Ti dhe te Tjeret

durrsakja

Primus registratum
Ti dhe te Tjeret

Aura nisi kete teme dikur!

Themi se jeta na perket gjithsecilit, por ata...te tjeret...qe here buzeqeshin e here dhunojne i japin forme botes se dikujt!

Ku qendrojne te tjeret per ty?

abs

nuk e di...
Re: Ti dhe te Tjeret

postuar nga Amira:
Aura nisi kete teme dikur!

Themi se jeta na perket gjithsecilit, por ata...te tjeret...qe here buzeqeshin e here dhunojne i japin forme botes se dikujt!

Ku qendrojne te tjeret per ty?

Ne rradhe te pare duhet te dime se ku jemi vete, e nga aty te shohim ku qendrojne te tjeret ne rraport me mua/ty etj.

Bej nje rreth. Ne qender te rrethit je ti, ndersa ne rreth qendrojne njerezit qe marrin pjese ne jeten tende, nga ketu krijohen rrathe te tjere me te ngushte rreth teje simbas teje...
ktu pastaj merr e jep, sic ka thane tano banushi i shkodres /pf/images/graemlins/smile.gif

njeriun duhet ta lumturoje fakti kur eshte ne gjendje t'i japi dikujt/te tjerve diçka nga vetja e vet...

-----------------

qershia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb]

Bej nje rreth. Ne qender te rrethit je ti, ndersa ne rreth qendrojne njerezit qe marrin pjese ne jeten tende, nga ketu krijohen rrathe te tjere me te ngushte rreth teje simbas teje...
ktu pastaj merr e jep, sic ka thane tano banushi i shkodres /pf/images/graemlins/smile.gif

[/qb]
sec me pelqeu ky shembulli me rreth mua
po e coj pak me tutje po pak me ndryshe

rrethi qe krijohet eshte jeta e jone epiqendra e te cilit ngelem ne perhere,
rrathet e tjere jane te tjereve, por kurrsesi keto rrathe nuk mund te jene koncentrike me rrethin tone ( pra te kene te njejeten epiqender)

rrathet e dyte mund te mos kene as nje pike takimi me rrethin tone...

mund te jene tangente me rrethin tone ( pra mund te kene vetem nje pik takimi..)

mund te jene preres...( 2 pika takimi)

mund qe te kemi puthitje vetem per disa km jete perimeter te rrethave...

mundet qe rrathet te puthiten nese i vendosim mbi njeri-tjetrin

them se eshte tamam ne perpjestim te drejte varesia midis pikave te takimit dhe rendesise qe duhet ti perkushtojme egzistences se rrethit tjeter...

Aura

Primus registratum

Une dhe te tjeret jemi nje binom i pandashem qe here shkrihemi me njeri tjetrin, e here kacafytemi si te mos ishim njohur kurre. Bota do te ishte shume e varfer vetem me mua ose me ty. Te tjeret jane nje domosdoshmeri per ekzistencen e gjithesecilit nga ne.
Sartri thoshte se ferri jane te tjeret. Nje humanist mjaft i njohur i shekullit 21 pohon se lumturia mund te arrihet vetem me ndermjetesine e te tjereve, kushdoqofshin ata.
Keshtu qe....

Vis Elbasani

Forumium praecox

Te tjeret jane përrethësia jone. A jemi te zote te jemi prane qendres se rrethit?

Jam kunder te qenit qendra e rrethit, se keshtu do te vuajme perjetesisht nga narcizizmi...

durrsakja

Primus registratum

Kthemi tek "rrethi".

Ka dite qee numeroj cdo veprim qe bejkunder deshires, vetem per hir te dikujt.E natyrshme qe marrje-dhenie eshte bashkeegzistenca e njerzve, por pse behet aq mbytes rrethi e shpesh perplasem larg "qendres"?!
Si nje idiote pyes veten me pas;
Pse?

