Student ne Itali

Diddy19

Su@mi
Re: Student ne Itali

Fillimisht postuar nga aRBi:

ne bo jo me erasmus por me overseas kane shkuar nje vit ne santa barbara-kalifornie kishte tre vjet rezidence studionte ekonomik

Ah!Ktu tek universiteti ku studioj une s'aplikohet nje projekt i tille.Me duhet te ndryshoj Universitet ! :shrug:

Florus

Forumium maestatis

Me te vertete qe po te shkosh erasmus nga italia ne vende te tjera ka probleme per ne shqiptaret po ne teori behet. per sa i perket studenteve shqiptare ne vende te tjera te europes ata e kane me te lehte te bejne nje eksperience te tille. ktu p.sh kam takuar shume studente shqiptare qe studjonin ne europe dhe ishin duke bere erasmus per nje periudhe 6 mujore.
ku tka shku ne men me ik ty su@mi?

marina s.

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] Fillimisht postuar nga Lilly:

donte te shkonte ne angli...

Ma va?? Se kisha kuptuar kete!

Heres tjeter,goce ,do te te bej nje vizatim me fotoshop,se kshu me te shkrume s kuptoke gje ti!! :thumbsup: [/qb]
goc ti pyete,une te ktheva pergjigje.kur te kem nevoje une per sqarime me vizatim shpresoj qe ti te me ndihmosh gjithashtu.

Ciao Suamo!

Problemi ersamus qendron per te gjithe studentet shqiptare ketu ne itali,qe nuk kane te pakten 5 vjet residenc!
Une njoh personalisht 3 raste ku nje prej te cileve nuk u realizua!

Nje goc para dy vjetesh kishte deshire te shkonte eramus ne franc,pasi praktikoi gjithcka ne fund fare i thane qe nuk mund te shkosh dot se nuk ke nje nga kushtet qe duhet te plotesojne studentet e huaj,pra residencen te pakten per 5 vjet!

Ndersa dy goca te tjera kete vit,njera shkoi ne angli dhe tjatra ne Spanje,ato gocat kishin te pakten 7-8 vjet qe gjendeshin ne italia(kane ardhe me familjen)!

Pra per mendimin tim eshte problemi i residences,qe nuk e di perse perben problem,nuk e kam marre vesh asnjehere,por di qe eshte keshtu!

pippo

Primus registratum

Bo mua para nja dy vjetsh kur filloj te bente buj Erasmus(se eshte me e lete te kalosh povimet_ dhe pse shumica shkojne per pushime /pf/images/graemlins/smile.gif ) me thane qe nuk mund ta beja se Shqiperia nuk ishte ne vendet qe kishin nenshkruar marrveshjen........ per vete kam 5 vjet qe jam erasmus /pf/images/graemlins/laugh.gif

O siena e dhive muabetin shaka ishte sa seriozitet i kot hajt qao nga njerez qe thjesht duan to have fun .....

Guest

po ju tregoj i gje qe ndoshta shume prej juve mund ti interesoje. bileta itali -tirane 150 euro. shkoni pak tek www.cts.it dhe shikoni per me shume

Florus

Forumium maestatis

Te ai siti nuk eshte se msoje shume por qe ne kete periudhe ka shume oferta te mira nga Verona dhe Rimini.

bard

Primus registratum

pershendetje te gjithe bashke studenteve ne itali,per ate qe ke hapur temen deshta ti them se ne toscana jam dhe une dhe ndoshta jemi afer ku i dihet,kurse per kete punen e biletave e dini se eshte hapur kjo linja e re pisa-tirana tirana-pisa me avion qe kushton vetem 200 vajtje-ardhje.eshte vec dite te diele(qe jam i sigurte) dhe te enjte me duket. ciao :wave:

esmer

Primus registratum

PERSHENDETJE SHQIPTARE,NGA GREQIA!
STUDIOJ NE GREQI DHE INTERESOHEM PER MASTER NE ITALI.MUND TE ME INFORMOJ DIKUSH RRETH PROCEDURES QE ZBATOHET ATY DHE A ESHTE E SHTRENJTE JETESA?
JU FALENDEROJ DHE JU UROJ SUKSESE!

