TERRORISTET SERBE ne krey te shtetit

Blue Gene

Primus registratum
TERRORISTET SERBE ne krey te shtetit

Agjenti i Sigurimit te Shtetit qe ka qene nderlidhes me shebimin TERRORIST SERB eshte vendosur ne maje te SHISH.

Presidendit Moisiu:

1. deklaroi se SHISH ka deshtuar me pare, pa pritur se cfare do thoshte parlamneti

2. nxitoi te firmoste heqjen pas dy dite pune dhe pa njohuri institucionale mbi ish kreun e SHISH-it.

3. cakton se bashku me Nanon nje agjent te Sigurimit enverian, qe ishte dhe mbetet vegel e TERRORIZMIT SERB ne Shqiperi

Komnetet tuaja per kete dashuri te madhe qe ka presidenti yne Miosiu per TERRORISTET SERBE jane te mirepritura.

Ju lutem mos merrni parasysh faktin qe gruaja e tij ka qene TERRORISTE SERBE e futur me qellim te mbrapshte dhe faktin qe Presidenti Moisiu ka ndihmuar ne ngritjen e shoqates Atlantike ne qendren e TERRORIZMIT SERB. Keto dihen...

Tasi

Primus registratum
Re: TERRORISTET SERBE ne krey te shtetit

Per piken e pare dhe te dyte jam plotesisht i nje mendje me ty, per te treten nuk mund dhe nuk kam asnje te drejte te flas pa filluar te punoje.

Per te paren pati edhe nje prononcim ne media te Klosit.
Per te dyten mos prit me shume, se ca gjera ja kufizon formimi dhe mosha. Te paren e ka <span style="font-weight: bold">shkolle ushtarake ne RUSI,</span> te dyten nga pensionist prej 5 vjetesh ne President i Shqiperise. <span style="font-weight: bold">Te na rroje konsensusi pa te tjerat rregullohen!</span>

Shiko ç`tha kur u takua me Trajkovskin:
<span style="font-weight: bold">... Ne u takuam dhe biseduam si dy shoke...</span>
Dhe ishte takim protokolli dhe jo kafe ne korridor.
Ka te drejte Sala qe nuk e njeh kushtetuten. Siç jane bere kufizime per moshen min te Presidentit, ashtu duhen bere dhe kufizime per moshen max te tij.

Po ne kete rast do te perdoret shprehja:
<span style="font-weight: bold">Po ç`keni me Moisiun, ai përshesh po ha.</span>
Eshte batuta e nje barcalete.
Kush nuk e di barcaleten te me thote qe ta tregoj.

nardi71

Primus registratum

O blu gence shiko demokracia ka te mira te medha dhe nje nder to eshte dhe liria e shprehejes qe ti poseidon.-une do vazhdoj te dialogoj me ty ne kete teme ne se ti na tregon moshen,arsimimin dhe pune qe ben per te ditur dhe percaktuar gjuhen dhe nivelin intelektual informativ ne debat me ty.
Une me para po prezantohem vete:Quhem leonard jam 30vjec jam diplomuar per bio-kimi dhe kam punuar ne vende dhe pune te ndrusheme kam bere nje vit shkolle per &quot;spiun&quot; dhe e kam aapo me kane deportuar komunistet nga shqiperia.Para nje jave kam fituar ststusin e REFUGJATIT POLITIK SI NJERI QE PERNDIQEM NGA QEVERIA NEOKOMUNISTE E TIRANES.(po do me shume te dergoj informacion me pm)
Qe te jem i sinqetre me ty une do doja te te pyesja-A ke punuar ti ne arkivate sigurimit? apo a punon ti ne arkivate shikut ???dhe e ke kete informacion te verifikuar apo vazgdon te Ulerasesh per simpatira mjeriane deri ne af?
faleminderit

Blue Gene

Primus registratum

Ti thua duhet pritur te filloje pune dhe pa filuar mire nga puna SHISH po i ben presion te hapur deputeteve te dyshuar si kundershtare te Nanos e Berishes duke i lene te kuptojne se po iu ndjekim e pergjojme.

