Teologjia, fetë dhe kombi shqiptar

I vjetri

Primus registratum
Teologjia, fetë dhe kombi shqiptar

Nje pyetje per ju, a duhet te rrine teologet pasivë, edhe ketu ne forum, kur kombit shqiptar po i kanoset rreziku me ane percarjesh fetare?

E njoh pak teologjine, por di se shumica e shqiptareve jane muslimane(70 deri ne 80%). Di edhe se shumica e evropianeve jane katolike e ortodokse. Tani, ky komb(une, ju dhe te tjere) gjendet para nje presioni te madh qe priret kah shnderrimit te fese se shqiptareve. Nese nuk jeni ne dijeni apo nese po cuditeni, mjaft qe te hidheni te tematika e Politikes per nje cast dhe te shikoni se c'ndodh aty. Pak rendesi ka nese ju intereson politika apo jo, behet fjale per te ardhmene te tashmen e Shqiperise.

Ju mund te rrini gjithe diten e te diskutoni ketu per faqet e Bibles e Kuranit(pa fyer askend, kam respekt per keto libra) me njeri-tjetrin, ne paqe te plote, por nuk shihni realitetin qe ndodh me futjen ne perdorim te feve ne Shqiperi per qellime qe variojne nga me te lartat kombetare dhe deri te ato më meskinet antikombetare shqiptare.

Eshte njesoj si te bisedoni per Zotin ne paqe brenda nje kishe apo xhamie(Teologjia, Albforumi), dhe te mos doni t'ia dini se c'ndodh jashte ketyre mureve(Politika, Albforumi). Kjo nuk eshte as drejtesi hyjnore, as njerezore...

<span style="font-weight: bold">JU FTOJ TE MERRNI PJESE EDHE TE TEMAT E POLITIKES KETU NE ALBFORUM. ATY DO T'U JENI NE NDIHME SHUME DISKUTANTEVE DHE PJESEMARRESVE NE DEBAT ME MENDIMET DHE POSTIMET E JUAJA. KOMBI YNE KA NEVOJE EDHE PER FETE E PRANISHME, POR EDHE PER TEOLOGE E IDE TEOLOGJISTE TE TILLA QE T NDRICOJNE HARMONINE FETARE QE KA EKZISTUAR ME KOHE, POR QE DISA MINAVENES PO PERPIQEN TA HEDHIN NE ERE...</span>

JU FALENDEROJ PER MIREKUPTIMIN, SIC UROJ TE GEZOJ NGA JU.

I vjetri

Primus registratum
Re: Teologjia, fetë dhe kombi shqiptar

Une jam thjesht nje rikujtues. Ashtu sic na rikujtojne teologet e shumte qe takojme ne rruge, kisha apo xhami, edhe mua ma thote logjika qe duhet t'u rikujtoj kete mesazh te mesiperm.

Muslimanizmi sot ne Shqiperi po denigrohet nga qarqe te caktuar antimuslimane e antikombetare. Sulmuesit nuk kane arsye teologjike. Por ekziston nevoja qe te predikohet paqe midis muslimanesh e te krishteresh ne Shqiperi. Harmonia fetare, per te cilen, jam i sigurt, diskutohet edhe ketu, ne Shqiperi nuk ka mbijetuar &quot;me urdher te peshkut&quot;, por se keshtu i eshte mesuar brezave nga teologe, qe ne qender kane ushqyer dashurine per kombin.

Feja ne sherbim te kombit, jo ndryshe!

Allahu e bekofte SHqiperine!

