Student ne Itali

Turing

Primus registratum
Re: Student ne Itali

Hej une do doja ca informacione mbi jeten ne Milano.

1) A jane shtrenjte dhomat dhe a eshte e thjeshte te gjesh nje ? Sa eshte qeraja mesatare per nje muaj.
2) Jeta ne pergjithesi eshte e shtrenjte ?

Per te mos u treguar shume misterioz, interesohem sepse do jem aty per tre muaj dhe nuk njof kerkush. Dhe doja te dija qe tani sesi te organisohem per keto tre muaj.

faleminderit paraprakisht te gjitheve atyre qe do te me japin cdo lloj informacioni te vlefshem ne lidhje me kete teme.

Ciao

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Turing:
[qb] Hej une do doja ca informacione mbi jeten ne Milano.

1) A jane shtrenjte dhomat dhe a eshte e thjeshte te gjesh nje ? Sa eshte qeraja mesatare per nje muaj.
2) Jeta ne pergjithesi eshte e shtrenjte ?

Per te mos u treguar shume misterioz, interesohem sepse do jem aty per tre muaj dhe nuk njof kerkush. Dhe doja te dija qe tani sesi te organisohem per keto tre muaj.

faleminderit paraprakisht te gjitheve atyre qe do te me japin cdo lloj informacioni te vlefshem ne lidhje me kete teme.

Ciao [/qb]
nqs vjen brenda ne milano vetem nje postoletto e ke nga 250.00-300.00 euro e jeta varet nga mundesite qe ke mgjth ne pergjithesi nuk eshte shume e lire.nqs do vish per pushime ok,po po erdhe per shkolle mbushi xhepat mire. :wave:

Turing

Primus registratum

nqs mesatarja e qerave eshte 300 euro nuk eshte shtrenjte fare per nje qytet si Milano.

A mendon ti qe 700 euro dalin per te bere nje jete "normale" per nje muaj?

Diavolessa

Valoris scriptorum

[qb] nqs mesatarja e qerave eshte 300 euro nuk eshte shtrenjte fare per nje qytet si Milano.

A mendon ti qe 700 euro dalin per te bere nje jete "normale" per nje muaj? [/qb]
Me 300 euro ta them una qe s'gjen gje ne Milano. Mund te gjesh o nje podrum..ose nje shpi ku te kesh dhomen tende , por te ndare me te tjere. Ku secili paguan nga 300 euro.

Ne se e ke se do rrish vetem nje muaj....me 700 euro edhe e kalon...por ne se don te jetosh e te studjosh ne Milano ...Ncuq ..sepse me pas ke me pagu : Uje-drita-e gaz.

Ne milano Cmimet jane alle stelle! /pf/images/graemlins/frown.gif

Turing

Primus registratum

Me 300 euro ta them una qe s'gjen gje ne Milano. Mund te gjesh o nje podrum..ose nje shpi ku te kesh dhomen tende , por te ndare me te tjere. Ku secili paguan nga 300 euro.
Ne fakt une kete kerkoj nje shtepi te ndare me te tjere. Sikur te kisha mundesi te gjeja nje dhome te tille do ishte perfekte.

Ne se e ke se do rrish vetem nje muaj....me 700 euro edhe e kalon...
Mos do te thuash qe 700 euro jane minimumi i mundeshem ? Shit!!! qenka me te vertete shume e shtrenjte jeta aty.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Mos do te thuash qe 700 euro jane minimumi i mundeshem ? Shit!!! qenka me te vertete shume e shtrenjte jeta aty.

Ne se gjen nje shpi ku ndan dhomen me te tjere..Me 700 euro ne muaj ja kalo /pf/images/graemlins/smile.gif Jo minimumi i mundshem ..por disi...

Pa sakrifica nuk arrihet askund /pf/images/graemlins/wink.gif

Wii

Grupi i të moçmëve!

700 euro?milanezet qekan hajmutet e dutit.
po prape 700 euro duhet te jete nje vend i gjere...dua te them qe duhet te kete aq vend sa me fut 2 ose 3 abuzive apo jo pap?

crazy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]
[qb] nqs mesatarja e qerave eshte 300 euro nuk eshte shtrenjte fare per nje qytet si Milano.

A mendon ti qe 700 euro dalin per te bere nje jete "normale" per nje muaj? [/qb]

Ne se e ke se do rrish vetem nje muaj....me 700 euro edhe e kalon...por ne se don te jetosh e te studjosh ne Milano ...Ncuq ..sepse me pas ke me pagu : Uje-drita-e gaz.

Ne milano Cmimet jane alle stelle! /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
ke te drejte po une nuk i thashe nje shtepi vetem se pa 700.00 euro ne muaj se gjen,edhe ate dhe e ke 25-30mq.

melankolikjaE

Primus registratum

...ja erdha dhe una ketu pershendetje te gjitheve,uroj qe Turing ta ket zgjidhur problemin.
Tani kam un te njejtat pyetje si te tijat por per ne Verona.Ju pershendes te gjihteve por me shume ata qe do me kthejne pergj.
Suksese :wave:

Turing

Primus registratum

a di ndonjeri se cfare eshte kjo :

autorizacione direzione provinciale del lavoro

me kerkojne kete per nje vize pune ne itali dhe nuk e kam idene se cfare eshte.

Mbi te gjitha, a dini nese eshte e veshtire ta nxjerresh lejen apo jo?

crazy

Primus registratum

qe nje nderrmarrje apo ku ta di une te kete nevoje per ty ne pune e me ate e merr vizen dhe lejen e qendrimit pa problem.

melankolikjaE

Primus registratum

ama te poshter paskeni qene /pf/images/graemlins/frown.gif ,mire qe pergjigje s me dha njeri po as nje 'mire se erdhe' nuk me thate :cry:

Turing

Primus registratum

hej, ku thua qe nuk ka problem di gje sa kohe mund te marri per ta marre kete lejen ?

1 muaj
2 muaj
3 muaj

Per mua eshte politekniku i milanos qe duhet ta beje por tek konsullata italiane me thane qe merr afersisht 6 muaj kohe per kete autorizimin. A eshte e vertete?

crazy

Primus registratum

turing varet si u do qejfi ketyre,por zakonisht lejen e merr per gjashte muaj dhe sa kohe duan nuk e di me saktesi

Rambla

Primus registratum

aventura ime ne milano ( :wub: ) fillon kete shtator. già lo so qe kushton goxha jeta atje, mgjth per momentin jam euforike per ndryshimet qe do sjelli ne jeten time. qytetet e medhaja jane shume interesante, dhe jeta universitare duhet te jete shume e bukur (almeno lo spero).

duhet te filloj te interesohem qe tani per alloggio, ne fakt se di akoma nese do marr shpi me qera apo ndonje dhome tek kolegji universitetit (se di akoma sa jane disponibel).

geek

Primus registratum

per Turing:
atij autorizimit piji lengun se duhet te shqyesh menderen per ta nxjerre. problemi nr 1sh ketu ne ita eshte mundesia per te gjetur nje pune dhe aq me e veshtire te besh dokumente pune si ekstrakomunitar. tek ajo uffiço direcionale provinçale del lavoro zakonisht duhet te paraqitet vete personi + punedhenesin, dhe praktika zgjat me muaj te tere. ky rasti jot kerkon shume perpjekqe dhe miqesi me ndonje avokat apo sipermarres. duhet edhe fat per ti shkuar deri ne fund. nuk ti them keto per te te dizinkurajuar, ty ta befte mbare ishalla, por gjendja reale ketej, per fat te keq, keshtu eshte.
ja kalofsh mire.
ciao