Pika tjeter eshte te qenurit Sigurims, ose me sakte kunderzbulim is Sigurimit. Moisiu dhe Berisha e paten kriter te mos qenurit ish-Sigurims, por e hoqen kete kriter. Te gjithe e dine se Sigurimi i shtetit kishte marveshje dypaleshe me SHERBIMIN TERRORIST SERB dhe te gjithe e dine se te gjitha te kqijat ne te dy anet e kufirit kane ardhur ngaqe Shqiperia ka qene de facto pjese e ish-Jugosllavise.

Une nuk mund ta kuptoj se si pas nje pervoje kaq te hidhur, pas gjithe atyre vrasjeve, perdhunimeve qe TERRORISTET SERBE i kane shkaktuar deri tani shqiptareve, te pretendosh se duhet te presim se si do punoje ajo qe ka qene dhe eshte vegel e SHERBIMIT TERRORIST SERB.

Ata qe duan paqe me TERRORISTET SERBE pa demshperblim cojne drejt kesaj qe ngjau; ishte e pritshme. Tani ata do fillojne avazin per te penguar sic dine ta bejne mire qe nga 8 nentori 1941 me &quot;shoket&quot; ilegale...bravo, bravo shqiptareve muzhike...qe prej renies se Berishes e dine qe nuk po punojne per atdheun...bravo, bravo qelbanike...&quot;shoke&quot; te TERRORISTEVE SERBE te atyre qe i kane perdhunuar nenat e motrat dhe vete ata...

nardi71

Primus registratum

Blu gence ka nje shprehje ne evrope qe perifrazon njerezit-Ne angli kur bisedon me dike mund te ndodhe qe ai me te cilin bisedon edhe te te degjon-ndersa ne france as mos e shko ne mend_nje francez edhe kur pushon se foluri, spo te degjon ty-ai po mendon se cdo thote kur te mbarosh se foluri ti.
Fatkeqsisht ne se sje nje nivel i kallepit fshataro muzhiko klosar ti qenke nje FRANCEZ i vertete ajo qe une kam shkruar ska lidhje hic me repliken tende.
Cfaredo qe te shkruash pas kesaj une do ta kaloj me indiference dhe palexueshmeri per kete teme dhe me fal qe u futa biles,
faleminderit

Tasi

Primus registratum

Nardi,

ka debatuar me mua. U keqkuptove. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Tasi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue Gene:
[qb]Ti thua duhet pritur te filloje pune dhe pa filuar mire nga puna SHISH po i ben presion te hapur deputeteve te dyshuar si kundershtare te Nanos e Berishes duke i lene te kuptojne se po iu ndjekim e pergjojme.

Pika tjeter eshte te qenurit Sigurims, ose me sakte kunderzbulim is Sigurimit. Moisiu dhe Berisha e paten kriter te mos qenurit ish-Sigurims, por e hoqen kete kriter. Te gjithe e dine se Sigurimi i shtetit kishte marveshje dypaleshe me SHERBIMIN TERRORIST SERB dhe te gjithe e dine se te gjitha te kqijat ne te dy anet e kufirit kane ardhur ngaqe Shqiperia ka qene de facto pjese e ish-Jugosllavise.

Une nuk mund ta kuptoj se si pas nje pervoje kaq te hidhur, pas gjithe atyre vrasjeve, perdhunimeve qe TERRORISTET SERBE i kane shkaktuar deri tani shqiptareve, te pretendosh se duhet te presim se si do punoje ajo qe ka qene dhe eshte vegel e SHERBIMIT TERRORIST SERB.

Ata qe duan paqe me TERRORISTET SERBE pa demshperblim cojne drejt kesaj qe ngjau; ishte e pritshme. Tani ata do fillojne avazin per te penguar sic dine ta bejne mire qe nga 8 nentori 1941 me &quot;shoket&quot; ilegale...bravo, bravo shqiptareve muzhike...qe prej renies se Berishes e dine qe nuk po punojne per atdheun...bravo, bravo qelbanike...&quot;shoke&quot; te TERRORISTEVE SERBE te atyre qe i kane perdhunuar nenat e motrat dhe vete ata...[/qb]
Une nuk dua te debatoj per termat qe perdor ti. Kjo eshte e drejta jote. Por nuk mund te hesht, kur ti ben klasifikime te rrumbullakuara, dhe perdor vetem termin terroriste.

