Te frenohesh nga jeta apo ta jetosh me stil

gjekec

Primus registratum
Te frenohesh nga jeta apo ta jetosh me stil

Me duket se ishte nje nga temat tek forumi i vjeter. Meqenese ka shume per te thene besoj se ia vlen ta rinisim. Pra si mendoni, duhet te frenohemi nga jeta, kur si pse etc

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Te frenohesh nga jeta apo ta jetosh me stil

Fiksimo si te duket kjo ???

/pf/images/graemlins/smile.gif

"... Nje dite nje murg budist ishte duke vrapuar perpara nje ariu te uritur. I ndjekur nga ariu, arriti ne buze te nje humnere.Nese nuk deshironte te behej ushqim per ariun e uritur, nuk kishte rruge tjeter vecse te hidhej. I tmerruar, fluturoi poshte shkembit dhe u kap pas nje dege peme, gati ne te keputur. teksa ndodhej i varur ne ate dege peme, me veshtrimin ne drejtim te ariut te tmerrshem qe ndodhej siper tij, degjoi ulerimen e nje luani, po kaq te uritur, qe priste murgun te binte poshte, ne dhembet e tij te mprehte. Ndersa po qendronte ashtu i varur ndermjet ariut dhe luanit, qe te dy shume te uritur,pa, aty ku ndodhej koka brshkash te cilat nisen te brejne degen ne te cilen ai qendronte pezull. Aty prane murgu vuri re nje rrenje luleshtrydheje. Me ngadale zgjati doren dhe keputi kokrren e madhe, me te kuqen, me te pjekuren, dhe e futi ne goje. 'E shkelqyer!' - tha..."

ps. Leo Buscaglia ------
Udha e Demit

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb]Fiksimo si te duket kjo ???

"... Nje dite nje murg budist ishte duke vrapuar perpara nje ariu te uritur. I ndjekur nga ariu, arriti ne buze te nje humnere.Nese nuk deshironte te behej ushqim per ariun e uritur, nuk kishte rruge tjeter vecse te hidhej. I tmerruar, fluturoi poshte shkembit dhe u kap pas nje dege peme, gati ne te keputur. teksa ndodhej i varur ne ate dege peme, me veshtrimin ne drejtim te ariut te tmerrshem qe ndodhej siper tij, degjoi ulerimen e nje luani, po kaq te uritur, qe priste murgun te binte poshte, ne dhembet e tij te mprehte. Ndersa po qendronte ashtu i varur ndermjet ariut dhe luanit, qe te dy shume te uritur,pa, aty ku ndodhej koka brshkash te cilat nisen te brejne degen ne te cilen ai qendronte pezull. Aty prane murgu vuri re nje rrenje luleshtrydheje. Me ngadale zgjati doren dhe keputi kokrren e madhe, me te kuqen, me te pjekuren, dhe e futi ne goje. 'E shkelqyer!' - tha..."

ps. Leo Buscaglia ------
Udha e Demit [/qb]
wow /pf/images/graemlins/smile.gif niceee

oneo

Forumium praecox

Une kete histori e kam shume te degjuar, por nuk e di se kush e paska bere kete version remix. Ajo ka edhe vazhdim ISABELLE.

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Amira:
[qb]Varet si interpretohet "frenosh" dhe "me stil"[/qb]
nqs ka kuptime te ndryshme per njerez te ndryshem a do ishte e ligjshme te thoshim "No Limits"!!. Shkojm prap tek e verteta, absolute apo relative... :confused:

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Psyche:
[qb]Une kete histori e kam shume te degjuar, por nuk e di se kush e paska bere kete version remix. Ajo ka edhe vazhdim ISABELLE.[/qb]
Vazhdoje pak nqs ke kohe :thumbsup:

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Psyche:
[qb]Une kete histori e kam shume te degjuar, por nuk e di se kush e paska bere kete version remix. Ajo ka edhe vazhdim ISABELLE.[/qb]
E kam cituar se nga eshte shkeputur historia. Dhe qe padyshim versione te ndryshme te ketyre lloj 'historish' ka pafund. Mua mu duk e pershtatshme se kjo nuk ishte mjaft e gjate, dhe per mendimin tim komunikonte haptas nje ide mbi subjektin.

ps. Fiksimo, po e marr qe te ka pelqyer lal /pf/images/graemlins/wink.gif ?
(meqe ra fjala librin e keshilloj shume ta lexoni /pf/images/graemlins/smile.gif )

ari poetry

Primus registratum

interesante kjo storia, me kane folur per Buscali por sepse ndiej nje fare frike ta lexoj filozofine e tij.

lu_lu

Primus registratum

Te frenohemi.....
E mira do ishte te ishim aq te vetedijeshem saqe ta kemi me se te qarte se si ti perdorim kta "freret"
Jeta ka nga te gjitha dhe ne vetem mbasi biem ne gremine e kuptojme qe nje alternative mund te ishte dhe te perdonim ata te shkrete frere.

gangsterja

Primus registratum
Te kesh stil eshte dicka,por eshte mire qe te frenohesh dhe nga jeta.Pasi sot mund te jesh mbret,ndersa neser mund te jesh lypes.Pra eshte mire nga te dyja anet.

joetisti_

Locus omnem
Sa shume mendohemi sikur jeta te ishte nje miliard vjet...
Nuk do t'i tregojme bukurite dhe as do t'i qahemi dikujt pasi te kemi vdekur gjithsesi, kur te jemi shume te moshuar do te na jape force mendimi se jeten e jetuam sic e deshem vete. Se dhame maksimumin dhe se e morem ate qe na takonte. Se ate qe dashuruam, sado qe na shkoi keq, e falem...

Hektor12

Locus omnem
Me stil duhet te jetojme se vetem ne shqiptaret skemi stil jete ketu , ama kur dalim jashte sikur i dime te gjitha stilet e jetes... megjithate nuk mendoj te frenohem nga asgje aq me pak nga jeta