Testo qytetarizmin tend!

Gigo

Primus registratum
Re: Testo qytetarizmin tend!

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
Fillimisht postuar nga Gigo:
[qb] Me thuaj pak, cfare do te beje ne kete rast: Nje shoku yt i ngushte (ose nje kusheriri yt) ben dicka qe ti mendon se eshte e dyshimte nga ana ligjore. (Mos harro, eshte shoku yt i ngushte ose kusheriri!) Ti nuk flet, nuk i thua gje dhe nuk e denancon. Pas dy ditesh merr vesh ose thjesht e kupton vete qe ajo qe ka bere ai ka bere qe rreth 100 njerez te ndryshem perfshi te pasur, te varfer, te rinj, pleq, kane humbur nje pjese te asistences shteterore (ne forme asistence sociale, burse, kredie per biznes, asistence mjekesore, etj) qe merrnin me pare. Cfare do te beje? Ju lutem pergjigje sa me te shkurtra dhe te prera, jo me dredhje dhe nga Kina. Shume nga ju, sidomos ata te politikes po dhe ca te tjere bejne si te kulluar. Hajt pra, je qytetar i ndershem apo ...? [/qb]
o gigo gjeje pjesen qe te mungon se do ta kesh ke shqiptarizmi ...

ashtu si thu ti i bie te vjedhesh shtetin dhe shteti do kete pare e njerzit sdo te ngelin pa ato assistenca..

qe te shikosh qytetarin e ndershem beji nje pyetje te ndershme mbi moralin dhe shoqerine .. [/qb]
Pse kjo pyetje nuk ishte per moralin dhe shoqerine sipas teje? Cfare eshte morali dhe shoqeria per ty? Ik lexo ca para se te na thuash ndonje "perlë" ketu.

soni2

Primus registratum

as mundimin nuk e more ta besh pyetjen pak me te drejte moralisht sepse mud te kuptohet si te doje robi

o gigo ate ik lexoje do e zbatoj se robi mso gjithmone :book:

por mos harro ajo vlen edhe per ty !!!! :thumbsup: :book:

morali tek shoqeria eshte ne baze te raportit qe robt i venosin dhe ne dukemi se skemi te nejtin moral :goofy:

S6T6N6

Forumium maestatis

vallahi po te merrsha vesht se nonjoni do bote ndonje pisllik :idea: do ti boja shantazh duke i kerku gjysmen time :lol:

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] vallahi po te merrsha vesht se nonjoni do bote ndonje pisllik :idea: do ti boja shantazh duke i kerku gjysmen time :lol: [/qb]
:devil: une kisha per ta shajt

"po ti mor qelbesire pse sme tregove te kisha ardh ene une" :lol:

S6T6N6

Forumium maestatis

jo mer jo! le te hikte ai vete e ta bente krimin... une desha pjesen time ne cash :lol:

Gigo

Primus registratum

Me sa shoh vetem pak vetave jua mban ta thone troc ate qe mendojne. Te tjeret e marrin gjoja me shaka se s'ua mban te flasin seriozisht. He more thojani vetes troc qe jeni plehra pse keni frike!
Une per vete mbase edhe nuk do e denoncoja dhe kjo sigurisht nuk eshte gje e mire. Po nuk do ia varja me. Nuk do beja me asgje me te, do e menjanoja avash-avash dhe mbase do ta kuptonte vete. Nqs te tere do te benin keshtu atehere shoqeria do kishte me pak njerez te tille. Po fatkeqesisht mendoj se shumica e shqipove jane plehra, njesoj si ketu ne albforum. E keni menduar ndonjehere pse te ju mbizoteron respekti per hajdutin, per shkathtesine per te vjedhur, per te mashtruar me qellim fitimin. Asnje nuk ka respekt per njeriun qe punon relativisht ndershmerisht. Me vjen per te vjelle kur e mendoj. Sigurisht do dalin "bukuroshët" qe do me thone se nuk fiton asgje me pune te ndershme etj. shpifesira te tilla qe degjohen perdite rrugeve dhe qe s'jane fare te verteta. Une njoh njerez te ndershem po fatkeqesisht numerohen me gishta. Po edhe sikur te mos kishte do iu thosha "bukuroshëve": Nqs nuk fillon njeri te jete i ndershem atehere si do behet do zhyteni te gjithe ne llum? Ca e meritojne llumin ne fakt.

S6T6N6

Forumium maestatis

ndershmeria paguhet gigo /pf/images/graemlins/wink.gif une po flitja seriozisht kur kerkoja gjysmen :shrug: me i ndershem se kaq :angel:

true confidental

Forumium maestatis

[qb] Me sa shoh vetem pak vetave jua mban ta thone troc ate qe mendojne. Te tjeret e marrin gjoja me shaka se s'ua mban te flasin seriozisht. He more thojani vetes troc qe jeni plehra pse keni frike! [/qb]
Hipotezon gabim, me e mundshmja eshte qe tema seshte interesante apo e trajtuar jo qarte ,si rrjedhim te le ne pozita indiferente .......