Qe te kesh mundesi te njohesh ujkun, nuk duhet te jesh nga familja e atyre qe blegerijne. Minimumi duhet te njohesh ca huqe te ujqerve, ndryshe perfundon per dhjame qeni. Nuk eshte fare e komplikuar.
Tani lere fare kete muhabet, se me nder muhabetit e dhjeve fare. Se kush mund te jete drejtues i SHISH, kursesi nuk mund te behet objekt i AF-it.

Nese i vjen rradha qe mund te abuzoje, atehere MUNDET, por tani JO, i bindur qe JO, pavaresisht nga ...

Blue Gene

Primus registratum

nardi71,

kam debatuar me Tasi me pershesh. Me vjen keq qe je keqkuptuar.

Blue Gene

Primus registratum

Tasi me pershesh,

diskutimet ne forum jane te lirshme dhe ti e shikon qe une nuk simpati per njerez por kam simpati per pikpamje, pikpamje qe i formoj nga analiza e thjeshte qe i bej ngjarjeve dhe shtypit.

Ajo qe ti mund te kesh plotesisht te drejte eshte se pikpamjet e mia mund te mos perputhen me realitetin. Por prandaj shkruhet ne formum per diskutim te lirshem.

P.sh. veprimet e fundit te Miosiut une i kam interpretuar ne menyren time. Dhe per kete nuk kam nevoje qe te jem mik me ujkun, si thua ti, per te marre vesh se si ai do te haje delen. Pervoja e hidhur qe ka kaluar Shqiperia qe me &quot;shoket&quot; ilegale me 8 nentor 1941 nuk del njeri ta kontestoje. Une thejsht shof perdite te shfaqen perseri shenja te ngritjes se Enver Hoxhes nga varri.

Ja shenja e pare dhe s'lashe njeriu pa i thene. Isha nisur me makine per ne jug ne korrik disa dite para se Moisiu te hypte ne fron. Kur pa hyre ne ndroq pashe nje varg te gjate makinash qe ishin rrasur djathtas te ndaluara dhe thane qe do vazhdoje keshtu gjate. Me vone u morr vesh se kishte dhene urdhe Moisiu, akoma pa u bere president, se kur te kaloj une te gjithe duhet te ndalen. Pastaj erdhen 21 gjemime topash dhe kalimi i tij perpara truprojes se nderit. Kaq mjaftoi te me jepte nje shenje se Enveri u ngjall.

Qe prej ketyre shenjave, cdo veprim qe ngjan me te kohes se Enverit per mua eshte veper e &quot;shokeve&quot; te Enverit. Meqe ai ka qene strumbullari i shkatterimit te Shqiperise dhe i bashkepunimit me TERRORIZMIN SERB, per mua nuk ka piken e dyshimit qe hedhja ne skene e &quot;shokeve&quot; te Enverit eshte hedhje ne skene e VAMPIREVE TERRORISTE SERBE kunder Shqiperise.

Ja fakt tjeter: C'a do Moisiu te rehabilitoje Naku Spirun? Ai eshte simbol i bashkimit te Shqiperise me SHTETIN TERRORIST SERB.

Te lutem, Tasi me pershesh, mos na e hap barkun. Fshati qe duket s'do kallauz.

Tasi

Primus registratum

Blu Gene,

lexoje mire ate qe kam shkruar edhe me siper se ujku e delja, e cila lidhet vetem me emerimin e Drejtorit te SHISH-it. Dhe e perseris qe jam perseri i te njejtit mendim.

Per pjesen tjeter pra, qe ka lidhje me Moisiun, une kam ngelur pothuajse dakort me ty.

Mos i bjer ne qafe, ai pershesh po ha. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; E di kete barcaleten ??

Blue Gene

Primus registratum

Tasi me pershesh,

ate barcalete nuk e di, por une di nje tjeter. &quot;E Bucko qeke edhe ...&quot;. A di ti ate. Them se kjo barcalete i shkon me teper.

