Teorite e Konspiracionit dhe Ndjenja e Persekutimit

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Teorite e Konspiracionit dhe Ndjenja e Persekutimit

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shiko une nuk kam jetuar ndonjehere jashte Shqiperise ne fakt ke te drejte, po kam 10 vjet qe punoj 8 ore ne dite me te huaj. Konspiracionet jane te njejta, spiunlliqet jane te njejta, intrigat jane te njejta dhe thashethemet jane te njejta. Thua ti kemi "edukuar" ne lokalet italianet te merren me te tilla!!!! Te gjitha istitucionet shteterore me organike te madhe mbeten fole intrigash kudo qofshin. Shqiptaret e kane me te theksuar mbase po jo ne ate perqindje qe ju e nxirrni ketu, une e theksoj qe ka te beje me personin ne vecanti dhe me temperamentin kombetar ne pergjithesi.

[/ QUOTE ]
Une nuk kam punuar ndonjehere ne Shqiperi dhe experienca ime e punes eshte vetem jashte. Mund te them se th&amp;th and thikat pas shpine jane shume tipike, e sa me "te mire" ta kesh punen dhe sa me lart te jesh ngritur, aq me te sofistikuara jane.

zog

Primus registratum

varet se çfare quani ju "thika" e "spiunllik". po te vish ne mengjes me vonese ne pune, eshte normal qe shefi ose shefja tend do te te raportoje tek superioret. kjo nuk eshte as thike, as spiunllik, as shantazh, as kercenim.

quhet disipline !

kjo ne perendim ushtrohet krejt natyrshem. por e forta eshte se po te kesh rendiment pune te larte, te jesh i vlershem per patronin tend (i cili ne kapitalizem nxjerr fitimin e tij nga vlera e punes tende) ai PER ÇUDI ti lejon vonesat bile edhe mekate te tjera te vogla te cilat nuk ndikojne drejtperdrejt tek cilesia tende e punes.

ndersa ne shqiperi (ne ketu hyn komunizmi si sistem e jo si diktature) ku ndermarrjet deri dje ishin pa patron, po ashtu siç jane dikasteret e shtetit edhe sot, shefi tend do te perpiqet me çdo kusht te perfitoje nga veset e tua te shtrembera duke te bere shantazh (kur je goce t'ja japesh veglen, ndersa çun ta çosh ne kafe).

dhe ti s'ke çben se sistemi te bllokon.

ndersa ne nje sistem liberal te dish diçka te besh, ME MIRE SE TE TJERET, ke pune kudo e gjithnje. sikur shurren perpjete ta hudhesh nuk do te ta marrin seriozisht.

ps; ndersa ju jeni goca e gocat KUDO edhe ne perendim nuk dine ndonje gje te madhe te bejne, perveç llogjeve dhe kafeve. prandaj edhe jane te prekura nga keto pislliqet.

se i nderron sekretaret perdite, ndermarrjes nuk i cenohet prodhimi. eshte si puna e ndrrimit te presidenteve ose ministrave qe s'ndikon tek ndrrimi cilesise se jetes kur behet fjale per kohe te shkurter (vetem disa vite).
per nje periudhe kohe disa vjeçare kuptohet edhe ndrimi ketyre ndikon detyrimisht. po ti lesh gomaret te qeverisin edhe nje shoqeri liberale pune e marredheniesh (siç eshte bota perendimore sot) do ta asgjesojne se s'ben.

Isabelle

Valoris scriptorum

Zog vazhdon tja fusesh kot mbi kot !

Somebody tell me qe tall sumen dhe si ke me verte ca gjona !

D-J

Forumium maestatis

oh no, as e krahasoj timen (eksperiencen), as e ve ne dyshim timen (aftesine).

Jam krenare per ate qe mora nga my uni /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

nuk di cte them per eksperiencen e Veliaj e jo me te bej krahasime, por e rendesishme eshte qe ti ndjehesh konfidente kranare dhe aspak paranojake mbi aftesite e tua /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s zogu eshte ndergjegja e forumit /pf/images/graemlins/angel.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

I used to think the same way but to some extent. He goes overboard many times - and it is not funny all of those times.

abs

nuk e di...

Perjashtojme rastin kur Individi punon per vehten -firmen e tij.

Ne Europe, ose me mire ne vendet e zhvilluara, ne pothuajse te gjitha teams qe fillojne nga tre persona e me siper, Mobbing eshte relativisht intensiv.

