TEOLOGJIA KUJDES!

Al-Punk

Still here
TEOLOGJIA KUJDES!

Ju lutem perdoreni kete teme per te shkruar dhe per te diskutuar mbi temat teologjike dhe jo per fyerje!
Ne rast se keto fyerje do te behen te pakontrollueshme, do te detyrohemi te fshijme te gjitha postimet e Teologjise, dhe kjo ka ndodhur dhe me pare!

Teolog

Moderator
Anëtar i Shtabit
Verejtja e "StillMandi" eshte shume me vend sepse per fat te keq ne vend qe te diskutohet ne shume raste verejme qe ky diskutim kalon kufinjte dhe etiken e tij duke kaluar ne nje gare fyerjesh. E kjo nuk i shkon asnjerit qe e quan veten njeri. Ju faleminderit.

Rejhana Çekrezi

Primus registratum
"E ai që e solli të vërtetën dhe ai që e vërtetoi atë, të tillët janë të ruajturit. Ata te Zoti i tyre kanë çkado që dëshirojnë, e ai është shpërblimi i bamirësve. All-llahu do t’ua shlyej atyre edhe më të keqen që e punuan dhe do t’u japë shpërblime më të mira për ata që punuan. (Kur'an, 39:33-35)

hareid

Papirus rex
Me interesojne fete ne pergjithesi, per cdo fe mundohem te kem respekt te konsiderueshem. Nuk me pelqejne aspak fyerjet, gjykimet, paragjykimet, shkrimet plot urrejtje.....Me pelqejne shpjegimet si dhe interpretimet fetare qe i pershtaten logjikes dhe arsyes. Nuk i pranoj shkrimet qe kane te bejne me ekstremitete te ndryshme. Toleranca fetare kerkon qe te respektohet besimi i cdonjerit.

Sekreti

Forumium praecox
Ok me qe kjo eshte teme e pergjithshme e Teologjis dhe jo specifike siq jane tjerat....besoj duhen thene dy fjale.

Ne shumicen e forumeve shqiptare qe kam pasur fatin ose edhe humbjen e kohes e kam lexu, temat fetare jan si tema partiake, ku secili me argumenta ose jo mundohet ti mbushi mendjen tjetrit per te verteten e fese se vet. Fatkeqsi.
Ne fet monoteiste qe ne fakt kan nje origjine dhe te njejten rrjellje kronologjike ngjarjesh emruesi i perbashket i te gjithave eshte: MIRSIJA E ZEMRES

Ne besim ska dhune, ka bashkjetes e mirkuptim
Por ne fakt, edhe trajtimi i doktrines fetare eshte pak a shume si karakteri i njeriut, ku secili shef punt e tjetrit e jo te vetat, e me shume shkruajne per "sa e keqe" eshte feja tjeter se sa qa sjell ose qa tregon feja e vet.

• Like
Reactions: abs
D

Drita.d...hotmail.com

Guest
TEOLOGJIA KUJDES!

Ju lutem perdoreni kete teme per te shkruar dhe per te diskutuar mbi temat teologjike dhe jo per fyerje!
Ne rast se keto fyerje do te behen te pakontrollueshme, do te detyrohemi te fshijme te gjitha postimet e Teologjise, dhe kjo ka ndodhur dhe me pare!

Eléonoré

Valoris scriptorum
Vdes Bill Klinton (larg qofte) dhe afrohet tek celsmbajtesi i Parajses Shen Pjetri (sipas legjendes) i cili i kerkon llogari. Deklarimi i mekateve, me fjale te tjera.

Po ja, thote Bill, kam pire marijuana por nuk mund te quhet mekat se nuk e kam thithur tymin me mushkri. Kam kryer marrdhenie jashtemartesore me femra te tjera por nuk mund te quhet tradheti bashkeshortore per arsye se nuk kam ndare shtrat me to ose nuk kam kryer penetrim seksual. Kam bere disa deklarata fallco por ato jane brenda ligjit.

Ne rregull, thote Shen Pjetri, edhe ne do te dergojme ne nje vend te zjarrshem por kete nuk do t'a quajme FERR. Do te cojme atje per nje periudhe kohore te pakufizuar por kete nuk do t'a quajme ETERNITET (PERJETESI) dhe mos mba fryme se dikush do te vije te te shpetoje por kete ne nuk do t'a quajme SHPRESE.

Keni ndonje mendim ne lidhje me kete?

EK