Studentet, ja si njihet diploma e huaj

Prodigychild01

Primus registratum
Re: Studentet, ja si njihet diploma e huaj

Fillimisht postuar nga agreus:
[qb] Dil ne penxhere dhe ulerit:
- Peolpe, what kind of country is Albania?
- Third world, negro! (Do te te thone ne cast)

hahahhhahahahh :lol: :lol: :lol:
Epo s'paske faj derisa ju trajtokan kshu ne ameriken qe ndjehesh i frustu /pf/images/graemlins/laugh.gif
lol [/qb]
Une trajtohem si princ ne 5th Avenue ne Manhattan, ne nje nga korporatat me te fuqishme ne advertising. Kur me moren ne pune as me kerkuan diplomen fare.

U ulem beme 2 ore muhabet, dhe ata e kuptuan qe isha njeriu per punen. Cju duhen atyre letrat pacavure, kur une ja mbusha mendjen. Kurse per sa i perket shqiperise me thane, "Isn't that next to Lithuania" Dhe kjo ishte hera e pare dhe e fundit qe u zu ne goje Shqiperia. Kam mbi nje vit ne kete vend pune....

Me frustron ideja e gjerave ne shqiperi. Jane burokracira te ketij lloji qe me bejne te them "Nuk kthehem kurre atje...." gjynaf...

Tironsi_NY

Primus registratum

o kordele po avash moj vajze se ku e di ti sa kam pare un ne krahasim me ty. Edhe ti mund te kesh pare me shume se mua po mund te jesh edhe fshatare ne krahasim me mua. Krahasimet po sdi ti besh mos i bej.

Tironsi_NY

Primus registratum

[qb] paralelzimi behet duke krahasuar punesimin jashte me punesimin brenda. Jo marrjen e vizes per jashte me punesimin brenda. Duhet ta dish njehere cfare eshte paralelizmi pastaj ta perdoresh.

hahahahahh po i bi dhe pak ma gjate se nuk po del gjo /pf/images/graemlins/laugh.gif

Paralelizmi eshte per vertetim dokumentash. Per kete po flitet ketu apo jo /pf/images/graemlins/wink.gif

Shkolla dhe diploma e huaj do pranohet ne shqiperi po disa (dhe ti ne kete mes) nuk ju pelqe te futeni ne "burokracite e kota" se amerikon hesapi pra mo /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kot e ke se kudo ku do shkosh cfare do te besh do kesh burokraci neper kembe /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
me arsyetimin tend eshte normale qe te kerkohen dokumenta te detajuara edhe per tu bere kepucar ne shqiperi, meqe kerkohen dokumenta te detajuara per tu bere president ne kine. Nuk krahason dot dy gjera se kane nje llaf te perbashket.

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Prodigy*:
[qb] Une trajtohem si princ ne 5th Avenue ne Manhattan, ne nje nga korporatat me te fuqishme ne advertising. Kur me moren ne pune as me kerkuan diplomen fare.

U ulem beme 2 ore muhabet, dhe ata e kuptuan qe isha njeriu per punen. Cju duhen atyre letrat pacavure, kur une ja mbusha mendjen. Kurse per sa i perket shqiperise me thane, "Isn't that next to Lithuania" Dhe kjo ishte hera e pare dhe e fundit qe u zu ne goje Shqiperia. Kam mbi nje vit ne kete vend pune....

Me frustron ideja e gjerave ne shqiperi. Jane burokracira te ketij lloji qe me bejne te them "Nuk kthehem kurre atje...." gjynaf... [/qb]
Diskutimi po behet ne parim per lal se nuk ka gjo njeri me ty /pf/images/graemlins/laugh.gif S'eshte nevoja te tregosh se trajtohesh mire

Prap ti e the vete me siper qe kjo eshte nje gje pozitive se pranon dike qe ka bere shkolle jashte ne shqiperi.

Po prap nuk arrin te kuptosh psene e burokracise.
Jep nje variant me te mire sesi e mendoje ti psh kete pune. Sa te paraqiteshe me nje fjale goje (kam mbaruar atje dhe kendej) te te besojn dhe te marrin ne pune ??!!!

Tironsi_NY

Primus registratum

[qb]
[qb] Dil ne penxhere dhe ulerit:
- Peolpe, what kind of country is Albania?
- Third world, negro! (Do te te thone ne cast)

hahahhhahahahh :lol: :lol: :lol:
Epo s'paske faj derisa ju trajtokan kshu ne ameriken qe ndjehesh i frustu /pf/images/graemlins/laugh.gif
lol [/qb]
Une trajtohem si princ ne 5th Avenue ne Manhattan, ne nje nga korporatat me te fuqishme ne advertising. Kur me moren ne pune as me kerkuan diplomen fare.

Me frustron ideja e gjerave ne shqiperi. Jane burokracira te ketij lloji qe me bejne te them "Nuk kthehem kurre atje...." gjynaf... [/qb]
hehe na ngatarrojne me Armenine shume :mad:

Kordelja

Valoris scriptorum

o kordele po avash moj vajze se ku e di ti sa kam pare un ne krahasim me ty. Edhe ti mund te kesh pare me shume se mua po mund te jesh edhe fshatare ne krahasim me mua. Krahasimet po sdi ti besh mos i bej.

Ehe, bohem katnare me shat e lopate ne dore kur shkoj ke shpia qe kam ne katund gjate fundjaves se kjo vila qe kam ketu ne kryeqytet me lodh gjate 5 diteve te tjera. Atje ke katuni ime ku mua me therrasin Katunarja e nderume Kordele, una vesh nje pale pantallona doku, edhe vej i shami me gazete ne koke qe te mos me zeje dilli kur korr misrin, dhe dal ne are. Arat e mia jane me pjelloret e gjithe krahines.