Simbas vrojtimit tim, mobbing i bahet "trupit" te shendoshe nga "parazite" qe jetojne prej tij.Gjithashtu eshte nje shenje e skllaverise moderne.

zog

Primus registratum

o çurçill, nuk po flas per thashethemet une mre lal, se e di fare mire qe kjo eshte NATYRE NJEREZORE.
shfare muhabetesh kerkon ti te bejne dynjaja, filozofi ?
thashetheme mre lal, shikon forumin tone e i ve piken muhabetit.

ndersa une ta kam llafin qe thashethemet nuk TE CENOJNE jeten PERSONALISHT (te pakten ketu ku jam une). te tjeret mund te kene kurreshtje per ty, sekretet e tua, jeten tende, po kjo ngel me kaq, nuk shkon me larg.

nuk te thrret shefi ne zyre me te thone: tregona sekretin tend, ti je shqiptar a kosovar ? (ta zeme).

atij aq i ben i mjafton IMAGI qe ti i len, FITIMI qe ti i sjell sado t'ja kene ngrit e mbysh mendjen me dyshime "te tjeret" ose "vete ti".

ne shqiperi kur shkon per vizite, fillon me thrit si kale doganieri : do thras interpolin ! qellimisht me te qit pune, se do bajga me fitu ndonje lek.

ne ajo (goca a gruja) thot qe po tregoj perralla. sa veteva i kan ndodh keto gjera. une them me qindra jane, ndoshta mijera.

zog

Primus registratum

Perjashtojme rastin kur Individi punon per vehten -firmen e tij.

[/ QUOTE ]

e pse kerkon ti ta perjashtosh kete rast ? apo se keshtu te leverdis me e qit me aresye llogjiken tende.

a s'e din ti qe ne kapitalizem njerez te tille DREJTOJNE VENDIN jane forca gjeneruese e jetes dhe prej tyre varet fati te gjithve.

bile jane shumica.

apo ti merr shembuj ata laskaret qe s'dine asgje te bejne e presin rrogen ne fund te mujit. po NORMAL moj çike qe tek keta do te lindin gjithe te keqiat.

e thashe nje here me lart e s'po perseris prap.

qe thoni ju une jam shkollu e kam punu ne shqiperi, po ashtu jam shkollu e kam punu ne perendim.

e pra vetem shkolla eshte NJESOJ, ndersa puna jo (te pakten ne kohen time qe keshtu), ndermjet shqiperise e perendimit.

dhe a e dini pse ?

ngaqe ne shkolle te gjithe (nxenes e mesues) nuk kane zorr ta njohim ME TE ZGJUTIN.

ne perendim kjo dukuri ndodh edhe ne pune. dhe prandaj edhe njerezit nuk jane xheloze ose cmirezinj qe tjetri fiton me shume se ata.

ngaqe ato instiktivisht aresyetojne keshtu : e merriton eshte i zgjuar, me i zgjuar nga une.

e pike. e thjeshte jo ?

Isabelle

Valoris scriptorum

Zog, noiher ti flet per kapitalizmin dhe perendimin si me qen' ne vitet e pare te emigracionit kur je akoma 'i godit' nga madheshtia e gjonave si per sefte.

Ti rron ne France ku para 2 vjetesh u munduan te shtonin oret e punes nga 35 ne 37 e gjyms per jave dhe njerezit u cuan te protestonin. E gjithe kjo ndersa ne US ky muhabet beri buje ne faqe t'para gazetash: ktij kapitalizmi i beri pershtypje, ktij knej matane oqeanit jo atij anej nga ana jote.

LLogarit vetem nje gje vetem - kapitalizmi te cilit i referohesh nuk nderton me hekurudha e rruge qe te rrjepi gjermanin, polakun, italianin dhe irlandezin per 3 cent ora neper gurore ne bore,shi apo diell. Jena ne periudha te tjera, caso non te ne sei accorto.

Ky muhabeti qe thu ti ne lidhje me te aftin dhe abilitetin e tij nuk garanton perzgjedhje nga shefi gjithmone - qe te dallohesh dhe spikatesh ke 1% mundesi te te ndodhe sepse rastesisht re ne sy dhe 99% mundesi te mos bish asnjihere ne sy aty ku eshte per te rene ne sy (mos te te shkoi e ramja dem dmth). Heret e tjera aftesia jote duhet te mirepritet dhe shperblehet - ne corporata te medha qe xhirojne fitime dhe shume marramendese shperblehet hallka e dyte mbi bazen e aftesise se hallkes se pare. Kte e kupton dhe bufi qe pretendon se ka jetu ca kohe ne kapitalizem.

Nqs e ke llafin ke zdrukthetari i lagjes me 3 cirake, padyshim eshte muhabet tjeter - po ka nji problem qe edhe ne keto raste ndeshesh me - ciraku shume i mire qe dallohet dhe shperblehet at some point kur i mushet men'ja qe e rreth mire dajakun /pf/images/graemlins/laugh.gif ngrihet dhe me shume besim thote "do hap zdrukthtari me vete". Nuk ka Zot ne bote qe ja kthen me mendjen pervec rasteve kur pronarit i ka ra ne sy kjo gje dhe fillon manipulon me shpirtin e dlire te cirakut duke i kallzu se sa e veshtire eshte te hysh ne loje me vete dhe
te punosh per vete. Ketu do karakter te forte pervec thjeshte aftesise profesionale.