[qb]
Une per vete mbase edhe nuk do e denoncoja dhe kjo sigurisht nuk eshte gje e mire. Po nuk do ia varja me.

Ku ishte morali i fabules??????, ti po i bashkohesh grupit qe te atribon edhe ty emrin indiferent /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pjesa tjeter e postit ka kaluar ne banalitet gjykimi, sia vlen te harxhoj kohe me te ...sidoqofte me kujtove babin tim, edhe ai te tille referate ben /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

Gigo or trim,mos dil ne konkluzione se ja vure dhe vetes epitetin "pleher".
Une nuk e di se c'fare do te beja sepse dhe praktikisht ne jete nuk jam hasur me te tilla episode .
Ne rutinen e dites ti mund te jesh lepuri dhe ne nje moment behesh luani,vetem nje moment,dhe ja ku e tregove veten tende.
Vlen kjo?
Mendoj se ti nuk je i sinqerte kur tregon se si do te veproje!,pse?,na ka treguar jeta!,faktori vend,kohe,rrethana etc mund te na beje te mendojme ndryshe dhe kjo vec per nje moment.
Morali i fabules....?
Shendet.

Le_Routard

Forumium maestatis

Une do i thosha bravo qe i vodhe te pasurve, se pjesa me e madhe e tyre e kane vene pasurin duke vjedhur, e nuk do ja falja kurr po ti vidhte te varferve.

Me i llaf do i thoja, nga ata paret qe vodhe mbaj i pjese per vete, tjetren jepua atyre te varferve dhe po s'ja dhe do te denoncoj!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ArieL:
[qb]
[qb] Me sa shoh vetem pak vetave jua mban ta thone troc ate qe mendojne. Te tjeret e marrin gjoja me shaka se s'ua mban te flasin seriozisht. He more thojani vetes troc qe jeni plehra pse keni frike!

Hipotezon gabim, me e mundshmja eshte qe tema seshte interesante apo e trajtuar jo qarte ,si rrjedhim te le ne pozita indiferente .......[/qb]
[qb]
Une per vete mbase edhe nuk do e denoncoja dhe kjo sigurisht nuk eshte gje e mire. Po nuk do ia varja me.

Ku ishte morali i fabules??????, ti po i bashkohesh grupit qe te atribon edhe ty emrin indiferent /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pjesa tjeter e postit ka kaluar ne banalitet gjykimi, sia vlen te harxhoj kohe me te ...sidoqofte me kujtove babin tim, edhe ai te tille referate ben /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Falemnderit per "komplimentet" per temen, por, sic e shikon, tema eshte aq aktive sa te terhoqi dhe ty ti pergjigjeshe.

Ti e dashur, ke lexuar vetem postin tim? I ke lexuar postet e tjera? I ke krahasuar me timin? E shikon se cfare thone? Te tjeret thone do i merrja gjysmen se e kam kusheri ose shokut do i thosha me jep gjysmen se te denoncova! Po i atribuohem grupit "indiferenca"? Ku eshte ky grup moj se s'po e shoh?

Meqe me paske marre qendrim "aktiv" :thumbsup: pse nuk ke dhene mendimin tend? Apo se "keshtu flet babi" dhe ai s'mund te kete te drejte. Ti me kujton nje adoleshente snobe se adoleshentet nuk i durojne dot prinderit e tyre. Adoleshentet dhe femijet kerkojne moral fabule. Kjo s'eshte fabul, ky ketu eshte realitet qe vret, po per "adolet" gjithcka duhet te jete perralle mbi re :angel: . Kur them do e menjanoja ate tjetrin, e kam fjalen do i jepja te kuptonte me nje menyre apo nje tjeter se nuk i aprovoja veprimet e tij. Po meqe "adolet" duan ti bejne ose ti thone gjerat :smash: COPË nuk do te thote qe eshte menyra me e mire.

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Gigo or trim,mos dil ne konkluzione se ja vure dhe vetes epitetin "pleher".
Une nuk e di se c'fare do te beja sepse dhe praktikisht ne jete nuk jam hasur me te tilla episode .
Ne rutinen e dites ti mund te jesh lepuri dhe ne nje moment behesh luani,vetem nje moment,dhe ja ku e tregove veten tende.
Vlen kjo?
Mendoj se ti nuk je i sinqerte kur tregon se si do te veproje!,pse?,na ka treguar jeta!,faktori vend,kohe,rrethana etc mund te na beje te mendojme ndryshe dhe kjo vec per nje moment.
Morali i fabules....?
Shendet. [/qb]
Lexo pak ate qe i kam thene Ariel-es me lart se sherben si pergjigje dhe per ty dhe mbase kupton ndonje gje :smash: .
Kur te te forcohet me shume llogjika e thjeshte dhe argumenti i bazuar diku, kthehu se flasim prape. :thumbsup:

FUNLOVINCRIMINAL

Primus registratum

Per mendimin tim kjo teme nuk ka 1 pergjigje te prere....sic thoni ju mvaret nga situata juaj mbi te gjitha dhe momenti,se i bie shume naive kjo teme po ju harruat at qe vjedhin do vine tju tregojne juve!!!!! Ujku qimen e nderron por zakonin se harron a ju kujton gje kjo shprehje

true confidental

Forumium maestatis

[qb] Falemnderit per "komplimentet" per temen, por, sic e shikon, tema eshte aq aktive sa te terhoqi dhe ty ti pergjigjeshe.

Ti e dashur, ke lexuar vetem postin tim? I ke lexuar postet e tjera? I ke krahasuar me timin? E shikon se cfare thone? Te tjeret thone do i merrja gjysmen se e kam kusheri ose shokut do i thosha me jep gjysmen se te denoncova! Po i atribuohem grupit "indiferenca"? Ku eshte ky grup moj se s'po e shoh?

Meqe me paske marre qendrim "aktiv" :thumbsup: pse nuk ke dhene mendimin tend? Apo se "keshtu flet babi" dhe ai s'mund te kete te drejte. Ti me kujton nje adoleshente snobe se adoleshentet nuk i durojne dot prinderit e tyre. Adoleshentet dhe femijet kerkojne moral fabule. Kjo s'eshte fabul, ky ketu eshte realitet qe vret, po per "adolet" gjithcka duhet te jete perralle mbi re :angel: . Kur them do e menjanoja ate tjetrin, e kam fjalen do i jepja te kuptonte me nje menyre apo nje tjeter se nuk i aprovoja veprimet e tij. Po meqe "adolet" duan ti bejne ose ti thone gjerat :smash: COPË nuk do te thote qe eshte menyra me e mire. [/qb]
Me thene te drejten sme terhoqi tema po gjykimi yt mbi te tjeret . Para se te jepet nje rude opinion per shumicen , duhet te dish kujt i drejtohesh …cfare te ben ty te afte per te vene te tilla epitete … dhe njekohesisht ti lesh te tjeret te te gjykojne edhe ty /pf/images/graemlins/wink.gif

Komentet skane vlere persa kohe nuk ndermeren veprime per te ndryshuar situaten , edhe komenti yt ishte i tille duke e lene veten te paafte per te ndermare dicka thelbesore. Fakti qe e perjashton dike nga rrethi yt, seshte ndonje humbje per tjetrin, edhe nese ia ve ne dukje gabimin ai nuk e merr ne considerate duke e pare thjesht si nje perspective tenden., por ai qe perfiton ne kete mes je vetem ti pasi te duket Vetvetja me e Mire qe ke vepruar keshtu, por sben asgje per te ndryshuar realitetin ..

Sa per postimet e shumices, ndonjehere ajo qe mendohet vertet eshte e ndryshme nga ajo qe shkruhet apo qe mund te ndodhe realisht , sepse njerezit ne kohet qe jetojme kane tendencen te mos hiqen shume te ndershem edhe kur jane ne te vertete te tille, ndonjehere bejne edhe shaka pasi eshte e veshtire te jesh objectiv mbi nje situate qe hipotezohet e ku sje ndodhur me pare , a ndoshta njerezit gjejne shembuj te tjere ku mund te testojne qytetarine e tyre /pf/images/graemlins/laugh.gif

Adoloshenca ..ohhh , me mungon paksa ajo kohe kur shifja edhe endra me sy hap ( gjithsesi e ndiej veten me fat pasi i kam bere realitet )…
hmmmmm tani shoh te tjera endrra …shkruaj edhe ne forum kur kam kohe te lire si tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Keshtu Gigo, te uroj te mbetesh nje qytetar i mire per veten e shoqerine /pf/images/graemlins/laugh.gif .... pacim sa me shume te tille perreth /pf/images/graemlins/smile.gif

marina s.

