yt. Si mund ti japesh te drejte babait? Vajza nuk ishte e vogel por 22 vjece, pra eshte madhore dhe mund te vendosi per jeten e saj. Fakti qe ajo nuk i ka treguar familjes per te dshurin e ka bere per ta mbrojtur, sepse babai i saj ishte kafshe dhe nuk e kuptonte qe ajo si gjithe vajzat e tjera mund te dashurohej dhe te martohej me ate person qe ajo donte dhe jo ate qe prinderit zgjedhin. Si mund ti japesh te drejte babait te RRAHI vajzen 22 vjece? Une jam kunder dhunes qe prinderit ushtrojne ndaj femijve, ajo nuk eshte femije por 22.

Me vjen shume keq per vajzen, por aspak per familjen dhe njerezit rrotull sepse te gjithe jane nje tufe injorantesh te cilet e perkrahen ate cka beri babai.
Ndihem vertete shume keq kur degjoj te tilla lajme nga Shqiperia, duket sikur jetojme ne mesjete.
/pf/images/graemlins/frown.gif :confused: :eek:

Odea

Primus registratum

I jap te drejte bambolina pasi e kuptoj merzitjen e madhe qe i ka shkaktuar si dhe natyren e atij babai dhe patjeter qe ai do behet xhind fare kur vajza te mos ti vije ne shtepi per tre dite dhe kur te kthehet ti thote si pa te keq qe isha me shoqet. Po te kishte qene vajza ime do e kisha mbytur ne dru vetem per faktin qe nuk me tha qe do ikte me shoqerine. Meraku qe do kete pasur prindi gjate ketyre tre diteve eshte teper i madh dhe duhet kuptuar. Mgjth, une nuk ia shfajesova aktin e babait pasi ai ka kryer krim jo mbi femijen e tij por mbi nje njeri.

Odea

Albinos

Primus registratum

Nje familje nga Durresi shiten djalin e tyre tre vjecar per nje televizor. Fatmira Bonjaku dhe burri i saj kishin planifiukuar edhe te shisnin gocen e tyre e posalindur. I shoqi i Fatmiras tani ndodhet ne burg i akuzuar per shitjen e djalit. Rreth 6000 femije jane derguar jashte Shqiperise per te lypur ose per prostitucion.

Albinos

Primus registratum

Korce, 8 vjet burg per perdhunimin e te bijes
Gjykata e Apelit ne Korce vendosi dje te shtoje me tre vjet duke e cuar ne tete, masen e denimit mme burg, per pedofilin Bilbil Dajko nga Korca. Ai akuzohej se kishte kryer marredhenie seksuale te mbetur ne tentative, me vajzen e tij vetem 5-vjece. Per kete veper penale Dajko, ishte denuar me 5 vjet burg nga Gjykata e Faktit. Bilbil Dajko, 41 vjec, me banim ne fshatin Mborje, rreth 2 kilometra larg Korces, ka marre nje denim me te rende nga Gjykata e Apelit pas ankimimit te ceshtjes nga Prokuroria. Dajko, disa dite me pare u denua nga Gjykata e Faktit ne Korce me 5 vjet heqje lirie, nen akuzen "marredhenie seksuale me nje te mitur, te mbetura ne tentative". Dajko u arrestua ne mesin e muajit Dhjetor te vitit te kaluar, pasi u denoncua nga ish-bashkeshortja e tij, Marjana Dajko, se kishte ngacmuar seksualisht vajzen e vet 12 vjecare me inicialet L.D. Vete i akuzuari gjate procesit gjyqesor ka pretenduar se, "ka vepruar nen efektet e pijes alkoolike, por nuk ka abuzuar seksualisht me vajzen e tij 12 vjecare". Pas vendimit te dhene nga Gjykata e Faktit, prokuroria e rrethit te Korces e apeloi denimin, duke e konsideruar ate si te bute ne lidhje me akuzen e ngritur ndaj 41 vjecarit Dajko, dhe Gjykata e Apelit ka vendosur se fundi denimin me tre vjet burgim me teper per prindin e denoncuar se ka tentuar kryerjen e marredhenieve seksuale me vajzen e tij minorene.

Albinos

Primus registratum

Një ngjarje e rrallë ka ndodhur mbrëmë në fshatin Topojan të Elbasanit. Një 26 vjeçare i ka dhënë fund jetës së saj, për një arsye krejt të veçantë. Bukurie Plaka, 26 vjeç nga fshati Topojan, vdiq mbrëmë në spital, pasi kishte përdorur lëndë helmuese për vetëvrasje. 26 vjeçarja vendosi t'i japë fund jetës, sepse djali i saj 5 vjeçar e kishte parë duke puthur bashkëshortin. anjo/ro (News 24/BalkanWeb)

no_way_TuTo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Demi'kuq:
[qb] Një ngjarje e rrallë ka ndodhur mbrëmë në fshatin Topojan të Elbasanit. Një 26 vjeçare i ka dhënë fund jetës së saj, për një arsye krejt të veçantë. Bukurie Plaka, 26 vjeç nga fshati Topojan, vdiq mbrëmë në spital, pasi kishte përdorur lëndë helmuese për vetëvrasje. 26 vjeçarja vendosi t'i japë fund jetës, sepse djali i saj 5 vjeçar e kishte parë duke puthur bashkëshortin. anjo/ro (News 24/BalkanWeb) [/qb]
ik mor mos tall karramelet ti , si eshte e mundur qe njerezit jane kaq Psikopatike :confused:

Genta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Odea:
[qb] I jap te drejte bambolina pasi e kuptoj merzitjen e madhe qe i ka shkaktuar si dhe natyren e atij babai dhe patjeter qe ai do behet xhind fare kur vajza te mos ti vije ne shtepi per tre dite dhe kur te kthehet ti thote si pa te keq qe isha me shoqet. Po te kishte qene vajza ime do e kisha mbytur ne dru vetem per faktin qe nuk me tha qe do ikte me shoqerine. Meraku qe do kete pasur prindi gjate ketyre tre diteve eshte teper i madh dhe duhet kuptuar. Mgjth, une nuk ia shfajesova aktin e babait pasi ai ka kryer krim jo mbi femijen e tij por mbi nje njeri.

Odea [/qb]
Odea jam shume dakort me ty. Prinderit shqetesohen shume per femijen e tyre, aq me teper ne Shqiperi. Por, nqs prinderit do perpiqeshin te kuptonin, pse vajza e tyre i genjen dhe nuk u tregon te verteten, ndoshta nuk do kishte ndodhur kjo. Ne Shqiperi shume te rinj kane te dashur pa i ditur prinderit sepse kane frike tu thone. Dhuna nuk eshte zgjidhje. Po te vinte vajza vone ne shtepi, apo mos te vinte per tre dite, mire do ishte qe te flisje me vajzen dhe te kuptoje shkaqet, pse ajo ka ikur pa thene gje.
Mgjthse kjo do ishte e pamundur me nje prind qe ndjek kanunin
:rolleyes:

arterie

Primus registratum

Megjithese temen e kisha hapur per nje analizim me te gjere dhe ate lajmin e solla vetem si nje hije te zeze qe leshon shi ne vendin tone. Une nuk e kuptoj dot ate qe ai prind ka bere mbi vajzen e tij, dhe aq me shume ata qe arrijne e mbrojne aktin e tij. Cfare eshte kanuni qe duhet mbrojtur? Ku jane vlerat e nderit dhe cfare eshte ai ne te vertete per shoqerine shqiptare? Kush eshte ai qe ka te drejte te marre vendime mbi jeten tuaj, mbeshtetur ne cfaredo kanuni apo nderi? Une nuk ju kuptoj dot.
Perdite po shohim konfrontime idesh te cilat me vjen shume keq por jane te askujt dhe qe jane gjera te trasheguar gojarisht dhe verberisht midis njerezve. Nje perballje e 2004-s me nje periudhe p.e.s. ose me keq me nje kuptim te jetes dhe rregullave te saj qe i perkasin asaj periudhe.
Perplasje grupmoshash, perpalsje mendimesh e vendimesh. Nuk e di, por nje katrahure e vertete qe nuk e di se nga na vjen, por qe jam i ndergjegjshem per nje gje, qe e ka burim tek ne dhe qe jeton cdo dite me ne.