Prizreni

Primus registratum

Blue Gene nuk e di barcoleten tende por e di ate te Tasit me Pershesh,Eshte barcolete Shkodrane....e pyet burri gruan po ai atje ne dritare,nuk me kujtohet? gruaja pergjigjet, qa pot` ban ai mor? mos e nga se po hane pershesh.Edhe puna e Moisiut,mos e ngitni vlla, se edhe ashtu nuk ia vare njeri.

marko

Primus registratum

Pe te zgjedhin njerez me pervoje?
Me mire te marrin nai marangoz si ne kohe te Sales e te Enverit, le ti bejne nje kurs 6-mujor dhe ta vene ne krye te Shish.
Apo jo?
Pastaj, se harruam ne, i japim vetes te drejten te zgjedhim ke duam ne dhe jo ate qe na diktojne &quot;vellezerit&quot; tane pertej kufirit.
Ata i kane punet e tyre te rregullume, prandaj dhe merren me zgjedhjet tona.

disku

UNI

Fillimisht postuar nga marko:
[qb]Pe te zgjedhin njerez me pervoje?
Me mire te marrin nai marangoz si ne kohe te Sales e te Enverit, le ti bejne nje kurs 6-mujor dhe ta vene ne krye te Shish.
Apo jo?
Pastaj, se harruam ne, i japim vetes te drejten te zgjedhim ke duam ne dhe jo ate qe na diktojne &quot;vellezerit&quot; tane pertej kufirit.
Ata i kane punet e tyre te rregullume, prandaj dhe merren me zgjedhjet tona.[/qb]
o marko po se kupton ti na kan &quot;vellezer&quot; prandaj merren me punet tona..na duan te miren...vdesin per ne...po ama kur votojn ata nuk lejojn as gazetaret shqiptare te jene rrotulll

Ema

Goddes

Pse insistohet për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë?

Nga Veton Surroi

1.
Para një jave në Athinë, në një mbledhje të Klubit Ballkanik, atmosfera e qetë u turbullua paksa kur deklarova se po qe se ky Klub (i përbërë kryesisht prej ish -kryetarësh, kryeministrash e prijësish politik të vendeve ballkanike) e mban mbledhjen në Beograd, atëbotë nuk mund të llogaritet në pjesëmarrjen time në këtë mbledhje, për shkaqe të thella morale. Beogradi është vend i cili ende nuk e ka spastruar historinë e luftës dhe krimeve në Kosovë, ende mban në gjirin e vet kriminelë të luftës dhe se do të ishte e pamoralshme prej meje që të shkoj në një mbledhje në vend të tillë.
Përgjigjja që mora prej njërit prej prijësve serb, Dragolub Miçunoviqit është se në Beograd më në pushtet nuk është Milosheviçi, se dikush ende përpiqet të portretojë Serbinë si të pandryshuar dhe se pa marrë parasysh të gjithat, shqiptarët e Kosovës dhe Serbia duhet të bisedojnë.
Pak ditë më vonë, Rada Trajkoviqi në një mënyrë reflektoi mbi këtë gjë, duke thënë se shqiptarët i frikësohen dialogut me Beogradin, gjegjësisht me Serbinë. Dhe, pothuajse, njëkohësisht, nga disa kryeqytete të botës, nga persona të përgjegjësive të ndryshme politike e intelektuale, u përsërit se dialogu mes shqiptarëve të Kosovës dhe Beogradit duhet të fillojë së shpejti.