Pe.ili.sh

Primus registratum
Re: Teologjia, fetë dhe kombi shqiptar

Shikoni vellezer shqiptare se si formulon nje njeri i tille, fjalite per bahskimin e Kombit. <span style="font-weight: bold">Nje pyetje per ju, a duhet te rrine teologet pasivë, edhe ketu ne forum, kur kombit shqiptar po i kanoset rreziku me ane percarjesh fetare</span>
Zoti Vjeter
Cpune kane teologet ne bashkimin kombetar?
Rrezikun e percarjes se Kombit e ka shpallur Abdi Baleta.
keni edhe nje shkrim te Politika.
<ul style="list-style-type: disc">[*]E njoh pak teologjine, por di se shumica e shqiptareve jane muslimane(70 deri ne 80%). Di edhe se shumica e evropianeve jane katolike e ortodokse. Tani, ky komb(une, ju dhe te tjere) gjendet para nje presioni te madh qe priret kah shnderrimit te fese se shqiptareve. Nese nuk jeni ne dijeni apo nese po cuditeni, mjaft qe te hidheni te tematika e Politikes per nje cast dhe te shikoni se c'ndodh aty. Pak rendesi ka nese ju intereson politika apo jo, behet fjale per te ardhmene te tashmen e Shqiperise[/list]
Ky njeri spekullon me shqiptaret dhe vetem nje Xhonturk mund ta beje ate.
Ceshte kjo shifer 70-80%?
Mos valle ne te tjeret qe nuk i perkasim fese tuaj jemi italiane e greke e serbe?
U cmendet?
A ka njeri qe mbi kete qe ky ka shkruajtur te vendose arsyen?
Cfare thua ore debil, kush te thote te nderrosh fe?
Cjane keto perralla te inflitruara nga ata qe nuk duan Shqiperine?
Po po po po ju jeni cmendur komplet.
<ul style="list-style-type: disc">[*]Dhe le te gjykojne albforumsat dhe te gjithe anetaret e saj[/list]
.
Patjeter qe ky njeri quhet Seisel dhe eshte komplet i droguar.
Mos valle ka ngelur e Ardhmja e Shqiperise ne duart e tuaja qe deklaroni me te paren se nje komb i quajtur Shqiperi ka 70-80%te banoreve?
Lajthitja juaj eshte e padrejte.
Cpune kane orthodoksit dhe katoliket dhe kristianet evropiane me ne?
O qorr o shurdh a jeton ne Evrope a ku zotin jeton?
Mos sheh endrra me sy hapur qe Evropianet i ka marre malli per Fene.
Pu pu pu sqenkeni ne terezi me duket

Shiko mashtrimet mbi shpinen e ketyre anetareve nuk te shkojne.
Mund te ja u dredhesh atyre qe shkojne me lope po ketu te pakten te gjithe kane mbaruar shkollen e mesme dhe nje pjese e madhe e tyre jane ne shkolle te larte.
Edhe ketu deshironi te mashtroni nje popull te pafajshem?
Cfare rracet jeni?
Mashtrimi dhe tere te keqijat e te keqijave u shkaterruan me ardhjen e Enver Hoxhes ne pushtet.

<ul style="list-style-type: disc">[*]Muslimanizmi sot ne Shqiperi po denigrohet nga qarqe te caktuar antimuslimane e antikombetare. Sulmuesit nuk kane arsye teologjike. Por ekziston nevoja qe te predikohet paqe midis muslimanesh e te krishteresh ne Shqiperi. Harmonia fetare, per te cilen, jam i sigurt, diskutohet edhe ketu, ne Shqiperi nuk ka mbijetuar &quot;me urdher te peshkut&quot;, por se keshtu i eshte mesuar brezave nga teologe, qe ne qender kane ushqyer dashurine per kombin.

Feja ne sherbim te kombit, jo ndryshe!

Allahu e bekofte SHqiperine![/list]

Ky njeri ose eshte agjenture e huaj ose ka per qellim te ofendoje shqiptaret qe i perkasin fese myslimane.
Ceshte kjo Feja ne Sherbim te Kombit?????????????????????
Dhe ceshte kjo Allahu e bekofte Shqiperine???????????
Ky qenka i qelbur fare.
Ose deshiron te ngaterroje ose deshiron te mashtroje?????????

<ul style="list-style-type: disc">[*]Ruajuni Albforumas se Virusi i demshem ka hyre ne albforum[/list]