Thashetheme tedencioze ka kudo dhe te siguroj une qe te cenojne drejt per se drejti - intriga dhe words thru the grapevine jane baze e promovimit te ardhshem qe perkthehet ne rroga dhe bonuse me zero shume nga mrapa. Aftesia qe flet ti ketu eshte me shume ceshtje aftesi per te vjedh oportunitetin sesa aftesi per te cu punen ne fund, ne orar te caktum qe ne fund te dites te ben te ndihesh krenar dhe eksitohesh me veten mbi "sa i mencem jom qe e zgjidha kshu e ashu dhe amon si me shkoi men'ja deri aty".

Kapitalizmin prej verteti te ftoj ta provosh knej nga Shaba kur mijera e mijera njerez te afte, shkollare dhe praktike shpenzojne ore e ore te tera ne pune dhe sakrifikojne familjen mbi punen, qefin mbi punen etc etc etc si keto. Edhe si keta ka sa te dush - me qindra dhe me mijera.

Si perfundim kam deshire te kuptoj se si do te ndihej jot shoqe apo jot moter (kushdo qe mund te te dhemi icik me shume se lekura jote) kur nigjo qe eshte e vlefshme vetem me hap shalet dhe leshu klysha simas ngrefjes se mashkullit qe i ve corben darke per darke para tavolines.

Boll se le nom!

ps. meqe u interesove grua terheqese ne lule te moshes !

zog

Primus registratum

o absi pse e fshive shkrimin mojj.

se mu fshi edhe pergjigja ime, prandaj. jo per gje tjeter.

megjithese s'po lodhem me.

ps: vazhdo ti isabele, shkruj traplliqe mediokre sa s'ka me.

Isabelle

Valoris scriptorum

ti je koqe e burr' ! Go get laid for a change - it'll do you good !

zog

Primus registratum

Si perfundim kam deshire te kuptoj se si do te ndihej jot shoqe apo jot moter (kushdo qe mund te te dhemi icik me shume se lekura jote) kur nigjo qe eshte e vlefshme vetem me hap shalet dhe leshu klysha simas ngrefjes se mashkullit qe i ve corben darke per darke para tavolines.

[/ QUOTE ]

ket se di, mund ti vij inat si punes tende, por kjo nuk e ndryshon realitetin, as te botes e as te sajin.
dhe ti mos u merakos se po te dij me shume se kaq, me siguri do te me lere.

siç i lene te tjerat burrat e botes.

Guest

70% e njerzve ne boten perendimore e zgjedhin profesionin per qejf e jo per hall si ne shqiperi( halli eshte se komshia e beri kete do e bej edhe une). Kjo sjelle qe te nesermen te kemi rritur subjekte pa ambicie te shendosha...por njerz me cmire. Ne boten perendimore hahen peshkaqenet e jo nje qelizoret qe skane as brek veshur.
dhe mbi te gjitha kane nje etike pune...qe shqiptareve zor se ka per tu ardh ne tru ndonje here!

Isabelle

Valoris scriptorum

Mua nuk me vjen inat se jam individ i formuar dhe e lumtur me jeten time. Vazhdoj te mesoj perdite dhe i kame lene dritaret hapur kundrejt jetes, fatit dhe njerezve. Nuk gjej dot se si arrin te besosh kete ne keto qe thua dhe vjellesh vrer kundrejt femres. Sikur asgje ne bote te mos jete e afte te bej nje femer ne bote (qe zben vaki kurre po po te bejme qejfin ty per nji sekond) fakti qe mund te dashurohet dhe rroje me individe si puna jote eshte aftesi me vete.
Ti duhet jesh tip i keq kur rri me njeri. Dramaticitet i gjalle, mashkull qe derdh' lot, ironik dhe shalnjit. Duhet te jete frike me dal me ty per nji darke se rrezik njitesh si muti mas kpuce.
Sa keq mund te te kene bere qe je shnderru ne kete qe prezantohesh ?!!!

Dem i ben vetes - ehste qejf te besosh dhe lesh veten ne dore te tjetrit noiher. Provoje - po se mos t'pelqe dhe e bo rruge masnej !

zog

Primus registratum

70% e njerzve ne boten perendimore e zgjedhin profesionin per qejf e jo per hall si ne shqiperi( halli eshte se komshia e beri kete do e bej edhe une). Kjo sjelle qe te nesermen te kemi rritur subjekte pa ambicie te shendosha...por njerz me cmire. Ne boten perendimore hahen peshkaqenet e jo nje qelizoret qe skane as brek veshur.
dhe mbi te gjitha kane nje etike pune...qe shqiptareve zor se ka per tu ardh ne tru ndonje here!