2.
Kjo punë e dialogut, e fryrë sot, më duket pak si puna e dialogut gjatë pothuajse tërë dhjetëvjetëshit të viteve nëntëdhjetë. Të gjithë thonin se çështja e Kosovës do zgjidhur me dialog, ndërsa zhvillimet shkonin krejtësisht në drejtim të kundërt. Për shqiptarët ishte shpjegim i gatishmërisë për të vepruar padhunshëm (duke u përpjekur për të fshehur pamundësinë e veprimit tjetërfare) , për serbët zyrtarë ishte shpjegim i gatishmërisë për të biseduar nën tytën e pushkës (duke tentuar të fshehet mosgatishmëria për çfarëdo zgjidhje tjetër) e për bashkësinë ndërkombëtare ishte shpjegim se është i një parimi që po kjo bashkësi ndërkombëtare përpiqej t’i qëndrojë besnike (duke fshehur se nuk ka vendosur të merret me çështjen e gjenocidit ashtu siç duhet të merret, me aplikim të politikës së mbështetur me force).
Tani ngriten zërat rreth dialogut pak a shumë sepse nuk e ka kush idenë se si të ecet përpara rreth çështjes së Kosovës. Kosova nën këso lloj protektorati e ka mbërritur optimumin e këso lloji qeverisje (mosqeverisje) dhe për të kaluar në stad tjetër nevojitet një ide tjetër. Rrugica më e shkurtër për të kaluar në stad tjetër është që të gjithë të drejtohen kah statusi, e rrjedhimisht edhe kah dialogu i Kosovës me Beogradin.
Kjo rrugicë, megjithatë, kthehet në të kundërtën e vetes. Çfarë do t’i ndihmojë dialogu me Beogradin Kuvendit të Kosovës që të miratojë më shumë ligje, Qeverisë që të qeverisë, apo tërë sistemit të vendosjes kosovare të ushtrojë kompetencat e veta e të kërkojë më shumë sish? Apo, çfarë do t’i ndihmojë dialogu me Kosovën Beogradit që të vendosë se a do të orientohet kah një kurs pro-evropian apo do të mbesë të zgjedhë mes një laryshie nacionalistësh, prej Koshtunicës e deri te fashizmi i Sheshelit?
3.
Dialogu megjithatë do të ndodhë. Së pari, sepse ka ndodhur edhe gjatë këtyre tre vjetëve: kosovarët e niveleve të ndryshme janë takuar me serbë të niveleve të ndryshme në kontekste të tubimeve ndërkombëtare në vende të treta. Së dyti, sepse këso takimesh do të ketë, dhe ato do marrë si çëshje të natyrshme, pa i fryrë jashtë kontekstit siç u bë me atë të paradokohshëm të Luzernit, ku edhe kryeministri e edhe kryetari i Kuvendit të Kosovës duhej të jepnin arsyetime fare të panevojshme se përse kishin qenë në një tryezë me Çoviçin e ministrin Mihajloviç.
Por dialogu, është hapi i parë drejt negociatave. Edhe tash, sikur para dhjetë vjetësh, problemi themelor nuk është se a duhet dialog (e negociata) por përse duhen ato, kur duhen mbajtur e si duhen parapërgatitur ato dhe çfarë do të jetë konteksti i tyre , gjegjësisht brenda çfarë kornize të projektuar të ardhmërisë duhet të mbahen.
Me këtë, që tani, mund të shtrohen tri rrafshe për të cilat do parapërgatitur. I pari është i tërë kompleksi i luftës, prej viktimave e krimeve të luftës deri te efektet ekonomike të shkatërrimit. I dyti, tërë kompleksi i çështjeve të përditshmërisë, pra prej transportit deri te ato energjetike. Dhe i treti, i tërë kompleksi i cili mbështetet mbi rrafshin e itnegrimit evropian: pra si të projektohet ardhmëria e Kosovës dhe e Serbisë brenda këtij dhjetëvjetëshi kur çdo njëri prej këtyre shteteve objektivisht do të ketë, ndonëse me rrugë të ndara, ardhmëri të përbashkët si anëtarë të BE-së.

4.

Ardhmëria evropiane? Kjo duket shumë larg dhe shumë çështje e ndërlikuar për ata që insistojnë çdo ditë se do mbajtur dialogu mes Kosovës dhe Serbisë. Por, pa e projektuar ardhmërinë, biseda mes institucioneve kosovare dhe atyre të Serbisë do të mbetej vetëm në atë të së kaluarës, për të cilën gjë Serbia , e cila ende nuk e ka kaluar denacifikimin, është po aq e gatshme sa edhe me 12 qershor të vitit 1999.

Marre nga shqiperia.com

Tasi

Primus registratum

Ema,

ç`kupton me hack?

Po te ndjek ku poston se nuk me je pergjigjur per kete dhe ke bere thirrje per te hakeruar nje faqe qe disave, mbase dhe shume veteve nuk i pelqen. Pergjigjen e dua vetem nga ty, me cilesine e moderatorit te AF dhe jo nga Juliana &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;