Re: Te rritur apo femije
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
M'falni qe flas direkt po desha te vija ne dukje qe icik me lezet vleresimet e temes se ne pergjithesi temat e hapura nga hapesi i temes nuk kane nevoje per pergezime te vecanta pasi zakonisht garantoje cilesi. Me sa duket robt kane pa qamet kto kohet e fundit ne forum.
Tjetra, edhe pse kemi tendenca natyrale qe te kendojme kengen 'emigracioni na rriti dhe na beri kaq' mund ta shohim problemin ne sensin se sa realisht ndikon vendndodhja gjeografike (Shqiperia ne rastin konkret), mentaliteti, ekonomia, politika etc etc ne fenomenin ne diskutim.
Ne lidhje me keto qe lexova me siper do desha te ritheksoja qe nuk duhet ngaterruar maturimi me pavaresine dhe te jetuarin diku # nga ku jetojne prinderit. Kam bindjen e plote qe nuk ka njeri qe ka deshire ti perballoje problemet dhe jeten vetem me zgjidhje te lire te tyren.
Pastaj, njeriun e maturon jeta dhe vitet. Cili aspekt i jetes se te rinjve shqiptare shfaq me teper dobesi karakteri ne kohet qe jetohen ?
[/ QUOTE ]
Per pjesen do te thoja thjesht nje fjali: Secili ka gjykimet dhe menyren e vet te te shprehurit. Nuk te ka dhene njeri rolin e vleresues ....ende.
Thua qe maturia nga pavarsia nuk ka te beje? Kush po flet per pavaresi? Personalisht psh. nuk kam qene ndonjehere ne "Burg" ne shtepine time, por thjesht qe njeriu kur perballet vetem me problemet e perditshme te jetes normalisht qe nuk eshte si ne shtepi me mamin dhe babin qe mundesisht ja bejne te gjitha gati. Nuk eshte se te qenit jashte te ben njeri. Askund nuk mund te perdoren pergjithesime (dhe pse ky i fundit eshte gjithashtu nje pergjithesim).
Ja konkretisht ne Tirane kam shume shoke te mite qe dhe pse mbi 25 vjec e siper jane ende shume (per mendimin dhe gjykimin tim) shume "femije" dhe nese kane ardhur jashte, jane kthyer me vrap,sepse ketu nuk i gatuante njeri, as ia lante rrobat mami, as nuk e kuptonin qe jeta nuk eshte kafja perballe.
Te thashe nuk jane te gjithe keshtu, por ama ka shume te tille.
Kengen "Emigracioni na rriti na beri kaq" nuk e kendon njeri, sepse ka tone dhimbjeje, stresi e lodhje qe pjesa me e madhe atje ne Tirane as nuk arrin ta konceptoje.
Objektivitetin merre borxh ne ndonje vend, sepse paske mungesa.