Testo qytetarizmin tend!

Gigo

Primus registratum
Testo qytetarizmin tend!

Me thuaj pak, cfare do te beje ne kete rast: Nje shoku yt i ngushte (ose nje kusheriri yt) ben dicka qe ti mendon se eshte e dyshimte nga ana ligjore. (Mos harro, eshte shoku yt i ngushte ose kusheriri!) Ti nuk flet, nuk i thua gje dhe nuk e denancon. Pas dy ditesh merr vesh ose thjesht e kupton vete qe ajo qe ka bere ai ka bere qe rreth 100 njerez te ndryshem perfshi te pasur, te varfer, te rinj, pleq, kane humbur nje pjese te asistences shteterore (ne forme asistence sociale, burse, kredie per biznes, asistence mjekesore, etj) qe merrnin me pare. Cfare do te beje? Ju lutem pergjigje sa me te shkurtra dhe te prera, jo me dredhje dhe nga Kina. Shume nga ju, sidomos ata te politikes po dhe ca te tjere bejne si te kulluar. Hajt pra, je qytetar i ndershem apo ...?

Guest
Re: Testo qytetarizmin tend!

Lerja Zotit ta gjykoje.
pëst.. E pa Komunistat e Enverit fundja jane edhe ata 100 vetat e tjere bashke me ti dhe shokun yt.
Fundja ata e meritojne. Mos e denonco se do e dekorojne.

Guest

Mua personalisht nuk do me interesonte fare pasi une kam jeten time.

marina s.

Forumium maestatis

nese ne momentin qe do ta merja vesht se ç'ka bere ai person do te mbizoteronte inati,mund edhe te arrij ta denoncoj pa e vrare mendjen fare e pastaj t'i them ik p***u(nje njeri i tille,pa zemer,nuk mund te mbahet per mik).nese do te qendroja gjakftohte(kjo do te ndodhte vetem nese do te kisha nje problem aq te madh sa te mos me interesonte as baba im)...nuk e di si do te veproja;nund edhe te tregohem krejtesisht indiferente,amà ate rob s'do doja ta shikoja më me sy. :shrug:

ladouce2005

Primus registratum

patjeter qe nuk do rrija indiferente, por nese s'do mund t'a bindja kusheririn/mikun per te kunderten, dhe mund t'a denoncoja...
nuk them dot gje te sakte, pa e jetuar (larg qofte) nje situate te tille apo te ngjashme.
qellon te reagojme shume me ndryshe nga c'pretendonim, ne disa situata :shrug:

Admir

Forumium maestatis

E cfare eshte me e larte dhe e lavdishme se te qenit i moralshem?! Asgje nuk duhet ta kompromentoje te verteten dhe te drejten. Pyetja qe secili duhet ti beje vetes para se te marre nje te tille vendim eshte: A mund konsiderohet pergjigjja/veprimi im/e ndaj x situate si pergjigje/veprim universal/e? Kantizm, cdo gje tjeter eshte egoiste.

D-J

Forumium maestatis

un do ta pysja si e boni

po qe se bohet kollaj dhe nuk kapesh do ta bojsha dhe une /pf/images/graemlins/laugh.gif

po ishte sa ka varferu te pasurit me te lumte do i thoja, "cdo prone eshte vjedhje"

po qe se osht me siklete do i thojsha kujdes her tjeter se do ta hash /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

se harrova

po ta kem pak te larget do i thoja me jep mu gjysmat se te denoncova

po ta kem te aferm do tja haja zemren me te mire dhe do mi jepte vete /pf/images/graemlins/laugh.gif

Gigo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] se harrova

po ta kem pak te larget do i thoja me jep mu gjysmat se te denoncova

po ta kem te aferm do tja haja zemren me te mire dhe do mi jepte vete /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Me paret e atyre qe jane semure, apo me ato te pensionistave do besh hajer ti

<font color="red">Pa komente ofenduese te lutem, nuk jemi ne gjyq ketu! </font>

jula

Primus registratum

Tre plehra:

Kam nje avantazh te dukshem ndaj kusheririt, eshte detyra ime qytetare te perfitoj. Them 'detyre' pasi, duke perfituar ne kete rast:
a) Bej interesin tim (detyre mbi detyrat);
b) Ne nje fare menyre zbatoj moralin qytetar, nuk lejoj qe mashtruesit nr.1 (kusheririt) t'i shkoje plotesisht ne bark fruti i mashtrimit; /pf/images/graemlins/laugh.gif
c) jam asnjanes ne lidhje me viktimat (pensionistet, studentet, etj.) te cilet dihet qe gjithsesi jane te destinuar per flijim ne kete mes.

Natyrisht do te ishte mire qe: kusheriri te kishte brejtje ndergjegjeje dhe te ofrohej vete sapo ta zbuloja, pra te mos beja shantazh; te mos na kapnin; nese do na kapnin te silleshim me perpikmeri jo sipas 'dilemes se te burgosurit' dhe te evitonim ekuilibrin e te c'ekuilibruarit Nash... :sleep:

Arjola

Primus registratum

une do e merrja e doe pyesja me te mire dhe te bute ta kam fjalen, nese e ka bere ai nje gje te tille. Shoku im i ngushte ose kusheriri im jam e sigurt qe me ne fund do me tregonte te verteten, si rrjedhoje nese ai e kishte bere, prape me te mire do ti thonja ti kthente mbrapsht, nese jo atehere do t'i kerrkonja falje per gjykimin e padrejte.
xx

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gigo:
[qb] Me thuaj pak, cfare do te beje ne kete rast: Nje shoku yt i ngushte (ose nje kusheriri yt) ben dicka qe ti mendon se eshte e dyshimte nga ana ligjore. (Mos harro, eshte shoku yt i ngushte ose kusheriri!) Ti nuk flet, nuk i thua gje dhe nuk e denancon. Pas dy ditesh merr vesh ose thjesht e kupton vete qe ajo qe ka bere ai ka bere qe rreth 100 njerez te ndryshem perfshi te pasur, te varfer, te rinj, pleq, kane humbur nje pjese te asistences shteterore (ne forme asistence sociale, burse, kredie per biznes, asistence mjekesore, etj) qe merrnin me pare. Cfare do te beje? Ju lutem pergjigje sa me te shkurtra dhe te prera, jo me dredhje dhe nga Kina. Shume nga ju, sidomos ata te politikes po dhe ca te tjere bejne si te kulluar. Hajt pra, je qytetar i ndershem apo ...? [/qb]
o gigo gjeje pjesen qe te mungon se do ta kesh ke shqiptarizmi ...

ashtu si thu ti i bie te vjedhesh shtetin dhe shteti do kete pare e njerzit sdo te ngelin pa ato assistenca..

qe te shikosh qytetarin e ndershem beji nje pyetje te ndershme mbi moralin dhe shoqerine ..

Albert Zylyftari

Primus registratum

Hekuri rrifet sa eshte i nxehte.
Ne duhet ta denoncojme shokun dhe kushuririn qe ne fillim se ai po perfiton nga paret tona.
Ne shqiperi njerzit jane indiferent ndaj atyre qe vjedhin.Eshte i vetmi vend ne bote ku leku pa djerse quhet i paster dhe i merituar.
Ne duhet te tregojme me gishta te gjithe te korruptuarit,vetem keshtu mund te bejme hajer.

jimmy84

Primus registratum

He he he. Une do i beja presion psikologjik derisa te merrja "racionin" tim. (rreth 50%) Perse ta denoncoja? Me kete une do humbja respektin dhe dashurine e nje kusheriri, do beja qe te fitonin para ca plehra vsi gjykatesit, avokatet, prokuroret dhe policet, dhe me kryesorja pasi kusheriri te linte lesht neper gjykata dhe komisariate ai do dilte "i pafajshem" kurse une mund te perfundoja branda per "shpifje, akuza te rreme dhe fyerje personi". Pra kusheriri im do linte parate qe kishte vjedhur, do kenaqeshin ata parazitet, une do haja burgun dhe urrejtjen e kusheririt dhe me e lezecmja...viktimat nuk do perfitonin asgje.
Pra kush do ishte perfitimi im dhe i shoqerise?

zog

Primus registratum

zakonisht nje kusheri hajdut, nuk do te na e tregonte vjedhjen e tij, po te mos jemi te pakten si AI.

ndryshe ai duhej te ishte komplet budalla. por nje kusheririt budalla do te ishte e pamundur ti jepnim AQ shoqeri, (sa ai te na tregonte sekretet e tij) po te mos ishim si AI. pra po aq budalla.

rreth ciklik, jo ?