Top të kuq të ping-pongut

Top të kuq të ping-pongut

rd25__76998.jpg

Kur mua më është treguar historia isha shumë i interesuar për të e dëgjuar atë, dhe më është dukur që në fillim shumë interesante e tërheqëse.</p>

Kujdes gjatë leximit, lexoni me detal, dhe pasi ta lexoni çdo rresht, analizojeni me kujdes, sepse ia vlen. Mos kapërceni rreshta apo shkronja, se me të vërtetë automatikisht i humbet kuptimi shkrimit.</p>

Ka rreshta që ju duken të njejtë me disa më lartë, por pikërisht aty mund të jetë fshehtësia.</p>

Atëherë…</p>

Na ishte seç na isht një herë një baba. Ai kishte një djalë. Djali shkonte në shkollë fillore. Djali i tij nuk mësonte në shkollë.
Se nuk mësonte, e bindi të atin e vet, duke kaluar shkollën fillore me zor të madh, dhe me intervenime të mëdha.
I ati nuk dinte se si të ia bënte që djali i tij të mësojë. Kështu, mendoi e mendoi mirë e mirë, gjersa i ra ndër mend një ide. Ai i tha të birit se në rast se ai pranohet me sukses në gjimnaz, ai do i blinte çka të i dojë zemra, çoftë edhe nëse do të duhej të hynte në borgj apo diç e tillë.
Kështu, djali shkon e mëson shumë e shumë, pregadite mirë, dhe në test pranues për shkollë të mesme radhitet si njëri nga nxënësit më të mirë.
I ati krenohet me të vërtetë me të, bën festë, lavdërohet me të birin, e përgëzon, dhe në fund e pyet:
-Biri im. Unë ta dhash një premtim, dhe do të realizojë. Më trego se çka do zemra yte, dhe unë do të ta blejë.
I biri i përgjigjet:
-Baba i dashur. Faleminderit për atë që po bën për mua. Unë dua një top të kuq të ping-pongut.
I ati e dëgjon të birin, shkon në dyqan, e blen topin, dhe i biri ndahet mëse i kënaqur.
Pas kësaj i vjen koha shkollës së mesme. I ati premton përsëri të birit se në rast se do mësojë e do e përfundojë shkollën e mesme, do i blejë çkado që i biri do të kërkoj. I biri mëson shumë, përfundon shkollën e mesme si njëri nga nxënësit më i mirë.
I ati krenohet me të vërtetë me të, bën festë, lavdërohet me të birin, e përgëzon, dhe në fund e pyet:
-Biri im. Unë ta dhash një premtim, dhe do të realizojë. Më trego se çka do zemra yte, dhe unë do të ta blejë.
I biri i përgjigjet:
-Baba i dashur. Faleminderit për atë që po bën për mua. Unë dua një top të kuq të ping-pongut.
Pas kësaj vijnë studimet. I ati i jep premtimin e njejtë në rast se i biri do përfundojë me sukses studimet. I biri mëson, përfundon si është më së miri, dhe vjen koha e realizimit të premtimit.
I biri i përgjigjet:
Më pas vjen koha e punësimit. I ati i thotë të birit se në rast se kryen punën me sukses, do e shpërblejë atë me çkado që të don.
I biri pranon, kryen punën si është më së miri. I ati i thotë:
I biri i përgjigjet:
Kështu i biri i bëri 4 topa të kuq të ping-pongut.
Vjen një ditë, dhe i biri edhepse i ri sëmuret keq në prag të vdekjes. Kur i ati e vëren se i biri është në çastet e fundit të jetës e pyet nga kurioziteti që keni edhe ju:
-Pa më trego bir i dashur, ke pasur mundësinë të zgjedhësh ç’të duash në këtë botë, gjithë ato mundësi, kurse ti ke zgjedhur 4 topa të kuq të ping-pongut. Pse ndodhi kjo, çka të janë dashur topat e ping-pongut.
I biri edhepse vështirë e kishte shumë të nxirrte fjalët tha:
-Baba… Topat e… Ping-Pongut… I kam… Këtu vdes i biri. Historia merr fund.</p>

Ju do pyesnit se ç’dreqin ndodhi me topat e ping-pongut. S’e kam idenë. Di vetëm se nëse e keni lexuar me vëmendje jeni lodhur kot. Ndoshta kjo ishte esenca. Kushedi
icon_biggrin.gif
</p>

Ky artikull eshte marre nga: http://www.trillime.com/?p=317. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.trillime.com/?p=317