Rambla

Primus registratum

Varet se ku do ta besh master-in, dhe ne cilin qytet do jetosh.
Supozoj qe duhet qe ti te jesh ok me dokumentat si fillim. Pastaj per procedurat mund te shohesh tek 'site' i universitetit qe deshiron te frekuentosh, zakonisht gjen te gjitha informacionet e duhura!

Per momentin mund te them kaq.

nilsi78

Primus registratum

hhiiiii te gjithe studentave qe studiojne ne italia...une per vete jam ne rome..hmmmmm..po shtyhet po na mbyten provimet.. :cry:

fkvllaznia

Primus registratum

Pershendetje te gjithve!!

Sa i perket per Aplikimit per Erasmus me aq sa ka adegjuar un ketu ku jam un di qe per te aplikuar per
kete gje duhet te kesh 4 vjet rezidence (e jo domicilio).

Per vajzen qe studion ne Greqi :
Jetesa varet nga qyteti ne qytet dhe poaashtu edhe se sa kushton Masteri varet nga Masteri qe do qe te besh dhe se ku e ben .
Nqs do qe info per sa i perket Masterit besoj se mud te treegoj dicka pasi kam nje shoqe qe e ka bere dicka te tille .

Suksese te Gjithe Studenteve !!!

esmer

Primus registratum

PERSHENDETJE!INTERESOHEM PER MASTER NE MILANO OSE TORINO NE DEGET E MJEKESISE.DO TE ISHA MIRENJOHESE NESE ME INFORMON SADOPAK.SUKSESE DHE FALEMINDERIT!

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *enigma*:
[qb] PERSHENDETJE!INTERESOHEM PER MASTER NE MILANO OSE TORINO NE DEGET E MJEKESISE.DO TE ISHA MIRENJOHESE NESE ME INFORMON SADOPAK.SUKSESE DHE FALEMINDERIT! [/qb]
Pershendetje !!
Sa i takon jeteses ne Torino dhe Milano e masterava qe jane atje nuk di sepse un studioj ne nje qytet tjeter , por sa i perket procedurava do interesohem sa me shpejt (sepse tani me fillon sezoni i provimeve /pf/images/graemlins/frown.gif )
Suksese .

Wii

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga hide-ure-fear:
[qb] hhiiiii te gjithe studentave qe studiojne ne italia...une per vete jam ne rome..hmmmmm..po shtyhet po na mbyten provimet.. :cry: [/qb]
keshtu do ta kesh sa here ketu ne rome!!!pse ta kishin treguar ndryshe?

pippo

Primus registratum

e ndoshta u kishin thene shkoni e shumefishohuni ......... /pf/images/graemlins/smile.gif

e keta po mbyten pa pa pa

nilsi78

Primus registratum

ne fakt ma kishin bere me te lehte po une jam per farmaci kshuqe ndoshta kan pas te drejte kur kane thene qe eshte me e lehte...gjithsesi nuk e ulim koken jo se jemi shqiptar ne /pf/images/graemlins/wink.gif

Wii

Grupi i të moçmëve!

per farmaci qeke ti?5 vjet eh(spo llogaris shtesat)?epo merre me durim se paske kohe.te njejtin mendim kam pasur edhe une kur erdha ne fillim...kisha 6 vjet para(mjeksi mo shkurt muhabeti.edhe une spo llogaris ndonje vit shtese /pf/images/graemlins/laugh.gif )po me kalimin e kohes kupton shume gjera...nje keshille prej meje se nuk e di a ke konvikt(nese ke jam i sigurte qe ke perfunduar ne kazal ose civis se matricolat ne pergjithsi andej shkojne,ca prej qejfit jo ca me detyrim)por:
-mos refuzo note.ketu luftohet per mbijetese dhe mbijetese do te thote konvikt dhe burse.refuzimi mund te merret parasysh kur je gjeni(ose gjenushe /pf/images/graemlins/laugh.gif )dhe mendon se mund te besh me shume.mbaj mend qe ki troppo vuole nulla stringe.
-farmacia kerkon te ulesh dhe te mesosh pa u marre shume me qejfe te teperta.nje shok i imi,tirons, matricol kete vit beri 2 provime dhe i mori goxha mire por kur u ulte nuk e shqisnim dot nga librat.
hapi syte mire dhe suksese te metejshme dhe mirseerdhe ne rome(megjithse kjo duhet te thuhej qe ne shtator)qyteti ku te shpien te gjitha rruget /pf/images/graemlins/tongue.gif