Syri magjik vs. Kafazi i arte 2!!!

Syri magjik vs. Kafazi i arte 2!!!

Si gjithmone kur bota ka shume ne skemi asnje dhe kur bota ka nje neve kemi dy... Me precedentin Miss Albania vs. Miss Shqiperia, rasti ne fjale eshte karikatura shqiptare e rradhes. Reality show "moda e fundit" e te berit televizion krijoi dy emisione te ndryshme me strukture te njejte. Nga njera ane "Kafazi i arte 2" (me 8 banore te mbyllur ne nje shtepi ku cdo jave eleminohet nga nje per te nxjerre ne fund fituesin) transmetuar nga News 24, TVSH dhe Digitalb, nga ana tjeter "Syri magjik" (me 8 banore te mbyllur ne nje shtepi ku cdo jave eleminohet nga nje per te nxjerre ne fund fituesin) transmetuar nga Vizion plus dhe Albanian sat...

Praktika ne fjale me ka bere mua (nje spektator i rregullt i reality show) qe te mos ndjek asnjeren dhe te mendoj mbi seriozitetin e institucionit KKRT dhe te drejtat e autorit.

Ju cfare mendimi ndani?!

EB

Primus registratum
Re: Syri magjik vs. Kafazi i arte 2!!!

E di si eshte puna,
Reality TV eshte budalleku me i madh i mediave si ne USA dhe ne Europe. Editimi i tepert ben qe te mos jete spontan fare dhe te kthehet ne nje genjeshter. Ata zgjedhin, te pakten ketu ne USA, njerez "anormal" per situata "anormale" ne menyre qe ti si shikues te mendosh qe je 100 here me mire se keta psycho qe shef ne ekran sepse ne fund te fundit gjithesecili nga ne do self-confirmation qe eshte normal dhe qe jeta e tij eshte ok. Po i label situatat anormale sepse te jetosh ne nje shtepi si ato te Real World nuk i ndosh cso kujt, right? Gjithashtu, Survivor apo dhe Amazing Race nuk jane situata njeriu ndodhet perdite.
Mesa kam lexuar online per kete Kafazin e Arte eshte pak a shume si Big Brother. Keto lloj shows jo vetem qe s'kane vlera artistike dhe entertainment, po jane shume te merzitshme per mendimin tim. Une kur shof TV, pres te shof dicka qe eshte entertaining, jo njerez qe back-stab njeri tjetrin dhe qe hiqen sikur jane robt me me teper probleme ne bote. Fallciteti i personazheve, exagjerim maximal i situatave dhe se fundi editimi i produktoreve per ta bere sa me tragjike situaten, e kane kthyer reality TV ne "dramality" TV qe s'eshte appealing fare per njerezit. Per t'iu pergjigjur pyetjes tende, aq me teper ne nje vend si Shqiperia, qe ka as ka 20 kanale TV, nje duplikim kaq obvious eshte budallek.
Krejt miqesisht kjo kritika ime. Me falni qe jam i cik e irritume nga Reality TV

durrsaku

Forumium maestatis

Te dyja budalliqe jane.Jemi deri ne fyt me reality show.

Ps-Nqs ne kemi dy nuk eshte e vertete qe ne bote ka vetem nje apo ku ta di une.Ketu tek ne ka me dhjetra saqe na e kane shpifur 'kenaqesine' e te parit TV.

S6T6N6

Forumium maestatis

Gjithsesi atje tek ju kane gjetur forma te ndryshme per te bere reality show psh. nese "grande fratello" zhvillohet ne nje apartament te mbyllur me 10-12 persona te panjohur, "fatoria" zhvillohet ne nje ambient te mbyllur me vip dhe kushtet jane si ne mesjete nderkohe qe "l'isola dei famosi" eshte ne ambjent te hapur me pjesmarres vip, "survivor" ka si konkurente njerez te panjohur... pra ka nje alternance dhe nje shumllojshmeri. Rasti konkret qe po permend Duwsak eshte krejtesisht i njejte si ne rregulla e si ne numra biles koencidojne dhe datat pasi te dy emisionet moren jete te njejten dite
shrug.gif

liria1971

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">BRAVO SATANA!!!!! SHUME TEME INTERESANTE..PER DISKUTIM....MOS LER TEMAT PER XHAXHI TOSIN &amp;CO...MBYLLI ME ARESYE NGA ME TE NDRYSHMET!!!</span>
smash.gif
smash.gif
smash.gif

OROSHI

Primus registratum

Satana,une i pashe disa dite dhe te them te drejte ma shpifen.Big Brother ne Evrope behet pa te bertitura,pa ofendime,me inteligjence bisedash,e jo si ata te syrit magjik,Gjergji p.sh,nje magjyp me origjine nga nena prej Shkodre,injoranca dora vete,apo ai tjetri Besnik apo si e ka ai, qe nje e dy permend katundaret dhe mundohet te duket si Tironas puro,apo ben muhabet pistoletash e kallashash.Ndersa tek ai qe jep TVSH-ja pashe nje aspekt kur gati sa nuk u rrafen dy veta,njeri thoshte:mua duhet te m'i laje kembet gruaja etj etj kesi budalleqesh.Por me INJORANTI mbetet Gjergji me nene Shkodrane,ai ta shpif krejt,ai kaptin magjypi!!!