[/ QUOTE ]

eshte postimi me i drejt ne kete teme.

por une mendoj se nuk eshte qejfi qe i ben te zgjedhin profesion sesa PERSPEKTIVA qe ky profesion u hap ne rrugen e jetes.

zakonisht femijet ne perendim zgjedhin shpjejt, kur s'jane per shkolle ata direkt i futen punes, per kete profesionalizohen, ne ato dege per te cilat mendojne qe e te ardhmen do te gjejne sa me lehte pune.

dhe duke mos patur pasione shume, ata perqafojne ne vetmi te vetmin (qellimi sigurise materiale u kthehet ne pasion), kjo ne fakt i ben te ecin perpara.

dostojevski tek libri tij Netotchka Nezvanova flet mbi keto cilesi te "njeriut perendimor" ne krahasim me te "lindor".

Guest

ahhh mor zog... fukaraja mbetet i tille jo se nuk do po se nuk di.
realitet i hidhur po ske ci bo.
shqiptaret jane fukarenje me shume keqardhje e them!!!!

zog

Primus registratum

Mua nuk me vjen inat se jam individ i formuar dhe e lumtur me jeten time. Vazhdoj te mesoj perdite dhe i kame lene dritaret hapur kundrejt jetes, fatit dhe njerezve. Nuk gjej dot se si arrin te besosh kete ne keto qe thua dhe vjellesh vrer kundrejt femres. Sikur asgje ne bote te mos jete e afte te bej nje femer ne bote (qe zben vaki kurre po po te bejme qejfin ty per nji sekond) fakti qe mund te dashurohet dhe rroje me individe si puna jote eshte aftesi me vete.
Ti duhet jesh tip i keq kur rri me njeri. Dramaticitet i gjalle, mashkull qe derdh' lot, ironik dhe shalnjit. Duhet te jete frike me dal me ty per nji darke se rrezik njitesh si muti mas kpuce.
Sa keq mund te te kene bere qe je shnderru ne kete qe prezantohesh ?!!!

Dem i ben vetes - ehste qejf te besosh dhe lesh veten ne dore te tjetrit noiher. Provoje - po se mos t'pelqe dhe e bo rruge masnej !

[/ QUOTE ]

se morr vesh ç'lidhje kane keto gjera me temen dhe çafre po mundohesha te zhvilloja une. une nuk po i shaj femrat, as i kam share kurre, se nga femer kam lindur (megjithse kjo s'eshte merite).

por kete temen e ka hap nje femer dhe perveç meje vetem femra kane shkruar e te gjitha mesa kuptova ndjehen te kercenuara ne pune.

dhe prandaj thashe qe ndoshta vjen nga kjo, qe eshte shume e veshtire ta dish se cila femer eshte me e zgjuar ose di me shume nga nje tjeter.

e me te vertete une pervete e kam te pamundur ta bej kete kategorizim ose hierarqizim psh tek ky forum. per çunat e bej nje bilanc (qe mund te jete relatif, ngaqe njerezit duhet me i njoh realisht ne praktike e per disa kohe per te mos gabuar ne gjykim) me shpejt.

Isabelle

Valoris scriptorum

noiher bo mire te lexosh per 2 sekonda, marresh fryme dhe masnej te postosh se s'ta kane te gjithe me t'keq.

tushi

Valoris scriptorum

noiher bo mire te lexosh per 2 sekonda, marresh fryme dhe masnej te postosh se s'ta kane te gjithe me t'keq.

[/ QUOTE ]

Edhe zogu paranoik thu ti /pf/images/graemlins/lol.gif
s'ma merr mendja

per temen,
me te vertete me vedi kam mendu shpesh, pse jane kaq paranoik shqiptaret ne pergjithsi /pf/images/graemlins/shrug.gif .
kam taku shume njerez si mrenda edhe jashte Shqipnise q1 me shkrishin gazit /pf/images/graemlins/laugh.gif me teorite e tyne te persekutimit.
besoj se ka te bajne me probleme ne personalitetin e secilit, sidomos ata q1 jane rrit gjate sistemit te kalum mund te jene ma te predispozum.
Nga nji rast q1 kam njoft ktu ne Belgjik mund te tham se asht edhe si tip vetevlersimit /pf/images/graemlins/idea.gif
apo me shit po**e si i thone popullorshe
po duke e ba ne menyre kostante bahet diçka e pandashme, sa njeriu nuk asht ne gjendje me vazhdu pa te.