Vertet qe nuk e gjej dot menyren te ve "kufirin tek thana" ndonjehere.

Mirepres cdo "cekan" apo keshille!

olti

Neo

Une dhe Amira /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Vis Elbasani

Forumium praecox

Malli, psh., eshte prodhim i te tjereve. Na merr malli kur nuk shohim, degjojme apo takojme nje "tjeter" qe e kemi njohur me pare.

Psh., mua me ka marre malli disi per Aurën...

Vis Elbasani

Forumium praecox

Nice mendon:

Jo në mënyrën se si një shpirt i afrohet një tjetri por në mënyrën sesi i largohet e njoh unë afrinë dhe ngjashmërinë me tjetrin.

(Nga “Udhëtari dhe hija e tij”, Fridrih Niçe)

P.S."Ku eshte Aura?" /pf/images/graemlins/smile.gif

Petroninsja

Primus registratum

Ku qendrojne te tjeret per mua?
Ata jane prane meje, qofshin te cdo forme te cdo natyre, influencojne tek ajo qe jam une sot, cmendoj dhe si veproj.. Sdo i vija poshte kembeve te mija sepse nje mendim i tyre tregon dhe mbase dhe ndihmon ne ate qe do jem une neser, ajo qe e konsideroj me te madherishme eshte vendosja e vetes ne nje shkalle te respektueshme dhe mos ti shkel njeriu ne kallo as mos me shkelin. Do pelqeja paqen me kedo, dhe ti pranoja te barabarte ndaj vetvetes.... aty qendrojne te tjeret per mua...

Odea

Primus registratum

Une jam ketu, te tjeret jane atje.
Nganjehere te tjeret jane ketu me mua, nganjehere jo, kshu qe...gjejeni ju ku jane...lol

Ok, ti le menjane shakate dhe ti kthehem seriozitetit. Une ne boten time jam qendra pasi gjithcka qe bej eshte per mua fillimisht dhe me pas per te tjeret. Radha e veprimeve sipas meje eshte kjo: une, njerezit qe dua me shume, ata qe dua me pak, te saponjohurit, te mospelqyerit, dhe te urryerit. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Odea :rolleyes:

gangsterja

Primus registratum
Normal qe jeta eshte e jona,por puna eshte se nuk na lene rehat te tjeret duke kontrolluar gjithshka qe ne kemi dhe na bejne me shume nervoze.Edhe une kam te drejten te jetoj,shume here me gjykojne se qendroj e mbyllur ne nje dhome te mbuluar nga errresira,dhe vetmia sepse nuk dua zhurme,dhe jam me e qete atehere,per te kujtuar momentet dhe te marr vendime per veten time.

F

fabio007

Guest

sec me pelqeu ky shembulli me rreth mua
po e coj pak me tutje po pak me ndryshe

rrethi qe krijohet eshte jeta e jone epiqendra e te cilit ngelem ne perhere,
rrathet e tjere jane te tjereve, por kurrsesi keto rrathe nuk mund te jene koncentrike me rrethin tone ( pra te kene te njejeten epiqender)

rrathet e dyte mund te mos kene as nje pike takimi me rrethin tone...

mund te jene tangente me rrethin tone ( pra mund te kene vetem nje pik takimi..)

mund te jene preres...( 2 pika takimi)

mund qe te kemi puthitje vetem per disa km jete perimeter te rrethave...

mundet qe rrathet te puthiten nese i vendosim mbi njeri-tjetrin

them se eshte tamam ne perpjestim te drejte varesia midis pikave te takimit dhe rendesise qe duhet ti perkushtojme egzistences se rrethit tjeter...

joetisti_

Locus omnem
Varet. Ka raste kur jane inekzistent. Ka raste kur jane pjese e gjithe lumturise sime. Ka raste kur jane bezdia ime me e madhe. Ka raste kur i dua prane edhe kur bezdisin. Por deshiren e kam te jem une vete ndihme per te gjithe, aty ku kam mundesi.