Kjo eshte thjesht nje hyrje per ata qe duan te bisedojne rreth kesaj teorie qe personalisht me pelqen.
Kohet e fundit kam lexuar ne lidhje me kete edhe e gjej shume interesante si histori.
Nqs dikush nga ju ka lexuar rreth saj le te thote dicka.
Okey dokey Dreamer.
Po sikur te martojme te dyja teorite cfare do te thoje? Mua me duket e njejta gje. Ne qofte se ne jemi brenda "firmament" atehere ky i fundit eshte edhe siperfaqja e jashtme e TOKES mbi te cilen mund te jetojne njerez te cilet i perkasin epokave te tjera. Te kohes se ardhshme. Ne nuk mund t'i shikojme per arsye se n'a ndan KOHA. Ata qe jetojne mbi kete siperfaqe jane po aq te matershem sa ne POR pa frike mund te them edhe me te matershem se ne. Duke ditur qe ne jemi ne oren e Kronus i cili eshte Zoti i KOHES atehere sipas kesaj teorie te gjitha epokat dhe kohrat jetojne pikerisht ne kete moment.
Si perfundim ajo teori e cila e mendon universin si nje HOLOGRAM nuk eshte gje jeter vecse ekzistenca e te gjitha kohrave dhe jeteve qe jetojne ne to, pikerisht ne kete MOMENT. Sipas kesaj teorie im ate nuk ka vdekur dhe jeton ne kohen e tij, po keshtu edhe Zeusi, po keshtu edhe cdo gje qe ka ekzistuar dhe do te ekzistoje ne te ardhmen.
Ne qofte se ne luajme me gjera te cilat nuk i njohim ne mund te veme ne rrezik njerez te cile jetojne mbi NE ne nje kohe tjeter. Ne qofte se ne shkaktojme nje termet, atehere te gjitha shtresat siper nesh do te bien. Ndoshta tragjedia me e madhe eshte e tyrja se sa e jona.
Megjithate, ne qofte se kjo e ardhme eshte e ndertuar ne baza te dobeta dhe PAZOT atehere me kete perspektive ne mendje, eshte me mire qe cdo gje te mbaroje POR me sa me pak deme njerezore.
Ne qofte se une ndjej termet dhe nuk shoh carje atehere mund te jene forca tavanore ose te mesiperme te cilat mund te bien si copeza "qielli" ne objekte te caktura.
Cfare mendimi ke dreamer?!
El