Forumium maestatis

[qb] Me sa shoh vetem pak vetave jua mban ta thone troc ate qe mendojne. Te tjeret e marrin gjoja me shaka se s'ua mban te flasin seriozisht. He more thojani vetes troc qe jeni plehra pse keni frike!
Une per vete mbase edhe nuk do e denoncoja dhe kjo sigurisht nuk eshte gje e mire. Po nuk do ia varja me. Nuk do beja me asgje me te, do e menjanoja avash-avash dhe mbase do ta kuptonte vete. Nqs te tere do te benin keshtu atehere shoqeria do kishte me pak njerez te tille. Po fatkeqesisht mendoj se shumica e shqipove jane plehra, njesoj si ketu ne albforum. E keni menduar ndonjehere pse te ju mbizoteron respekti per hajdutin, per shkathtesine per te vjedhur, per te mashtruar me qellim fitimin. Asnje nuk ka respekt per njeriun qe punon relativisht ndershmerisht. Me vjen per te vjelle kur e mendoj. Sigurisht do dalin "bukuroshët" qe do me thone se nuk fiton asgje me pune te ndershme etj. shpifesira te tilla qe degjohen perdite rrugeve dhe qe s'jane fare te verteta. Une njoh njerez te ndershem po fatkeqesisht numerohen me gishta. Po edhe sikur te mos kishte do iu thosha "bukuroshëve": Nqs nuk fillon njeri te jete i ndershem atehere si do behet do zhyteni te gjithe ne llum? Ca e meritojne llumin ne fakt. [/qb]
shqiptaret kane nje shprehje:sinqeriteti eshte virtyt i budallait.
fjala sinqeritet,ne ke te shprehje,i referohet te qenurit naive,i padjallezuar,i prirur per te mos marre pothuajse asgje per keq,i prirur per t'i besuar pothuajse te gjithe personave me te cilet ke te besh,te qenurit i urte.i edukuar te respektosh te tjeret me te vertete.
pra me pak fjale nje njeri prej se mbari eshte budalla.aq i mbeshtetur eshte ky koncept ne shoqerine shqiptare sa edhe ata njerez qe jane te "paster" detyrohen te ndryshojne per keq vetem qe te fitojne respektin e te tjereve.
nuk me vjen mire ta pranoj por,ne shqiperi,nese je i prirur per shenjtanlliqe,nese mer neper kembe njerez te urte,te edukuar, te quajne te zgjuar,te shkathet dhe te denje per respekt.(dhe ti pret nga nje shoqeri e tille te dalin njerez te qyteteruar?!)kjo gje ndodh edhe ne shtete te tjera kryesisht ne shtresat e uleta te shoqerise.
kurse ne ne shqiperi nuk kemi dallime klasash ne lidhje me opinionin mbi "sinqeritetin"...per nje here jane te gjithe dakord per diçka. ncncnc :smash:

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fujiko:
[qb] Tre plehra:

Kam nje avantazh te dukshem ndaj kusheririt, eshte detyra ime qytetare te perfitoj. Them 'detyre' pasi, duke perfituar ne kete rast:
a) Bej interesin tim (detyre mbi detyrat);
b) Ne nje fare menyre zbatoj moralin qytetar, nuk lejoj qe mashtruesit nr.1 (kusheririt) t'i shkoje plotesisht ne bark fruti i mashtrimit; /pf/images/graemlins/laugh.gif
c) jam asnjanes ne lidhje me viktimat (pensionistet, studentet, etj.) te cilet dihet qe gjithsesi jane te destinuar per flijim ne kete mes.
:sleep: [/qb]
Fujiko, bravo per sensin e humorit dhe vetesarkazmen qe ke. Kam qeshur me lot me ato Tre Plehrat..... :lol: :lol: :lol:

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Connaissance:
[qb]
[qb] .....te ju mbizoteron respekti per hajdutin, per shkathtesine per te vjedhur, per te mashtruar me qellim fitimin. Asnje nuk ka respekt per njeriun qe punon relativisht ndershmerisht.
Me vjen per te vjelle kur e mendoj. Sigurisht do dalin "bukuroshët" qe do me thone se nuk fiton asgje me pune te ndershme etj. shpifesira te tilla qe degjohen perdite rrugeve dhe qe s'jane fare te verteta.
shqiptaret kane nje shprehje:sinqeriteti eshte virtyt i budallait.
fjala sinqeritet,ne ke te shprehje,i referohet te qenurit naive,i padjallezuar,i prirur per te mos marre pothuajse asgje per keq,i prirur per t'i besuar pothuajse te gjithe personave me te cilet ke te besh,te qenurit i urte.i edukuar te respektosh te tjeret me te vertete.

pra me pak fjale nje njeri prej se mbari eshte budalla.
aq i mbeshtetur eshte ky koncept ne shoqerine shqiptare sa edhe ata njerez qe jane te "paster" detyrohen te ndryshojne per keq vetem qe te fitojne respektin e te tjereve.
nuk me vjen mire ta pranoj por,ne shqiperi,nese je i prirur per shenjtanlliqe,nese mer neper kembe njerez te urte,te edukuar, te quajne te zgjuar,te shkathet dhe te denje per respekt.(dhe ti pret nga nje shoqeri e tille te dalin njerez te qyteteruar?!)
kjo gje ndodh edhe ne shtete te tjera kryesisht ne shtresat e uleta te shoqerise.
ncncnc :smash: [/qb]
Fatkeqesisht, ke aq te drejte.... :cry: