system-wide spam filter

gurax

Pan ignoramus
system-wide spam filter

Nese ka provuar ndokush te implementoje dicka te tille, cfare filter ka perdorur, dhe me cilin MTA?


---------------
"Have I told you lately..."
 

lor

Primus registratum
Re: system-wide spam filter

Varet :)

Mund te provosh te konfigurosh exim ose qmail, te kombinuar me Spamassasin + ClamAV

Persa i takon instalimit dhe konfigurimit, per qmail mund te fillosh nga: http://www.qmailrocks.com/

Sidoqofte, varet nga numri i makinave qe ke, sistemet operative te klienteve, etj, qe te kryesh konfigurimin korrekt te server-it.
 

gurax

Pan ignoramus
Shume... shume vite me pare kjo pyetje. Eh..
Sidoqofte....
SpamAssasin eshte ok, por mua sec ka dicka qe s'me bind me te. Ne fakt qe atehere dhe deri tashti jane bere shume ndryshime dhe updates ne menyren e punes dhe algoritmat e perdorur per klasifikim.
qmail nuk e kam perdorur, nuk e njoh. Kam perdorur dikur sendmail, te cilin jam shume i lumtur qe e braktisa prape dikur, larg ne kohe. Kam pare shume pak postfix, por shume pak, si dhe Exim mailer. Ky i fundit ka nje modul te vecante qe integron SpamAssasin si pjese te veten, sa-exim. It was ok.
 

Ildri

Forumium maestatis
Shume... shume vite me pare kjo pyetje. Eh..
Sidoqofte....
SpamAssasin eshte ok, por mua sec ka dicka qe s'me bind me te. Ne fakt qe atehere dhe deri tashti jane bere shume ndryshime dhe updates ne menyren e punes dhe algoritmat e perdorur per klasifikim.
qmail nuk e kam perdorur, nuk e njoh. Kam perdorur dikur sendmail, te cilin jam shume i lumtur qe e braktisa prape dikur, larg ne kohe. Kam pare shume pak postfix, por shume pak, si dhe Exim mailer. Ky i fundit ka nje modul te vecante qe integron SpamAssasin si pjese te veten, sa-exim. It was ok.
Pas 8 vite e 3 muaj kujtohesh ti shkruash.:)
 
Top