:cool:

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tironsi_NY:
me arsyetimin tend eshte normale qe te kerkohen dokumenta te detajuara edhe per tu bere kepucar ne shqiperi, meqe kerkohen dokumenta te detajuara per tu bere president ne kine. Nuk krahason dot dy gjera se kane nje llaf te perbashket.
Emeruesi i perbashket eshte vertetimi i dok. dhe eshte e njejta procedure. Kjo kur ekziston per nje vize te thjeshte mendo qe te mos jete per nje profesion ku do punosh mbase gjithe jeten mos te kerkojne diplomen
got it

pippo

Primus registratum

armenia duhet studjuar thelle se kan shume lidhje me ne me duket

Kordelja

Valoris scriptorum

"Isn't that next to Lithuania"

Kjo eshte injorance gjeografike mer lal, s'ka te beje me gje tjeter. Ka njerez qe i kane te kufizume njohurite e tyre, thuj shyqyr qe s'kane pa ate dokumentarin e mafias shqiptare te dhene nga CNN, se s'te kishin marre ne pune /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bej shaka, e shef pra qe privati s'do me dit ca shkolle ke bo ti, te trajtojne si mbret sepse u ben punen, e jo pse je i bukur apo ke kusherinj me poste, apo jo?

Tironsi_NY

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] o kordele po avash moj vajze se ku e di ti sa kam pare un ne krahasim me ty. Edhe ti mund te kesh pare me shume se mua po mund te jesh edhe fshatare ne krahasim me mua. Krahasimet po sdi ti besh mos i bej.

Ehe, bohem katnare me shat e lopate ne dore kur shkoj ke shpia qe kam ne katund gjate fundjaves se kjo vila qe kam ketu ne kryeqytet me lodh gjate 5 diteve te tjera. Atje ke katuni ime ku mua me therrasin Katunarja e nderume Kordele, una vesh nje pale pantallona doku, edhe vej i shami me gazete ne koke qe te mos me zeje dilli kur korr misrin, dhe dal ne are. Arat e mia jane me pjelloret e gjithe krahines.

:cool: [/qb]
te kush kryeqytet e ke shpin? se e kam dhe un nje ne kryeqytet. kan dhe shume njerez te tjere. vazhdo mburru me shpine e kryeqytetit. :thumbsup:

Prodigychild01

Primus registratum

[qb]
[qb]
Po prap nuk arrin te kuptosh psene e burokracise.
Jep nje variant me te mire sesi e mendoje ti psh kete pune. Sa te paraqiteshe me nje fjale goje (kam mbaruar atje dhe kendej) te te besojn dhe te marrin ne pune ??!!! [/qb]
O robo me trashe!

Ta thashe shtate here, lerja ne dore menaxhereve te vlersojne kualifkimete e aplikanteve per pune, dhe mos e institucionalizo kot dicka qe eshte e painstitucionalizueshme (edukimin)!!!

Habla shqip ti robo?

pippo

Primus registratum

o po puna shteterore kudo shkon vetem nje gje te mire ka qe e ke vendin e garantum se per te tjerat nuk ja vlen

Tironsi_NY

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Tironsi_NY:
Emeruesi i perbashket eshte vertetimi i dok. dhe eshte e njejta procedure. Kjo kur ekziston per nje vize te thjeshte mendo qe te mos jete per nje profesion ku do punosh mbase gjithe jeten mos te kerkojne diplomen
got it [/qb]
vize e thjeshte? qe kur qenka bere kaq e lehte te hysh e te dalesh neper shtete? Shtetet shpenzojne miliarda per sigurine e kufinjve dhe duhet ti jepkan vizat e thjeshta pa kerkuar asnje dokument cdo njeriu qe deshiron te hyje?

pippo

Primus registratum

palen amerikane e shof shume agresive ???

gezim lame

Primus registratum

O robo me trashe!

Ta thashe shtate here, lerja ne dore menaxhereve te vlersojne kualifkimete e aplikanteve per pune, dhe mos e institucionalizo kot dicka qe eshte e painstitucionalizueshme (edukimin)!!!
Po ta jap me trashe une atehere /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ouuu pa he njehere si do i bejn menaxheret vleresimet .... na e trego kete variant (ma merrmendja se e mendo pa asnje dok pa asnje noterizim pa asnje burokraci) :rolleyes:

Edukimi qeka i painstitucionalizushem shif shif shif... ca paske bo deri tani ne amerike ti kshu??

pippo

Primus registratum

lozkan letra ne amerike kur te merkan ne pune me duket ... :cool:
nuk besoj qe te mos ken kerkuar asnje gje ....

Tironsi_NY

Primus registratum

te kerkojne te besh punen ne amerike dhe ne shume vende te tjera. Mund te kete kerkese te kesh mbaruar universitet apo shkolle te mesme po u tregon nje diplome qe e ke bere dhe aq as noten sta duan nganjehere. Mund te kesh bere 100 shkolla po s'dite ti besh punen ste merr.

pippo

Primus registratum

dakort me ty po po te kishe diplome shqiptare(po te njihej) te pakten do ishe i detyruar tua perktheje apo jo ...

Tironsi_NY

Primus registratum

perkthim s'diskutohet. po jo budalliqe perkthim te detajuar te te t=gjitha klasave, sa her ke munguar ne cfare rreshti je ul ne klas etj etj. Duah vetem nje prove qe e ke mbaruar zakonisht. Dhe nese e shofin qe ua ben punen 150%, edhe me 8-vjecare te marrin. I anashkalojne te gjitha.