Testime bluzave të bardha, largime për të pakualifikuarit

Testime bluzave të bardha, largime për të pakualifikuarit

Ministri i Shëndetësisë pohoi se testimi për kualifikimin e personelit shëndetësor do të nisë në janar</p>

TIRANË – Duke filluar nga janari 2010, të gjithë mjekët, infermierët, stomatologët dhe farmacistët do të kalojnë në “sitën” e Ministrisë së Shëndetësisë, për të parë aftësitë dhe kualifikimin që kanë për të ushtruar këto profesione të cilat lidhen direkt me shëndetin e qytetarëve.</p>

Këtë e deklaroi ministri i Shëndetësisë, Petrit Vasili, i cili theksoi se ata që nuk do të plotësojnë kreditet e duhura, do të largohen nga puna. “Njerëz të pakualifikuar dhe pa nivelin e duhur për të ofruar shërbimin shëndetësor sigurisht që nuk do të ketë më në sistemin tonë.</p>

Të gjithëve atyre që nuk do të plotësojnë një pjesë të diturive të tyre për një periudhë të caktuar, do t’iu ndërpriten kontratat e punës, që do të çojë në hapjen e vendeve për personel më të kualifikuar me shërbim më cilësor ndaj pacientëve”,- theksoi Vasili.</p>

Ky certifikim do të bëhet 1 herë në 5 vjet dhe numri i krediteve do të vijë duke u ndryshuar. Kështu, që të punosh mjek nuk është më e mjaftueshme vetëm diploma e shkollës së lartë. Kualifikimet dhe provimet shtesë do të përcaktojnë cilësinë e mjekut dhe një vend pune.</p>

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, fillimisht do të testohen mjekët, farmacistët dhe stomatologët, dhe në një fazë më të vonë infermierët. Për të marrë certifikatën e aftësisë secili duhet të sigurojë 150 kredite. Mjekët me përvojë këto pikë mund t’i sigurojnë nga specializimet e kryera, trajnimet dhe vlerësimet e punës, të cilat do të konvertohen në kredite.</p>

Për ata që nuk kanë kualifikime, do të ketë dy faza provimesh. Nëse as këto nuk arrijnë të merren mjeku, farmacisti apo infermieri, atëherë secili prej tyre do të humbasë vendin e punës.(Shekulli)</p>
wSbMmYeudtM

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=23638. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=23638